ΑρχικήUpdatesMicrosoft: Ανοίγει νέο γραφείο AI στο Ηνωμένο Βασίλειο

Microsoft: Ανοίγει νέο γραφείο AI στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Microsoft ανοίγει νέο γραφείο στο Λονδίνο με στόχο την έρευνα και την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Microsoft AI

Ο επικεφαλής της τεχνητής νοημοσύνης της Mustafa Suleyman ανακοίνωσε πως θα προσφέρει θέσεις εργασίας για “εξαιρετικά άτομα” τις προσεχείς εβδομάδες και μήνες, χωρίς να αναφέρει ακόμα τον αριθμό των θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν.

Η Microsoft είναι σημαντικός επενδυτής της OpenAI, η οποία δημιούργησε το ChatGPT και άνοιξε το δικό του γραφείο στο Λονδίνο το 2023.

Διαβάστε περισσότερα: OpenAI: Σκοπεύει να ιδρύσει γραφείο στο Τόκιο

«Στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ταλέντων και εμπειρογνωμόνων στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης», δήλωσε ο κ. Suleyman σε μια ανάρτηση. «Η Microsoft AI προγραμματίζει να πραγματοποιήσει μια σημαντική και μακροπρόθεσμη επένδυση στην περιοχή, με τη συνεργασία των κορυφαίων επιστημόνων και μηχανικών της τεχνητής νοημοσύνης σε αυτό το νέο κέντρο».

Ο κ. Suleyman συνιδρύει το ερευνητικό εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης DeepMind στο Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο εξαγοράστηκε από την Google το 2014.

Το 2022, ξεκίνησε τη δημιουργία της δικής του εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης, την Inflection AI, πριν ενταχθεί στη Microsoft τον Μάρτιο.

Ανέφερε στη συνέχεια, ότι ο ειδικός στην τεχνητή νοημοσύνη Jordan Hoffmann – ο οποίος εργάστηκε επίσης στο DeepMind και την Inflection – θα αναλάβει την ηγεσία του νέου γραφείου. «Η Microsoft AI London προωθεί μια πρωτοποριακή εργασία στην ανάπτυξη γλωσσικών μοντέλων τελευταίας τεχνολογίας και την υποστηρικτική υποδομή τους», δήλωσε ο κ. Suleyman.

Αξιολόγησε την πρωτοποριακή προσέγγιση του “safety-first” που υιοθέτησε το Ηνωμένο Βασίλειο για την τεχνητή νοημοσύνη – μόλις μια εβδομάδα μετά την υπογραφή της συμφωνίας από την υπουργό τεχνολογίας του Ηνωμένου Βασιλείου Michelle Donelan με τις Ηνωμένες Πολιτείες για συνεργασία στη δοκιμή προηγμένων μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης.

Ο κ. Suleyman δήλωσε πως το νέο γραφείο του στο Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεργαστεί στενά με το προσωπικό της OpenAI, στην οποία έχει επενδύσει σημαντικά. Η Microsoft προηγουμένως είχε ανακοινώσει ότι θα βασιζόταν στην αρχική επένδυση των 1 δισ. δολαρίων (790 εκατ. λιρών) στην OpenAI, προκειμένου να ξεκινήσει μια μακροχρόνια συνεργασία μέχρι τις αρχές του 2023.

Από τότε έχει δεσμευτεί για την υποστήριξή της στον διευθύνοντα σύμβουλο της OpenAI, Sam Altman, ειδικά κατά τη χαοτική απομάκρυνσή του και την επαναφορά του στην εταιρείας τον Νοέμβριο.

Από τότε η Microsoft έχει γίνει η πιο πολύτιμη εισηγμένη εταιρεία στον κόσμο, με την αγοραία αξία της να αγγίζει περισσότερα από 3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

«Η εγκατάσταση της Microsoft AI σε έναν χώρο στην καρδιά του Λονδίνου αποτελεί μια ακόμα ενίσχυση στο αναπτυσσόμενο τεχνολογικό σύστημα της πρωτεύουσας», δήλωσε ο Russ Shaw, ιδρυτής της ομάδας εκστρατειών Tech London Advocates.

Microsoft AI

Δείτε ακόμη: Κυβερνοεπίθεση κλείνει το γραφείο δημόσιας υπεράσπισης του Κολοράντο

Η ανακοίνωση από το γραφείο της στο Λονδίνο αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό δείγμα εμπιστοσύνης προς το Ηνωμένο Βασίλειο από έναν εκ των κορυφαίων στην παγκόσμια τεχνολογική βιομηχανία.

«Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά ήδη τους ανθρώπους να εργάζονται πιο αποτελεσματικά και δημιουργικά, ενώ αποτελεί κρίσιμο στοιχείο για το Ηνωμένο Βασίλειο ως κορυφαίο τεχνολογικό οικοσύστημα παγκοσμίως. Η διατήρηση της πρωτοπορίας στην έρευνα και την καινοτομία στην τεχνολογία είναι ζωτικής σημασίας», πρόσθεσε.

Πηγή: aol

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS