ΑρχικήSecurityΠανεπιστήμιο στο Νέο Μεξικό απαντά σε επίθεση ransomware

Πανεπιστήμιο στο Νέο Μεξικό απαντά σε επίθεση ransomware

Μια συμμορία ransomware, ανάγκασε την ακύρωση μαθημάτων, περιόρισε την πρόσβαση σε συστήματα κρίσιμου προσωπικού και εξέθεσε τις ευαίσθητες πληροφορίες χιλιάδων φοιτητών στο πανεπιστήμιο New Mexico Highlands στο Νέο Μεξικό.

Δείτε επίσης: Hive ransomware: Αμοιβή 10 εκατομμύρια για πληροφορίες σχετικά με τα μέλη του

Πανεπιστήμιο Νέο Μεξικό ransomware

Το Πανεπιστήμιο είπε ότι αναγκάστηκε να ακυρώσει όλα τα μαθήματα μέχρι αυτό το Σαββατοκύριακο, αφού αρχικά είχε αναφέρει ένα περιστατικό στις 3 Απριλίου. Οι ακυρώσεις ξεκίνησαν εκείνη την ημέρα και επηρέασαν τις πανεπιστημιουπόλεις του δημόσιου πανεπιστημίου στο Albuquerque, Rio Rancho, Santa Fe και Farmington.

Το πανεπιστήμιο στο Νέο Μεξικό, αρχικά είπε ότι ο αστυνομικός πίνακας και οι αστυνομικοί στύλοι της πανεπιστημιούπολης – όπου οι φοιτητές μπορούν να αναφέρουν έκτακτες ανάγκες – δεν λειτουργούσαν λόγω του ransomware. Η σχολή έπρεπε να παρέχει εναλλακτικούς αριθμούς τηλεφώνου για έκτακτες ανάγκες.

Το πανεμπιστήμιο του Νέου Μεξικού είπε ότι έως τις 5 Απριλίου, η εταιρεία κυβερνοασφάλειας που προσέλαβε για να αντιμετωπίσει τη διακοπή δικτύου επιβεβαίωσε ότι επρόκειτο για επίθεση ransomware. Από το περιστατικό επηρεάστηκε και η μισθοδοσία των καθηγητών και του προσωπικού.

Η σχολή είπε ότι ενημερώθηκε από τους ανταποκριτές στο περιστατικό ότι είναι «μία από τις πολλές κρατικές οντότητες που δέχθηκαν πρόσφατα επίθεση», αλλά ο εκπρόσωπος του πανεπιστημίου, David Lepre είπε στο Albuquerque Journal ότι δεν ενημερώθηκαν για το ποια άλλα ιδρύματα του Νέου Μεξικού επηρεάστηκαν από τις πρόσφατες επιθέσεις.

Το FBI και αρκετές κρατικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου εμπλέκονται στην απάντηση, πρόσθεσε.

Δείτε ακόμα: Knight ransomware: Πωλείται ο source code

Την Τρίτη, το πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού – το οποίο εξυπηρετεί περίπου 4.000 μαθητές – είπε ότι τα τηλέφωνα στην πανεπιστημιούπολη είχαν αποκατασταθεί, αλλά η σύνδεση στο Διαδίκτυο και το VPN εξακολουθούν να είναι απενεργοποιημένα λόγω της επίθεσης ransomware. Η σχολή έχει δημιουργήσει κέντρα στην πανεπιστημιούπολη για να βοηθήσει τους υπαλλήλους με τη μισθοδοσία και άλλες ενέργειες που δεν μπορούν να γίνουν χωρίς το σχολικό δίκτυο.

Το πανεπιστήμιο είχε δεχτεί επίθεση στο παρελθόν από μια ανώνυμη συμμορία ransomware το 2019, προκαλώντας παρόμοιες διακοπές τεχνολογίας για σχεδόν δύο εβδομάδες.

Τα ιδρύματα του Νέου Μεξικού αντιμετώπισαν ένα μπαράζ επιθέσεων ransomware τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων πολλών σχολείων K-12 σε όλη την πολιτεία, νοσοκομεία και αρκετές κομητείες — συμπεριλαμβανομένου ενός που έχει δεχτεί δύο επιθέσεις τα τελευταία δύο χρόνια.

Δείτε επίσης: Η εταιρεία Carolina Foods έπεσε θύμα επίθεσης ransomware

Πώς μπορεί κάποιος να προστατεύσει τα ψηφιακά του περιουσιακά στοιχεία από το ransomware;

Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για την προστασία των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων από επιθέσεις ransomware, όπως αυτή στο πανεπιστήμιο του Νέου Μεξικού είναι η εκπαίδευση. Οι χρήστες πρέπει να ενημερωθούν για τους τρόπους με τους οποίους το ransomware μπορεί να εισέλθει σε ένα σύστημα, όπως τα επιθετικά emails, τα κακόβουλα downloads και τα ύποπτα συνημμένα. Επιπλέον, είναι απαραίτητο να διατηρείται ενημερωμένο το λογισμικό ασφαλείας. Η ενημέρωση αυτών των συστημάτων μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή των ευπαθειών που μπορεί να εκμεταλλευτεί το ransomware. Επίσης, η δημιουργία τακτικών αντιγράφων ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας. Τα αντίγραφα ασφαλείας πρέπει να αποθηκεύονται σε ένα ασφαλές μέρος, εκτός του κύριου συστήματος. Τέλος, η χρήση εργαλείων προστασίας από ransomware μπορεί να προσφέρει επιπλέον ασφάλεια.

Πηγή: therecord

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS