ΑρχικήinetX: Η σύνδεση με passkeys διαθέσιμη για όλους τους χρήστες iOS

X: Η σύνδεση με passkeys διαθέσιμη για όλους τους χρήστες iOS

Το κοινωνικό δίκτυο X (πρώην Twitter) παρουσίασε την υποστήριξη για passkeys στο iOS νωρίτερα φέτος. Ωστόσο, η νέα επιλογή ήταν διαθέσιμη μόνο σε χρήστες iOS με έδρα τις ΗΠΑ. Από σήμερα, το X καθιστά τη σύνδεση με passkeys διαθέσιμη παγκοσμίως.

Δείτε επίσης: Windows 11: Πώς να δημιουργείτε, να χρησιμοποιείτε και να διαγράφετε passkeys;

X passkeys iOS

Το X κυκλοφορεί τη σύνδεση με passkeys παγκοσμίως

Την είδηση ​​επιβεβαίωσε το X μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Safety. «Τα Passkeys είναι πλέον διαθέσιμα ως επιλογή σύνδεσης για όλους παγκοσμίως στο iOS! Δοκιμάστε το», ανέφερε η εταιρεία σε ανάρτηση τη Δευτέρα. Το X υπογραμμίζει επίσης ότι η χρήση passkeys στο iOS καθιστά τους λογαριασμούς “λιγότερο ευάλωτους σε επιθέσεις phishing και μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση”, καθώς “δημιουργούνται μεμονωμένα από τη συσκευή σας“.

Το Passkeys είναι μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε από την FIDO Alliance σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες όπως η Apple, η Google και η Microsoft.

Όταν το X αφαίρεσε την υποστήριξη για SMS 2FA, η πλατφόρμα συνέστησε στους χρήστες να επιλέξουν μια άλλη μέθοδο ελέγχου ταυτότητας δύο παραγόντων, χρησιμοποιώντας εφαρμογές όπως το 1Password, το iCloud Keychain ή το Google Authenticator. Όσοι εξακολουθούν να θέλουν να χρησιμοποιούν το SMS 2FA πρέπει να εγγραφούν στο X Premium.

Δείτε ακόμα: Το X υποστηρίζει passkeys για χρήστες iOS στις ΗΠΑ

Για να ενεργοποιήσετε το passkeys στον λογαριασμό σας στο X σε συσκευές iOS, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

  • Ανοίξτε την εφαρμογή X στη συσκευή iOS σας
  • Πατήστε στην εικόνα του προφίλ σας στην επάνω αριστερή γωνία
  • Πατήστε Ρυθμίσεις και Υποστήριξη και μετά Ρυθμίσεις και Απόρρητο
  • Πατήστε Ασφάλεια και Πρόσβαση λογαριασμού
  • Επιλέξτε την επιλογή Ασφάλεια
  • Ενεργοποιήστε τo passkeys και επιβεβαιώστε με τον τρέχοντα κωδικό πρόσβασής σας

Εάν είστε χρήστης X, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατεβάσει την πιο πρόσφατη έκδοση της εφαρμογής που είναι διαθέσιμη στο App Store.

Δείτε επίσης: Bitwarden: Υποστηρίζει πλέον τα passkeys για πρόσβαση στα password vaults

Τι είναι τα Passkeys ; Τα passkeys γίνονται μια δημοφιλής μέθοδος για την εξασφάλιση της πρόσβασης σε προσωπικές και εμπιστευτικές πληροφορίες σε υπολογιστές, smartphones και διάφορες συσκευές Διαδικτύου. Χρησιμοποιώντας βιομετρικά δεδομένα όπως δαχτυλικά αποτυπώματα, αναγνώριση προσώπου ή σαρώσεις ίριδας που δημιουργούν μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης για κάθε μεμονωμένο χρήστη, τα passkeys έχουν τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν την παραδοσιακή ασφάλεια που βασίζεται σε κωδικό πρόσβασης. Αυτή η μέθοδος όχι μόνο παρέχει μεγαλύτερη ασφάλεια, αλλά επιτρέπει επίσης ταχύτερη και ευκολότερη πρόσβαση σε συσκευές, καθώς δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσετε κωδικούς πρόσβασης με μη αυτόματο τρόπο.

Πηγή: 9to5mac

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS