ΑρχικήinetΗ Samsung ξεπερνά την Apple ως κορυφαίος προμηθευτής smartphone

Η Samsung ξεπερνά την Apple ως κορυφαίος προμηθευτής smartphone

Δεν πρόκειται τόσο για τη δημοτικότητα, όσο για τους κύκλους κυκλοφορίας, αλλά η Samsung είναι ξανά ο κορυφαίος κατασκευαστής smartphones στον κόσμο, ξεπερνώντας την Apple.

Δείτε επίσης: Η Samsung αναπτύσσει ένα εντελώς νέο foldable smartphone

Samsung Apple smartphones

Το Σεπτέμβριο του 2023, η Apple κατέκτησε την κορυφαία θέση παγκοσμίως στις πωλήσεις smartphone, ενώ μια ανάλυση αργότερα επιβεβαίωσε τη θέση αυτή για ολόκληρο το έτος. Η Apple είχε παρόμοια επιτυχία σε συγκεκριμένες περιοχές, όπως η Ευρώπη.

Σύμφωνα με την Korea Times όμως, οι ρόλοι τώρα έχουν αντιστραφεί. Βασιζόμενοι στα στοιχεία του Φεβρουαρίου 2024, τα οποία αναφέρει η εφημερίδα, η Samsung κατέκτησε ένα μερίδιο 20% στην αγορά.

Τον ίδιο μήνα, η Apple κατέκτησε το 18% της αγοράς. Αυτό μεταφράζεται σε 17,41 εκατομμύρια iPhones που πουλήθηκαν από την Apple, ενώ η Samsung πούλησε 19,69 εκατομμύρια smartphones ανάμεσα σε όλη την γκάμα της, με λιανικές τιμές που ξεκινούν από $80.

Ωστόσο, ούτε η Samsung ούτε η Apple μπορούν πραγματικά να καυχηθούν ότι είναι ο αριθμός ένα, καθώς ανταλλάσουν συνεχώς τις θέσεις τους.

Δείτε ακόμα: Ένας χάκερ μοιράζεται τα σημάδια ότι κακοποιοί έχουν εισβάλει στο κινητό σας

Η Apple κατέλαβε την κορυφαία θέση τον Σεπτέμβριο του 2023, λόγω της κυκλοφορίας της σειράς iPhone 15. Από την άλλη, η νίκη της Samsung τον Φεβρουάριο οφείλεται στην πώληση των πιο πρόσφατων μοντέλων Galaxy S24.

Η Korea Times αναφέρει ότι η Samsung έχει πουλήσει μέχρι στιγμής 6,53 εκατομμύρια κινητά Galaxy S24.

Κατόπιν δεδομένων από τον Ιανουάριο του 2024, η Samsung αναφέρεται ότι ανέβηκε από 20% σε 36% της αγοράς των ΗΠΑ. Την ίδια στιγμή, η Apple, στο στάδιο μετά τις διακοπές και την κυκλοφορία των προϊόντων της, μειώθηκε από 64% σε 48%.

Η Apple είχε καταλάβει τον τίτλο καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023. Καθ’ όλο τον χρόνο, η Samsung συνήθως έχει το προβάδισμα έναντι της Apple, διότι πωλεί πολύ περισσότερα διαφορετικά μοντέλα smartphones για να καλύψει διαφορετικά επίπεδα τιμών.

Δείτε επίσης: Γιατί δεν πρέπει να περπατάτε και να χρησιμοποιείτε το smartphone;

Γενικά, οι πωλήσεις smartphone τείνουν να μειώνονται παγκοσμίως, ειδικά στην Κίνα. Παρόλα αυτά, η Apple παραμένει στην κορυφή του πίνακα στην Ιαπωνία στα πιο πρόσφατα στοιχεία από τον Μάρτιο του 2024, αλλά αυτή η αγορά έχει συρρικνωθεί.

Πηγή: appleinsider

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS