ΑρχικήsecurityOmni Hotels: Η διακοπή συστημάτων οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση

Omni Hotels: Η διακοπή συστημάτων οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση

Η Omni Hotels & Resorts επιβεβαίωσε ότι οι πρόσφατες διακοπές λειτουργίας των συστημάτων της, σε εθνικό επίπεδο, οφείλονται σε μια κυβερνοεπίθεση.

Omni Hotels κυβερνοεπίθεση

Ως απάντηση σε αυτό το περιστατικό, η Omni έθεσε τα επηρεαζόμενα συστήματα εκτός σύνδεσης και οι ειδικοί ασφαλείας στο τμήμα IT εργάζονται για την αποκατάσταση και την επαναφορά τους στο διαδίκτυο.

Από την Παρασκευή, 29 Μαρτίου, η Omni Hotels & Resorts ανταποκρίνεται σε μια κυβερνοεπίθεση στα συστήματά της. Μόλις πληροφορήθηκε αυτό το ζήτημα, η Omni έλαβε αμέσως μέτρα για να διακόψει τη λειτουργία των συστημάτων της και να προστατεύσει και να συγκρατήσει τα δεδομένα της“, είπε η αλυσίδα ξενοδοχείων στο BleepingComputer.

Δείτε επίσης: Η Ινδία ελευθερώνει πολίτες που εξαναγκάζονταν σε κυβερνοεπιθέσεις

Γι’ αυτό το λόγο, προκλήθηκε η εκτεταμένη διακοπή σε πολλά συστήματα. Ωστόσο, όπως λέει η εταιρεία, πολλά από αυτά έχουν επανέλθει και λειτουργούν κανονικά. Η Omni Hotels έχει ξεκινήσει έρευνα με μια κορυφαία ομάδα απόκρισης στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Η αλυσίδα ξενοδοχείων δεν έχει δώσει λεπτομέρειες για τη φύση της κυβερνοεπίθεσης, αλλά σύμφωνα με το BleepingComputer, πρόκειται μάλλον για επίθεση ransomware. Η αλυσίδα βρίσκεται σε διαδικασία διαδικασία επαναφοράς κρυπτογραφημένων διακομιστών από αντίγραφα ασφαλείας.

Προς το παρόν, καμία συμμορία ransomware δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση στην Omni Hotels. Ωστόσο, αν η εταιρεία δεν πληρώσει λύτρα, οι hackers μπορεί σύντομα να την απειλήσουν δημοσίως με διαρροή πιθανών κλεμμένων δεδομένων.

Omni Hotels: Υπηρεσίες επηρεάστηκαν από την κυβερνοεπίθεση και τη διακοπή

Η διακοπή που προκλήθηκε από την κυβερνοεπίθεση κατέστρεψε πολλές από τις υπηρεσίες της Omni, επηρεάζοντας τις κρατήσεις, τις ηλεκτρονικές κλειδαριές των δωματίων και τα συστήματα POS.

Δείτε επίσης: Οι κυβερνοεπιθέσεις από Κινέζους hackers αυξάνονται στις Φιλιππίνες

Όλα τα ξενοδοχεία Omni έμεινα ανοιχτά και δέχονται νέους επισκέπτες μετά την κυβερνοεπίθεση, αλλά οι υπάλληλοι της ρεσεψιόν αντιμετωπίζουν προβλήματα με πληρωμές με πιστωτική κάρτα, νέες κρατήσεις και τροποποιήσεις κρατήσεων που έχουν ήδη γίνει.

Αγαπητοί πολύτιμοι επισκέπτες, οι ομάδες τεχνολογίας μας συνεχίζουν να εργάζονται για την αποκατάσταση των συστημάτων μας που είναι προς το παρόν εκτός λειτουργίας“, δήλωσε η Omni Hotels τη Δευτέρα.

Επιπτώσεις κυβερνοεπίθεσης για την Omni Hotels

Η πρώτη πιθανή επίπτωση είναι η οικονομική απώλεια. Οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να προκαλέσουν σημαντικές οικονομικές απώλειες, είτε μέσω της άμεσης κλοπής χρημάτων, είτε μέσω της διακοπής των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, όπως συνέβη με την αλυσίδα ξενοδοχείων. Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις, τα θύματα αναγκάζονται να πληρώσουν λύτρα.

Έπειτα, η εμπιστοσύνη των πελατών μπορεί να υπονομευθεί. Οι πελάτες περιμένουν από τις εταιρείες να προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα. Εάν αυτά τα δεδομένα παραβιαστούν, η εμπιστοσύνη τους μπορεί να κλονιστεί.

Δείτε επίσης: Πώς λειτουργούν οι κυβερνοεπιθέσεις και πώς μπορείτε να προστατευτείτε

Η εταιρεία μπορεί να αντιμετωπίσει και νομικές επιπτώσεις. Ανάλογα με τη φύση της παραβίασης, η εταιρεία μπορεί να αντιμετωπίσει πρόστιμα ή ακόμη και μηνύσεις από πελάτες ή ρυθμιστικές αρχές.

Τέλος, η κυβερνοεπίθεση μπορεί να έχει επιπτώσεις στην εταιρική φήμη της Omni Hotels. Η φήμη μιας εταιρείας είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της και μια κυβερνοεπίθεση μπορεί να την καταστρέψει.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS