ΑρχικήinetΗ Amazon αύξησε τη χρήση πλαστικών συσκευασιών στις ΗΠΑ

Η Amazon αύξησε τη χρήση πλαστικών συσκευασιών στις ΗΠΑ

Η χρήση πλαστικών συσκευασιών από την Amazon έχει αυξηθεί στις ΗΠΑ, παρόλο που ο κολοσσός του online εμπορίου προσπαθεί να εξαλείψει τα πλαστικά σε άλλα μέρη του κόσμου, όπως αναφέρει έκθεση, εν μέσω της αυξανόμενης πίεσης για μία παγκόσμια συνθήκη για την εξάλειψη της πλαστικής ρύπανσης.

Δείτε επίσης: Amazon: Θα προσλάβει 15.000 εποχικούς εργαζόμενους ενόψει των εορτών

Amazon χρήση πλαστικών

Το 2022, η Amazon δημιούργησε 94 εκατομμύρια κιλά πλαστικών συσκευασιών στις ΗΠΑ, ισοδύναμα με το βάρος σχεδόν 14.000 μεγάλων αφρικανικών ελεφάντων. Αυτό αντιστοιχεί σε αύξηση 9,8% στην χρήση πλαστικών συσκευασιών από το 2021, σύμφωνα με την Oceana, μια ομάδα Αμερικανών για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, η οποία χρησιμοποίησε δεδομένα της βιομηχανίας και τις ανακοινώσεις της Amazon, για τη διεξαγωγή της ανάλυσής της.

Το 2022, η Amazon προχώρησε στη μείωση της χρήσης πλαστικού αλλού στον κόσμο, μειώνοντας τη συσκευασία της από πλαστικό κατά 11,6% παγκοσμίως σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Στην Ευρώπη, η εταιρεία έχει αντικαταστήσει τις πλαστικές θήκες παράδοσης με χαρτί και χαρτόνι, μετά τους νέους κανονισμούς από την Ευρωπαϊκή Ένωση που στοχεύουν στην εξάλειψη των πλαστικών μιας χρήσης.

Η Oceana επεσήμανε ότι η συνεχής εξάρτηση από πλαστικό στις ΗΠΑ είναι “ανησυχητική“, αναφέροντας ενδείξεις ότι μεγάλο μέρος αυτών των αποβλήτων θα καταλήξει να καταποθεί από θαλάσσια ζώα ή θα είναι απόρριμμα σε παράκτιες περιοχές. Σύμφωνα με την ομάδα, μέχρι και 9,9 εκατομμύρια κιλά πλαστικών συσκευασιών της Amazon από το 2022 θα έχουν καταλήξει στα ύδατα και τις θάλασσες του κόσμου. Η ανάλυση της Oceana αναφέρει μια επιστημονική μελέτη του 2020 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Science και που ανέφερε ότι το 11% των πλαστικών αποβλήτων σε παγκόσμιο επίπεδο κατέληξε σε υδάτινα οικοσυστήματα το 2016.

Δείτε ακόμα: Amazon: Προειδοποιεί εν ευθέτω χρόνω για μεγάλη αλλαγή στο Prime Video

Η Amazon διαφώνησε με την ανάλυση της Oceana, χαρακτηρίζοντάς την “παραπλανητική” και επισημαίνοντας την παγκόσμια μείωση στη χρήση πλαστικού, αν και η εταιρεία δεν αποκάλυψε συγκεκριμένα στοιχεία για τη χρήση πλαστικού στις ΗΠΑ που να αντιτίθενται στα ευρήματα της αναφοράς.

Η εταιρεία έχει επισημάνει τις προσπάθειές της για μείωση του βάρους συσκευασίας ανά αποστολή, οι οποίες από το 2015 έχουν μειώσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια τόνους συσκευασίας, καθώς και την αποκάλυψη πέρυσι του πρώτου αυτοματοποιημένου κέντρου εκπλήρωσης παραγγελιών στις ΗΠΑ, που βρίσκεται στο Οχάιο. Αυτό το κέντρο αντικαθιστά τις πλαστικές συσκευασίες με χάρτινες.

Η αναφορά, έρχεται σε μια περίοδο αυξανόμενων αποδείξεων για την εξάπλωση των πλαστικών στο περιβάλλον, από τα απορρίμματα σε πόλεις, παραλίες και ωκεανούς, μέχρι τις εισβολές σε πιο θεμελιώδη στοιχεία της ζωής, με τα παλαιότερα πλαστικά να διασπώνται σε μικροσκοπικά κομμάτια που βρίσκονται στην ατμόσφαιρά μας, στο νερό και ακόμη και στον αέρα που αναπνέουμε.

Δείτε επίσης: Η Amazon απέκτησε data center που λειτουργεί με πυρηνική ενέργεια

Τα μικροπλαστικά, που είναι μικρά κομμάτια πλαστικού μικρότερα από 5 χιλιοστά, είναι πανταχού παρόντα στο περιβάλλον μας και επηρεάζουν την οικολογία μας με διάφορους τρόπους. Πρώτον, τα μικροπλαστικά μπορούν να εισχωρήσουν στην τροφική αλυσίδα. Μέσω της εισπνοής ή της κατανάλωσης, τα μικροπλαστικά μπορούν να μεταφερθούν από τα μικρότερα έως τα μεγαλύτερα ζώα, προκαλώντας δυσλειτουργία στο σύστημα τους. Δεύτερον, τα μικροπλαστικά μπορούν να απορροφήσουν και να μεταφέρουν διάφορους ρύπους, όπως βαρέα μέταλλα και παράγοντες που προκαλούν ορμονικές διαταραχές, στο περιβάλλον. Τρίτον, τα μικροπλαστικά μπορούν να επηρεάσουν την παραγωγή οξυγόνου στους ωκεανούς. Τα φυτοπλαγκτόν, που παράγουν το μεγαλύτερο μέρος του οξυγόνου της Γης, μπορούν να επηρεαστούν από την παρουσία των μικροπλαστικών.

Πηγή: theguardian

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS