ΑρχικήUpdatesDisney+: Τέλος η κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης από Ιούνιο

Disney+: Τέλος η κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης από Ιούνιο

Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων streaming υπηρεσιών, η Disney περιορίζει τη δυνατότητα για κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης (password sharing) στην υπηρεσία Disney+. Η κίνηση αυτή έρχεται στα πλαίσια μιας προσπάθειας να ενισχυθούν οι εγγραφές και τα έσοδα.

Disney+ κοινή χρήση κωδικού

Ο διευθύνων σύμβουλος Bob Iger δήλωσε χθες ότι το Disney+ θα αρχίσει να καταπολεμά την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης, τον Ιούνιο, σε ορισμένες χώρες. Το Σεπτέμβριο, οι περιορισμοί θα επεκταθούν. Οι όροι παροχής υπηρεσιών της Disney+ (και των άλλων streaming υπηρεσιών της Disney) αποτρέπουν τους πελάτες να χρησιμοποιούν το όνομα χρήστη ή τον κωδικό πρόσβασης άλλων για να αποκτούν πρόσβαση στο περιεχόμενο, ωστόσο αυτό είναι συχνό φαινόμενο.

Δείτε επίσης: Netflix: Ραγδαία αύξηση συνδρομητών λόγω κατάργησης του δωρεάν password sharing

Η Hulu, μία από τις άλλες υπηρεσίες της Disney, άρχισε να περιορίζει την κοινή χρήση κωδικών από τις 14 Μαρτίου.

Το Netflix έχει προχωρήσει εδώ και καιρό σε αυτή την κίνηση και έχει δει αύξηση στις νέες εγγραφές. Λέγεται ότι μέσα σε δύο μέρες από την απαγόρευση τον περασμένο Μάιο, το Netflix πρόσθεσε 100.000 νέους λογαριασμούς.

Η Disney+  ευελπιστεί να δει τα ίδια θετικά αποτελέσματα απαγορεύοντας το password sharing. Η υπηρεσία συνεχίζει να χάνει χρήματα, αν και η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει να έχει σύντομα κέρδη.

Δείτε επίσης: Hulu: Απαγορεύει την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης

Το Netflix είναι το χρυσό πρότυπο στο streaming“, είπε ο Iger στη συνέντευξη. “Έχουν κάνει μια εκπληκτική δουλειά και έχουν πολλές διαφορετικές κατευθύνσεις. Έχω πραγματικά πολύ, πολύ μεγάλη εκτίμηση για αυτό που έχουν καταφέρει. Αν μπορούμε να πετύχουμε μόνο αυτό που έχουν καταφέρει, θα είναι υπέροχο“.

Η κίνηση αυτή αναμενόταν εδώ και μήνες. Σε μια παρουσίαση κερδών πέρυσι, ο Iger είχε πει ότι μια επικείμενη καταστολή θα βοηθούσε την Disney να αναπτυχθεί.

Δείτε επίσης: Πώς θα κάνετε κοινή χρήση τα οφέλη του Amazon Prime λογαριασμού σας

Disney+ password sharing

Η ανταπόκριση των χρηστών σε αυτές τις αλλαγές είναι μικτή. Ορισμένοι χρήστες εκφράζουν ανησυχία για την προστασία της ιδιωτικότητας και την ασφάλεια των δεδομένων τους, καθώς η Disney+ θα πρέπει να παρακολουθεί πιο στενά τη χρήση των λογαριασμών.

Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι χρήστες βλέπουν αυτή την κίνηση ως έναν τρόπο για την Disney+ να προστατεύσει τα οικονομικά της συμφέροντα και να διασφαλίσει την παραγωγή περισσότερου περιεχομένου υψηλής ποιότητας.

Ωστόσο, υπάρχει και μια ομάδα χρηστών που ανησυχεί ότι αυτή η πολιτική θα μπορούσε να οδηγήσει σε αύξηση των τιμών των συνδρομών, καθώς η Disney+ θα προσπαθεί να αντισταθμίσει την απώλεια εσόδων από την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης.

Τέλος, υπάρχουν χρήστες που αναρωτιούνται πώς θα επηρεάσει αυτή η αλλαγή την ικανότητά τους να μοιράζονται το περιεχόμενο με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, καθώς η κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης είναι μια συνηθισμένη πρακτική για πολλές οικογένειες και φίλους.

Πηγή: edition.cnn.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS