ΑρχικήSecurityΟλυμπιακοί Αγώνες στην Γαλλία: Προετοιμάζεται για κυβερνοεπιθέσεις

Ολυμπιακοί Αγώνες στην Γαλλία: Προετοιμάζεται για κυβερνοεπιθέσεις

Οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες και οι εντάσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι πιθανό να καταστήσουν την Γαλλία και συγκεκριμένα το Παρίσι δελεαστικό στόχο για διάφορες απόπειρες hacking, δήλωσε ο κορυφαίος αξιωματούχος κυβερνοασφάλειας της Γαλλίας τη Δευτέρα.

Δείτε επίσης: Ευπάθεια στην εφαρμογή Unjected αποκαλύπτει ευαίσθητα δεδομένα χρηστών

Γαλλία Ολυμπιακοί Αγώνες

Ο Vincent Strubel, ο επικεφαλής της γαλλικής υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας, γνωστής ως ANSSI, είπε σε συνέντευξή του ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες αντιμετώπισαν απειλές από αντίπαλες χώρες, εγκληματίες που χρησιμοποιούν ransomware και “hacktivists” ευθυγραμμισμένους με τη Ρωσία που χρησιμοποιούν τις δεξιότητές τους στον υπολογιστή για να προωθήσουν τα πολιτικά τους μηνύματα.

Γάλλοι αξιωματούχοι, συμπεριλαμβανομένου του κ. Strubel, βρίσκονται στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα για διαβουλεύσεις με αξιωματούχους κυβερνοασφάλειας. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού θα διαρκέσουν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου.

Δείτε επίσης: Phishing επιθέσεις πολλαπλών σταδίων διανέμουν malware

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2018 στην Πιονγκτσάνγκ της Νότιας Κορέας στιγματίστηκε από κυβερνοεπίθεση που προκάλεσε διακοπές στο διαδίκτυο. Οι εταιρείες ασφαλείας κατηγόρησαν γρήγορα τη Ρωσία και την ομάδα hacking Fancy Bear που ήταν συνδεδεμένη με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Μόσχας, για αυτήν την επίθεση.

Ο κ. Strubel είπε ότι η τελετή έναρξης του Παρισιού θα μπορούσε επίσης να γίνει στόχος κυβερνοεπίθεσης από κρατικό παράγοντα. Δεν κατονόμασε μια χώρα, αλλά ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι δεν είχε «καμία αμφιβολία» ότι η Ρωσία θα προσπαθήσει να βάλει στο στόχαστρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Ενώ οι Ρώσοι αθλητές θα συμμετέχουν στο Παρίσι, δεν θα αγωνιστούν υπό τη σημαία της χώρας τους. Η Ρωσία έχει αποκλειστεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες για την παράνομη προσάρτηση του ουκρανικού εδάφους.

Οι κυβερνοεπιθέσεις από χάκερ που εδρεύουν στη Ρωσία έχουν αυξηθεί από τότε που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία πριν από δύο χρόνια, είπε ο κ. Strubel. Οι περισσότερες από αυτές τις επιθέσεις ήταν σχετικά απλές, με στόχο την προσωρινή κατάργηση ιστοτόπων ή διακομιστών.

Εκτός από τη δυνατότητα κρατικών προσπαθειών hacking, η Γαλλία προετοιμάζεται για επιθέσεις ransomware εναντίον επιχειρήσεων και οργανισμών. Η Γαλλία, όπως και πολλές άλλες χώρες, έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια από ένα κύμα επιθέσεων ransomware που έχουν επηρεάσει τις τοπικές αρχές και τα νοσοκομεία.

Τέτοιες εγκληματικές επιχειρήσεις, είπε ο κ. Strubel, πιθανότατα θα αυξηθούν κατά τη διάρκεια των Αγώνων.

Πηγή πληροφοριών: nytimes.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS