ΑρχικήinetΗ Tesla και η Apple σε νέα δικαστική διαμάχη για το Autopilot

Η Tesla και η Apple σε νέα δικαστική διαμάχη για το Autopilot

Tesla Model X
Autopilot
Apple
Wei "Walter" Huang

Η Tesla στην επικείμενη δίκη για το θανατηφόρο ατύχημα με το σύστημα Autopilot θέλει να αποδείξει ότι ο μηχανικός της Apple, Wei “Walter” Huang έπαιζε ένα παιχνίδι στο τηλέφωνο του όταν το Model X του συνετρίβη.

Η Tesla πηγαίνει στα δικαστήρια την επόμενη εβδομάδα λόγω του ρόλου που έπαιξε το σύστημα Autopilot σε ένα θανατηφόρο ατύχημα το 2018 – και θέλει την Apple να καταθέσει υπέρ της στην υπεράσπισή της.

Δείτε επίσης: Tesla: Μειώθηκαν οι παραδόσεις των οχημάτων το πρώτο τρίμηνο του 2024

Tesla Model X
Autopilot
Apple
Wei "Walter" Huang
Ο μηχανικός της Apple Wei “Walter” Huang

Η Tesla θέλει να αποδείξει ότι ο μηχανικός της Apple Wei “Walter” Huang έπαιζε ένα βιντεοπαιχνίδι στο τηλέφωνό του κατά την ώρα που το Autopilot-enabled Model X του συνετρίβη σε ένα κιγκλίδωμα ασφαλείας κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου US 101 στο Mountain View της Καλιφόρνιας, το 2018. Και τώρα, η οικογένεια του Huang, η οποία μήνυσε την Tesla για αδικαιολόγητο θάνατο, υποστηρίζει ότι η Tesla συνεργάζεται κρυφά με την Apple για να βοηθήσει στην υπεράσπισή της.

Δείτε ακόμα: Δυνητική λειτουργία SOS για το Apple Watch σώζει κολυμβητές

Σε μια προδικαστική αίτηση που υποβλήθηκε αυτή την εβδομάδα, δικηγόροι που εκπροσωπούν την οικογένεια Huang κατηγόρησαν την Apple για “συμμετοχή σε μια μυστική ανακάλυψη που βοηθά την Tesla στην υπεράσπιση της εν λόγω υπόθεσης”.

Tesla Model X
Autopilot
Apple
Wei "Walter" Huang
Tesla Autopilot: Σύστημα Αυτόματης Οδήγησης

Στην αρχική της έρευνα, το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών βρήκε ένα “βιντεοπαιχνίδι στρατηγικής δημιουργίας κόσμου με δυνατότητα πολλαπλών παικτών” – ως την πρώτη εφαρμογή στο τηλέφωνο του Huang κατά την ώρα του ατυχήματος. Ωστόσο, οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να καθορίσουν εάν έπαιζε ενεργά όταν το Model X του συγκρούστηκε με το τσιμεντένιο διαχωριστικό κιγκλίδωμα ασφαλείας .

Δείτε επίσης: Apple: Ετοιμάζει οικιακά AI ρομπότ;

Tesla Model X
Autopilot
Apple
Wei "Walter" Huang
Tesla Model X: Το αυτοκίνητο του ατυχήματος

Οι δικηγόροι της οικογένειας Huang τώρα υποστηρίζουν ότι η Tesla, με τη βοήθεια της Apple, προσπαθεί να ανατρέψει αυτό στο τελευταίο λεπτό με την υποβολή μιας δήλωσης από έναν μηχανικό της Apple, τον James Harding, που δηλώνει ότι η εταιρεία κατέληξε ότι ο Huang έπαιζε ενεργά το παιχνίδι κατά την ώρα του ατυχήματος.

Οι δικηγόροι της οικογένειας Huang έχουν επικαλεστεί την Apple, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη δήλωση του Harding. Τον περασμένο μήνα, η Apple υπέβαλε αίτηση για αναίρεση της εντολής της, υποστηρίζοντας ότι οι δικηγόροι Huang ζητούσαν “ένα μεγάλο όγκο προνομιούχου υλικού της Apple”.

Πηγή: theverge

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS