ΑρχικήinetOmni Hotels: Εκτεταμένη διακοπή επηρεάζει πολλά συστήματα

Omni Hotels: Εκτεταμένη διακοπή επηρεάζει πολλά συστήματα

Η Omni Hotels & Resorts αντιμετωπίζει μια τεράστια διακοπή λειτουργίας στα IT συστήματά της από την Παρασκευή, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται τα συστήματα κρατήσεων, οι ηλεκτρονικές κλειδαριές των δωματίων και τα συστήματα POS.

Omni Hotels διακοπή

Ο επίσημος ιστότοπος σταμάτησε να λειτουργεί την Παρασκευή και όταν επανήλθε το Σαββατοκύριακο, υπήρχε μια ειδοποίηση που έλεγε: “Αγαπητέ αξιότιμε επισκέπτη, αντιμετωπίζουμε τεχνικές δυσκολίες αυτήν τη στιγμή, δοκιμάστε ξανά αργότερα“.

Σύμφωνα με αναφορές πελατών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ όλα τα ξενοδοχεία παρέμειναν ανοιχτά και δέχονταν νέους επισκέπτες, οι υπάλληλοι της ρεσεψιόν αντιμετώπισαν προβλήματα με νέες κρατήσεις, πληρωμές με πιστωτική κάρτα και τροποποίηση κρατήσεων που έχουν ήδη γίνει.

Δείτε επίσης: Panera Bread: Διακοπές λειτουργίας πολλών συστημάτων

Είναι πολύ κακό. Πρέπει να τους στείλεις μήνυμα για να έρθουν και να σε αφήσουν να μπεις στο δωμάτιό σου και συνήθως χρειάζονται 30+ λεπτά για να φτάσει ένας υπάλληλος εκεί και να το ξεκλειδώσει“, είπε ένας πελάτης τη Δευτέρα.

Η Omni Hotels δεν έχει αναφέρει λεπτομέρειες για τη διακοπή που επηρεάζει όλα τα ξενοδοχεία της, αλλά είπε τη Δευτέρα ότι η ομάδα IT εργάζεται για την αποκατάσταση των συστημάτων.

Αγαπητοί πολύτιμοι επισκέπτες, οι ομάδες IT μας συνεχίζουν να εργάζονται για την αποκατάσταση των συστημάτων μας που είναι προς το παρόν εκτός λειτουργίας“, ανέφερε η Omni Hotels στο Twitter και στο Facebook. “Εκτιμούμε την υπομονή σας και ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση”.

Δείτε επίσης: Διακοπές στο σύστημα POS επηρέασαν τη βρετανική αρτοποιία Greggs

​Η τηλεφωνική γραμμή βοήθειας της αλυσίδας ξενοδοχείων είναι επίσης εκτός λειτουργίας, με ένα ηχογραφημένο μήνυμα να λέει: “Σας ευχαριστούμε που καλέσατε την Omni Hotels and Resorts. Λυπούμαστε που αντιμετωπίζουμε τεχνικές δυσκολίες αυτήν τη στιγμή και δεν μπορούμε να απαντήσουμε στην κλήση σας. Δοκιμάστε ξανά αργότερα“.

Όπως είπαμε, δεν έχουν δημοσιευτεί λεπτομέρειες για την κατάσταση, αλλά η τόσο εκτεταμένη διακοπή μπορεί να οφείλεται σε κάποια κυβερνοεπίθεση.

Σύμφωνα με ορισμένους υπαλλήλους της Omni Hotels, η ομάδα IT αποκαθιστά τους επηρεασμένους διακομιστές από την αρχή, με το προσωπικό να ενημερώνεται ότι τα συστήματα θα είναι ξανά διαθέσιμα την Πέμπτη.

Η Omni Hotels διαθέτει 50 ξενοδοχεία και θέρετρα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό, με περίπου 23.550 δωμάτια και 28 γήπεδα γκολφ.

Δείτε επίσης: McDonalds: Παγκόσμια διακοπή του συστήματος πληροφορικής

Επιπτώσεις στους πελάτες

Αν κρίνουμε από τα σχόλια στα social media, οι πελάτες επηρεάστηκαν σημαντικά από την διακοπή των συστημάτων των Omni Hotels. Αρχικά, οι δυσλειτουργίες στο σύστημα κρατήσεων προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα. Οι πελάτες δεν μπορούσαν να κάνουν νέες κρατήσεις ή να επιβεβαιώσουν τις υπάρχουσες κρατήσεις τους, κάτι που δημιούργησε μια κατάσταση αβεβαιότητας και ανησυχίας.

Έπειτα, τα προβλήματα με τα συστήματα κλειδαριών των δωματίων προκάλεσαν επιπλέον ταλαιπωρία. Οι πελάτες δεν μπορούσαν να μπουν στα δωμάτιά τους, πράγμα που μπορεί να οδήγησε σε αναστάτωση και ανασφάλεια, ειδικά αν ήταν αναγκασμένοι να περιμένουν για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα για να επιλυθεί το πρόβλημα.

Τέλος, τα προβλήματα με τα συστήματα Point-of-Sale (POS) μπορεί να έχουν προκαλέσει σημαντικές δυσκολίες στους πελάτες κατά την πληρωμή για τις υπηρεσίες του ξενοδοχείου. Αυτό μπορεί να έχει οδηγήσει σε καθυστερήσεις και πιθανώς σε ανασφάλεια σχετικά με την οικονομική συναλλαγή.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS