ΑρχικήsecurityΗ κομητεία Jackson δέχτηκε επίθεση ransomware

Η κομητεία Jackson δέχτηκε επίθεση ransomware

Η κομητεία Jackson του Μιζούρι ανακοίνωσε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έκλεισε βασικά γραφεία της για αόριστο χρονικό διάστημα, καθώς αντιδρά σε μια επίθεση ransomware που πιστεύεται ότι καθιστά ανενεργά μερικά από τα IT συστήματά της.

Δείτε επίσης: H κομητεία Gilmer της Georgia θύμα επίθεσης ransomware

κομητεία Jackson ransomware

Η κομητεία Jackson εντόπισε σημαντικές διαταραχές στα συστήματα πληροφορικής της, πιθανώς λόγω επίθεσης ransomware,” ανέφεραν αξιωματούχοι την Τρίτη. “Οι πρώτες ενδείξεις υποδηλώνουν λειτουργικές ανισότητες σε όλη την ψηφιακή υποδομή και ορισμένα συστήματα έχουν καταστεί ανενεργά, ενώ άλλα συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Τα συστήματα που επιβεβαιώθηκαν ότι δεν λειτουργούν περιλαμβάνουν τη φορολογία και τις online πληρωμές ιδιοκτησίας, την έκδοση αδειών γάμου και τις αναζητήσεις κρατουμένων. Ως αντίδραση, οι υπηρεσίες Αξιολόγησης, Είσπραξης και Κτηματολογίου σε όλα τα γραφεία της κομητείας είναι κλειστές μέχρι νεωτέρας.

Η απενεργοποίηση των συστημάτων συνέβη την ίδια μέρα που στην κομητεία διεξάγονταν ειδικές εκλογές για να ψηφίσουν για μια προτεινόμενη φορολογία πωλήσεων για τη χρηματοδότηση ενός σταδίου για τους Kansas City Royals του MLB και τους Kansas City Chiefs του NFL. Ούτε το Συμβούλιο Εκλογών στην κομητεία Jackson ούτε το Συμβούλιο Εκλογών της Kansas City επηρεάστηκαν από την επίθεση ransomware και τα δύο παραμένουν ανοιχτά.

Έως σήμερα, επιθέσεις ransomware έχουν πλήξει 28 κυβερνήσεις κομητειών, δημοτικών ή φυλετικών κυβερνήσεων φέτος, σύμφωνα με τον Brett Callow, αναλυτή απειλών της εταιρείας ασφαλείας Emsisoft. Το προηγούμενο έτος υπήρξαν 95 περιστατικά, ενώ το 2022 σημειώθηκαν 106.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Κομητείας Jackson, υπάρχουν 654.000 κάτοικοι στην κομητεία με έκταση 607 τετραγωνικά μίλια, η οποία περιλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του Κάνσας Σίτι, τη μεγαλύτερη πόλη στο Μιζούρι.

Δείτε ακόμα: Η κυβέρνηση της Κομητείας Washington θύμα κυβερνοεπίθεσης

Η αντίδραση στην επίθεση ransomware στην κομητεία Jackson και η έρευνα πάνω σε αυτήν μόλις ξεκίνησαν, αλλά μέχρι στιγμής, οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι έχουν διαρρεύσει δεδομένα.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Κομητείας Jackson, Frank White Jr., εξέδωσε ένα διοικητικό διάταγμα που κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η επίθεση ήρθε στο προσκήνιο την Τρίτη το πρωί, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι της κομητείας στο Facebook.

Η κομητεία Jackson ενημέρωσε τις αρχές επιβολής του νόμου και προσέλαβε ερευνητές ασφάλειας πληροφορικής για να βοηθήσουν στην έρευνα και επιδιόρθωση της επίθεσης ransomware.

Η Κομητεία αναγνωρίζει τις επιπτώσεις που έχουν αυτές οι διακοπές στους κατοίκους της,” έγραψαν οι αξιωματούχοι. “Εκτιμούμε την υπομονή και τον κατανόηση της κοινότητας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και θα παρέχουμε περισσότερες πληροφορίες όταν γίνονται διαθέσιμες.”

Δείτε επίσης: Η ransomware ομάδα LockBit λέει ότι επιτέθηκε στην Κομητεία Fulton

Οδηγίες προστασίας από επιθέσεις ransomware;

Η προστασία από τις επιθέσεις ransomware, όπως αυτή στην κομητεία Jackson, απαιτεί προληπτικά μέτρα. Ένας τρόπος είναι η ενημέρωση και εκπαίδευση των χρηστών για την αναγνώριση και αποφυγή ύποπτων e-mail ή συνδέσμων που μπορεί να περιέχουν κακόβουλο λογισμικό. Επίσης, είναι σημαντικό να διατηρείται ενημερωμένο το λειτουργικό σύστημα και όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα, καθώς οι ενημερώσεις συχνά περιλαμβάνουν διορθώσεις ασφαλείας που μπορούν να προστατεύσουν από νέες μορφές ransomware. Η χρήση αξιόπιστου λογισμικού antivirus είναι άλλη μια σημαντική πρακτική για την προστασία από τις επιθέσεις ransomware. Μια άλλη σημαντική στρατηγική είναι η τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων. Τέλος, η χρήση εργαλείων περιορισμού των δικαιωμάτων των χρηστών και η εφαρμογή της αρχής του ελάχιστου προνομίου μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από τις επιθέσεις ransomware, περιορίζοντας την ικανότητα του κακόβουλου λογισμικού να επεκτείνει την επίδρασή του στο σύστημα.

Πηγή: arstechnica

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS