ΑρχικήUpdatesΝέα Χαρακτηριστικά Spotify: Αποκλειστικές AI Λίστες Αναπαραγωγής

Νέα Χαρακτηριστικά Spotify: Αποκλειστικές AI Λίστες Αναπαραγωγής

Spotify AI

Το Spotify ξεκινάει εξατομικευμένες AI λίστες αναπαραγωγής που μπορείς να δημιουργήσεις χρησιμοποιώντας εντολές.

Το Spotify έχει ήδη βρει επιτυχία με το δημοφιλές χαρακτηριστικό AI DJ της, και τώρα η υπηρεσία μουσικής ροής φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη στη δημιουργία λιστών αναπαραγωγής. Η εταιρεία τη Δευτέρα παρουσίασε τις λίστες αναπαραγωγής AI σε μια beta (πειραματική) έκδοση, μια νέα επιλογή που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν μια λίστα αναπαραγωγής βασισμένη σε γραπτές οδηγίες.

Δείτε επίσης: Disney+: Τέλος η κοινή χρήση κωδικού πρόσβασης από Ιούνιο

Η λειτουργία θα γίνει αρχικά διαθέσιμη στους χρήστες συσκευών Android και iOS στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Αυστραλία και θα βελτιωθεί τους επόμενους μήνες.

Spotify AI

Εκτός από πιο τυπικά αιτήματα δημιουργίας λίστας αναπαραγωγής, όπως αυτά που βασίζονται σε είδος ή χρονικό πλαίσιο, η χρήση AI από το Spotify σημαίνει ότι οι άνθρωποι θα μπορούσαν να ζητήσουν μια ευρύτερη ποικιλία προσαρμοσμένων λιστών αναπαραγωγής, όπως “τραγούδια για να τραγουδήσω στη γάτα μου” ή “ρυθμοί για να αντιμετωπίσω μια ζόμπι αποκάλυψη,” όπως προτείνει η εταιρία Spotify. Οι οδηγίες μπορούν να αναφέρονται σε όλα τα είδη πραγμάτων, όπως μέρη, ζώα, δραστηριότητες, χαρακτήρες ταινιών, χρώματα ή emojis. Η εταιρεία σημειώνει ότι οι καλύτερες λίστες αναπαραγωγής δημιουργούνται χρησιμοποιώντας οδηγίες που περιέχουν μια συνδυασμένη προσέγγιση ειδών, διαθέσεων, καλλιτεχνών και δεκαετιών, ωστόσο.

Δείτε ακόμα: Android 15: Το Screen Timeout feature θα ενισχύει την ασφάλεια και τη μπαταρία

Το Spotify χρησιμοποιεί επίσης την κατανόηση των γούστων των χρηστών για να προσαρμόσει τις λίστες αναπαραγωγής που δημιουργεί με το χαρακτηριστικό.

Μετά τη δημιουργία της λίστας αναπαραγωγής, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία AI για να αναθεωρήσουν και να τελειοποιήσουν το τελικό αποτέλεσμα εκδίδοντας εντολές όπως “λιγότερο ρυθμικό” ή “περισσότερη ποπ”, για παράδειγμα. Οι χρήστες μπορούν επίσης να σύρουν αριστερά σε οποιοδήποτε τραγούδι για να το αφαιρέσουν από τη λίστα αναπαραγωγής.

Δείτε επίσης: “The Godfather” και “Armageddon” προσεχώς στο Apple TV+

Όσον αφορά την τεχνολογία, η εταιρία Spotify δηλώνει ότι χρησιμοποιεί LLMs μεγάλα μοντέλα γλώσσας για να κατανοήσει την πρόθεση του χρήστη. Στη συνέχεια, το Spotify χρησιμοποιεί την τεχνολογία εξατομίκευσής του — τις πληροφορίες που διαθέτει για το ιστορικό και τις προτιμήσεις του ακροατή — για να εκπληρώσει την οδηγία και να δημιουργήσει μια εξατομικευμένη λίστα αναπαραγωγής που παράγεται από την AI για τον χρήστη.

Spotify AI

Η εταιρεία χρησιμοποιεί μια σειρά εργαλείων τρίτων για τις εμπειρίες της AI και μηχανικής μάθησης.

Το TechCrunch ανέφερε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2023 ότι το Spotify ανέπτυσσε λίστες αναπαραγωγής AI, όταν οι αντίστοιχοι μηχανικοί ανάπτυξης Chris Messina και Alessandro Paluzzi μοιράστηκαν στιγμιότυπα κώδικα από την εφαρμογή του Spotify που αναφερόταν σε λίστες αναπαραγωγής AI που ήταν “βασισμένες στις οδηγίες σας”.

Δείτε ακόμα: Android 15: Δεν θα απενεργοποιείται εντελώς το Bluetooth

Το Spotify την εποχή εκείνη αρνήθηκε να σχολιάσει την εύρεση, λέγοντας ότι δεν θα προσφέρει δήλωση για πιθανά νέα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, τον Δεκέμβριο του 2023, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι δοκιμάζει τη δημιουργία λιστών αναπαραγωγής με τη χρήση AI μετά από ένα βίντεο TikTok του χαρακτηριζόμενου χρήστη του Spotify ως “Spotify’s ChatGPT”.

Spotify AI

Η λειτουργία βρίσκεται στην καρτέλα “Η Βιβλιοθήκη σας” στην εφαρμογή τουSpotify και πατώντας το κουμπί πλήθους (+) στην επάνω δεξιά γωνία της οθόνης. Εμφανίζεται ένα αναδυόμενο μενού που δείχνει τη λίστα αναπαραγωγής AI ως νέα επιλογή δίπλα στις υπάρχουσες επιλογές “Λίστα αναπαραγωγής” και “Ανάμειξη.”

Εάν ένας ακροατής δεν μπορεί να σκεφτεί καμία οδηγία για να δοκιμάσει, το Spotify προσφέρει προτάσεις οδηγιών για να βοηθήσει τους ανθρώπους να ξεκινήσουν, όπως “να εστιάσετε στη δουλειά με εργαλεία ηλεκτρονικής μουσικής,” “να γεμίσετε τη σιωπή με μουσική καφετέριας στο φόντο,” “να ενθαρρυνθείτε με διασκεδαστικά, ρυθμικά και θετικά τραγούδια” ή “να εξερευνήσετε ένα ειδικό είδος όπως το Witch House” και πολλά άλλα.

Δείτε επίσης: Το Apple-friendly “Find My Devices” της Google αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο

Για να αποθηκεύσετε μια λίστα αναπαραγωγής AI, πατήστε το κουμπί “Δημιουργία” για να την προσθέσετε στη βιβλιοθήκη.

Η εταιρεία σημειώνει ότι η AI έχει ασφάλεια γύρω της, έτσι ώστε να μην ανταποκρίνεται σε προσβλητικές οδηγίες ή εκείνες που επικεντρώνονται σε τρέχουσες ειδήσεις ή συγκεκριμένα εμπορικά σήματα.

Το Spotify έχει επενδύσει στην τεχνολογία AI για να βελτιώσει την ροή του streaming του για πολλούς μήνες. Με την εκκίνηση του AI DJ, που διαδόθηκε παγκοσμίως το περασμένο έτος, η εταιρεία χρησιμοποίησε μια συνδυασμένη τεχνολογία Sonantic και OpenAI για να δημιουργήσει μια τεχνητή έκδοση της φωνής του επικεφαλής του πολιτιστικού εταιρικού τμήματος του Spotify, Xavier “X” Jernigan, που παρουσιάζει εξατομικευμένες μουσικές επιλογές στον χρήστη. Πέρυσι, το Spotify είπε ότι επενδύει σε εσωτερική έρευνα για να κατανοήσει καλύτερα τα τελευταία στα μεγάλα μοντέλα γλώσσας και AI.

Δείτε ακόμα: Το Motorola Edge 50 Pro θα “Φοράει” Snapdragon 7 Gen 3

Ο CEO Daniel Ek έχει επίσης προειδοποιήσει τους επενδυτές για άλλους τρόπους με τους οποίους το Spotify θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί την AI, συμπεριλαμβανομένων της περιληπτικής παρουσίασης podcast, τη δημιουργία AI-δημιουργημένων ήχων διαφημίσεων και άλλων. Η εταιρεία έχει εξετάσει επίσης τη χρήση τεχνολογίας AI που θα κλωνοποιήσει τη φωνή ενός οικοδεσπότη podcast για διαφημίσεις που θα διαβάζονται από αυτόν.

Πριν από τις AI λίστες αναπαραγωγής, το Spotify εκκίνησε ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό, τα Niche Mixes, που επέτρεπε στους χρήστες να δημιουργούν εξατομικευμένες λίστες αναπαραγωγής χρησιμοποιώντας οδηγίες, αλλά το προϊόν δεν αξιοποιούσε τεχνολογία AI και ήταν πιο περιορισμένο όσον αφορά την κατανόηση της γλώσσας.

Πηγή: techcrunch

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS