ΑρχικήReviewsΜια ματιά στον Intel Core Ultra 7 155H και το Asus Zenbook...

Μια ματιά στον Intel Core Ultra 7 155H και το Asus Zenbook OLED

Intel Core Ultra 7 155H
Asus Zenbook 14 OLED
Meteor Lake

Μια ματιά στον Intel Core Ultra 7 155H και το νέο ασυναγώνιστα λεπτό Asus Zenbook 14 OLED όπου καταφθάνει εξοπλισμένο με αυτόν. Η νέα γενιά Meteor Lake διακρίνεται ως ένα νέο ξεκίνημα για τους Επεξεργαστές Laptop.

Δείτε επίσης: Qualcomm Snapdragon 7+ Gen 3: Με Υποστήριξη AI και Wi-Fi 7

Ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα των τελευταίων έξι μηνών στους φορητούς υπολογιστές ήταν η Intel και το λανσάρισμα της διαιρεμένης αρχιτεκτονικής SoC Meteor Lake τους. Το Meteor Lake, μαζί με τις νέες σειρές προϊόντων Core και Core Ultra, εισάγει την αυγή της πρώτης αρχιτεκτονικής chiplet της Intel για κινητές συσκευές μαζικής παραγωγής, χάρη στην τεχνολογία Intel 4 Node και Foveros συσκευασίας.

Τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η Intel παρουσίασε την πρώτη της σειρά Core Ultra H βασισμένη στο Meteor Lake, με πέντε SKUs που κυμαίνονται από τρείς με 16 πυρήνες CPU και άλλα δύο SKUs με 14 πυρήνες. Από τότε, πολλοί κατασκευαστές έχουν κυκλοφορήσει notebooks που εκμεταλλεύονται την τελευταία αρχιτεκτονική πολλαπλής-πλακέτας του Intel Meteor Lake ως την καρδιά της ισχύος και της απόδοσης, οδηγώντας τα πιο πρόσφατα μοντέλα τους στο 2024.

Σήμερα, θα ρίξουμε την πρώτη καλή ματιά στην απόδοση του Meteor Lake μαζί με τα πρώτα σχόλια για τον επεξεργαστή Intel Core Ultra 7 155H. Πρόκειται για ένα υψηλού επιπέδου (αλλά όχι flagship) SKU της σειράς Core Ultra, με όλους τους 16 (!) πυρήνες CPU του Meteor Lake και απευθύνεται σε φορητούς υπολογιστές με mainstream επιδόσεις. Με ένα βασικό TDP των 28 Watts – και ένα turbo TDP τόσο υψηλό όσο και τα 115 Watts – ο 155H προορίζεται να τοποθετηθεί παντού. Από laptops που αντικαταστούν desktops έως και ισχυρά ultrabooks.

Αυτό μας φέρνει στην σύγκριση και αξιολόγηση αυτής της κυκλοφορίας: το ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405MA), ένα λεπτό και με ελαφρύ σχεδιασμό laptop που έχει δειγματοληφθεί από την Intel ως το μέσο εκκίνησης του Core Ultra. Δώστε μεγάλη προσοχή σε αυτό το laptop καθώς επικεντρώνεται (κατανοητά) στο πώς αποδίδει ο Intel Core Ultra 7 155H με την πολλαπλή δομή πλακέτας των 6P+8E+2LP πυρήνων CPU και τους 8 πυρήνες γραφικών Arc Xe. Ως η πρώτη ολοκαίνουργια αρχιτεκτονική καταναλωτικών επεξεργαστών από την Intel από το Alder Lake του 2021, το Meteor Lake είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία σε πολλά επίπεδα.

Δείτε ακόμα: Intel: 40 TOPS NPU η Ελάχιστη Απαίτηση για τα Copilot & AI PC

Ωστόσο, το ASUS Zenbook 14 OLED UX3405MA είναι περισσότερο από ένα απλό μέσο για τον νέο επεξεργαστή της Intel, και η ASUS το έχει εξοπλίσει με πολλά χαρακτηριστικά εντός του λεπτού σκούρου μπλε απόχρωσης κελύφους για να το κάνει πολύ ενδιαφέρον. Εξοπλισμένο με μια οθόνη OLED αφής 2.8K (2880 x 1800) 14″ με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, 32 GB μνήμης LPDDR5X (soldered) και ένα SSD NVMe M.2 1 TB για αποθήκευση, με σκοπό τη δημιουργία ενός ανταγωνιστικού και ελκυστικού laptop.

Αρχιτεκτονική SoC Meteor Lake της Intel: Μια Γρήγορη Ανακεφαλαίωση

Intel Core Ultra 7 155H
Meteor Lake
Screenshot

Πριν εμβαθύνουμε στο ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405MA) με τον επεξεργαστή Intel Core Ultra 7 155H για φορητές συσκευές, θα κάνουμε μια γρήγορη ανακεφαλαίωση για το τι νέο υπάρχει με την αρχιτεκτονική SoC Meteor Lake της Intel.

Παρακάτω είναι μια σχετική λίστα με την αρχιτεκτονική SoC Meteor Lake της Intel:

Τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους, η Intel περιέγραψε τις τεχνικές προδιαγραφές για το Meteor Lake κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης Innovation 2023 τους, παρουσιάζοντας την πρόθεσή τους να απομακρυνθούν από την κατασκευή συμβατικών μονολιθικών επεξεργαστών και να επιλέξουν αντίθετα ένα σχεδιασμό πολλαπλών πλακετών. Αυτή η προσέγγιση χρησιμοποιεί την τεχνολογία συσκευασίας 3D Foveros της Intel και συνδυάζει διαφορετικές πλακέτες από διαφορετικά κόμματα επεξεργασίας για να δημιουργήσει έναν επεξεργαστή βασισμένο σε πλακέτα. Όπως έχει τονιστεί πολλές φορές από την Intel, το Meteor Lake είναι μια αποκλειστικά Mobile αρχιτεκτονική σχεδιασμένη για laptops και notebooks.

Η αρχιτεκτονική SoC Meteor Lake αποτελείται ουσιαστικά από πέντε διασυνδεδεμένες πλακέτες – υπολογισμού, γραφικών, SoC, I/O και βάση – καθεμία ενσωματώνοντας νέες προόδους, όπως η πλακέτα υπολογισμού με τους πυρήνες απόδοσης Redwood Cove και πυρήνες αποτελεσματικότητας Crestmont. Η πλακέτα Υπολογισμού είναι ιδιαίτερη επειδή κατασκευάζεται με το πιο πρόσφατο Intel 4 node, σχεδιασμένο για να βελτιώσει την ισχύ και την απόδοση σε σύγκριση με προηγούμενες γενιές. Μια ενδιαφέρουσα προσθήκη στην πλακέτα υπολογισμού και στη δομή των πυρήνων απόδοσης και αποτελεσματικότητας είναι η συμπερίληψη δύο ενεργοβόρων πυρήνων LP-E που ενσωματώνονται εντός της πλακέτας SoC, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι για χαμηλής έντασης εργασίες.

Intel Core Ultra 7 155H
Meteor Lake

Η πλακέτα SoC αποτελεί το plexus hub του Meteor Lake και, μαζί με την πλακέτα I/O, κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας τον N6 node της TSMC. Αυτός ο νέος σχεδιασμός πολλαπλής-πλακέτας συνιστά μια σημαντική αρχιτεκτονική μετατόπιση για την Intel. Χρησιμοποιώντας την τρισδιάστατή chip-stacking  λειτουργία παρακάμπτει τους περιορισμούς ισχύος και καθυστέρησης των παραδοσιακών διατάξεων δυσδιάστατων chip και ο σχεδιασμός μετατρέπει τη διαχείριση ισχύος και επιτρέπει την ανεξάρτητη λειτουργία των πλακετών, βελτιώνοντας τόσο την απόδοση όσο και την ενεργειακή απόδοση. Παρέχει επίσης ευελιξία ως προς την αρχιτεκτονική με πλακέτες, η οποία επιτρέπει στην Intel να χρησιμοποιεί διαφορετικές διαδικασίες πυρήνα για κάθε πλακέτα.

Δείτε επίσης: Intel: Οι επεξεργαστές Arrow Lake και Lunar Lake θα κυκλοφορήσουν στο δεύτερο εξάμηνο του 2024

Επίσης παρόντα μέσα στην πλακέτα SoC είναι δύο Neural Compute Engines: η υλοποίηση της Intel ενός NPU σχεδιασμένου για generative AI και βελτιστοποιημένο για αυτού του είδους τις εργασίες. Η Intel τον ονομάζει ‘Intel AI Boost’ και είναι κυρίως σχεδιασμένο για να χειρίζεται εργασίες όπως η επεξεργασία εικόνας και ελαφρές εργασίες δημιουργικής AI, απομακρύνοντάς το φορτίο αυτό από τις CPU/GPU και επεξεργάζοντας τις πιο αποτελεσματικά στην ειδική πλακέτα NPU τους. Αν και μπορείτε να τις σκεφτείτε ως ολοκληρωμένους AI εργάτες, είναι σχεδιασμένοι για να βελτιώσουν τα χαρακτηριστικά της AI μέσα στα Windows και σε εφαρμογές όπως το Adobe Premiere Pro.

Meteor Lake

Τέλος, υπάρχει η GPU tile που κατασκευάζεται στον κόμβο N5 της TSMC και αναβαθμίζει τα ενσωματωμένα γραφικά που είδαμε στις προηγούμενες γενιές στον πυρήνα Arc Xe-LPG. Ο πυρήνας Arc Xe-LPG σχετίζεται με την αρχιτεκτονική GPU Xe-HPG της Intel, φέρνοντας πολλά (αλλά όχι όλα) από τα χαρακτηριστικά της στον τομέα των ενσωματωμένων GPU. Περιλαμβάνει 16 Vector Engines με ανθεκτικές δυνατότητες και μια αφιερωμένη μονάδα FP64, διαφορετικό από την προηγούμενη αρχιτεκτονική της προηγούμενης γενιάς. Συνολικά, πρόκειται για έναν σχεδιασμό κλάσης DirectX 12 Ultimate (επίπεδο χαρακτηριστικού 12_2), βάζοντας το στο ίδιο επίπεδο με τις πιο πρόσφατες αρχιτεκτονικές GPU όσον αφορά τα γραφικά χαρακτηριστικά. Ακόμα, διαχωρίζει τα πράγματα με την Intel υλοποιώντας τον κινητήρα μέσων Xe στην πλακέτα SoC, ο οποίος υποστηρίζει διάφορους κωδικοποιητές και είναι βελτιστοποιημένος για ισχυρή κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση ενέργειας.

Intel Core Ultra 7 155H
Meteor Lake

Πριν δούμε το ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405MA), το οποίο τροφοδοτείται από τον επεξεργαστή Intel Core Ultra 7 155H, η Intel διαθέτει επίσης τέσσερα άλλα SKUs για τους χρήστες να επιλέξουν. Αυτό είναι σημαντικό διότι το Zenbook 14 OLED είναι διαθέσιμο με το κορυφαίο SKU, το Core Ultra 9 185H, και το entry-level Core Ultra 5 125H. Ο Core Ultra 9 185H, ο Core Ultra 7 165H, και ο Core Ultra 7 155H, ο οποίος είναι το chip SKU που δοκιμάζουμε, έχουν όλα την ίδια διαμόρφωση πυρήνα με 6P+8E+2LP/22T, με 24 MB της έξυπνης cache L3 της Intel και μέγιστη turbo TDP αξιολόγησης 115 W. Οι μόνες διαφορές μεταξύ αυτών των τριών μοντέλων είναι η συχνότητα του πυρήνα turbo του P-Core και η συχνότητα του πυρήνα γραφικών Arc Xe. Ο Core Ultra 9 185H έχει επίσης μια υψηλότερη βασική TDP αξιολόγησης 45 W, ενώ οι υπόλοιποι έχουν μια βασική αξιολόγηση TDP 28 W.

Δείτε ακόμα: Windows 10 KB5036892: Βελτιώσεις και νέες δυνατότητες

Η πρόσφατη αρχιτεκτονική SoC Meteor Lake της Intel έχει σχεδιαστεί κυρίως για φορητές πλατφόρμες όπως τα notebooks και τα laptops, με έμφαση στην επέκταση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας μέσω της αποδοτικότητας στην κατανάλωση ενέργειας. Αντίθετα με την προηγούμενη αρχιτεκτονική Raptor Lake (σειρά 13ης/14ης γενιάς), η Meteor Lake δεν αντικαθιστά τεχνικά τους επεξεργαστές mobile σειράς HX της 14ης/13ης γενιάς της Intel, καθώς αυτοί είναι επεξεργαστές επιφάνειας εργασίας που έχουν αναδιαταχθεί για φορητές συσκευές. Η Meteor Lake τοποθετείται αποτελεσματικά πριν από τους επεξεργαστές mobile σειράς Intel 13ης γενιάς P και U, όπως ο Core i7 1370P και ο Core i7 1365U.

Καθώς η Meteor Lake είναι πράγματι μια αρχιτεκτονική SoC και η πρώτη της Intel για φορητές συσκευές που χρησιμοποιεί την απομονωμένη αρχιτεκτονική πλακέτας της, σημαίνει τη μετάβαση μακριά από τον πιο παραδοσιακό μονολιθικό σχεδιασμό. Εκτός από τη στοίβαση των τσιπ 3D με την τεχνολογία συσκευασίας Foveros 3D τους, τους επιτρέπει επίσης στην Intel να ξεπεράσουν τους περιορισμούς που συνδέονται με τις διατάξεις τσιπ 2D. Ένα άλλο πλεονέκτημα της μετάβασης σε μια απομοιωμένη αρχιτεκτονική είναι ότι η Intel μπορεί να συσκευάσει τα τσιπ της χρησιμοποιώντας πολλαπλές πλακέτες που έχουν κατασκευαστεί σε διαφορετικούς κόμβους, οι οποίες ουσιαστικά είναι σαν περίπλοκα τσιπ βασισμένα σε Lego.

Το άλλο πράγμα που φέρνει μαζί της η Meteor Lake είναι το νέο branding, με την Intel να απορρίπτει το διάσημο ‘i’ από τη δομή ονομασίας Core, έτσι οι επεξεργαστές από τη Meteor Lake και έπειτα από την καταναλωτική τους γκάμα θα είναι απλά ο Core 7, Core 5 και Core 3. Η Intel προσθέτει επίσης ένα επίπεδο Ultra, συμπεριλαμβανομένων των σειρών Core Ultra 9, Core Ultra 7 και Core Ultra 5. Είναι το τέλος μιας εποχής από το 2008 όταν κυκλοφόρησε ο πρώτος επεξεργαστής της σειράς Core i, με τον Intel Core i9-14900KS να είναι πιθανότατα ο τελευταίος καταναλωτικός επεξεργαστής που θα παρουσιάζει το ‘i’.

ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405MA): 14″ Ultrabook

Intel Core Ultra 7 155H
Asus Zenbook 14 OLED

Μετακινούμενοι προς την ουσία της σημερινής αναθεώρησης και το μέσο παράδοσης που μας φέρνει την αρχιτεκτονική SoC Meteor Lake της Intel είναι το ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405MA) 14″ ultrabook. Η σειρά Zenbook από μόνη της είναι μία από τις πιο παλιές σειρές notebook της ASUS, με τις πρώτες εκδόσεις να κυκλοφορούν αρχικά τον Οκτώβριο του 2011. Το πρώτο μοντέλο, το ASUS Zenbook UX21E, είχε οθόνη 11,6 ιντσών 1366 x 768 με την αρχαϊκή αλλά δημοφιλή αρχιτεκτονική Sandy Bridge της Intel. Προχωρώντας στο παρόν, έχουμε την πολύ εξελιγμένη σειρά Zenbook, με το Zenbook 14 OLED UX3405MA να έρχεται με οθόνη αφής 14″ ιντσών που διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και πάνελ OLED 2880 x 1800.

Intel Core Ultra 7 155H
Asus Zenbook 14 OLED

Με πολλά διαφορετικά είδη notebooks, συμπεριλαμβανομένων των διαβόητων gaming notebooks με επεξεργαστές βασισμένους σε αυτούς των φορητών συσκευών και αυτόνομες κάρτες γραφικών, μέχρι τα laptops αντικατάστασης desktops υψηλού επιπέδου απόδοσης, το ASUS Zenbook 14 OLED δεν είναι ούτε ένα από αυτά. Αντ’ αυτού, η σειρά Zenbook 14 OLED απευθύνεται περισσότερο σε χρήστες που αναζητούν ένα λεπτό και ελαφρύ, πολύ φορητό ultrabook. Αυτό δεν είναι μειονέκτημα για το Zenbook 14 OLED, καθώς με ένα λεπτό και κομψό σχέδιο έρχεται η ανταλλαγή της ανάγκης για λειτουργία με χαμηλότερο επίπεδο ισχύος, καθώς η ψύξη είναι περιορισμένη λόγω της λεπτότητας σε σύγκριση με τα πιο παχιά laptops.

Δείτε επίσης: Asus Zenfone 11 Ultra: Μεγαλύτερο αλλά όχι πολύ καλύτερο

Ορισμένα από τα κύρια χαρακτηριστικά και σημεία πώλησης του ASUS Zenbook 14 OLED (UX3405MA) περιλαμβάνουν τον επεξεργαστή της επιλογής, ο οποίος είναι ο Intel Core Ultra 7 155H για αυτό το δείγμα. Διαθέτει έξι πυρήνες απόδοσης (Redwood Cove) και οκτώ πυρήνες απόδοσης (Crestmont), με δύο νέους χαμηλής ισχύος πυρήνες Low Power Island που ενσωματώνονται στην πλακέτα SoC του επεξεργαστή, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι για να χειρίζονται χαμηλής έντασης εργασίες στο παρασκήνιο. Δεδομένου ότι η Meteor Lake είναι περισσότερο ένα σύστημα σε ένα τσιπ (SoC) παρά ένας τυπικός επεξεργαστής, το Core 7 Ultra 155H έρχεται με την τελευταία αρχιτεκτονική γραφικών της Intel ενσωματωμένη στο τσιπ, την οποία η Intel αποκαλεί Arc Xe LPG. Αυτό περιλαμβάνει οκτώ πυρήνες γραφικών Arc Xe με μέγιστη δυναμική συχνότητα μέχρι και 2,25 GHz όπου τροφοδοτεί τη ζωντανή οθόνη 2,8Κ στο Zenbook 14 OLED.

Asus Zenbook 14 OLED

Αναφερόμενοι περισσότερο στην οθόνη εντός του ASUS Zenbook 14 OLED, χρησιμοποιεί αυτό που η ASUS ονομάζει την οθόνη Lumina OLED τους, και το πάνελ 14 ιντσών έχει μεταβλητό ρυθμό ανανέωσης, έτσι οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ της επιλογής για 60 Hz ή 120 Hz. Αν και αυτό δεν είναι τεχνικά μια λειτουργία για gaming που πολλοί θα συσχετίζουν με υψηλούς ρυθμούς ανανέωσης, είναι περισσότερο για πιο ομαλό βίντεο από το να παίζετε τα πιο πρόσφατα παιχνίδια. Το Zenbook 14 OLED είναι ένα ultrabook και όχι ένα αφιερωμένο gaming notebook, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι χρήστες δεν μπορούν να βυθιστούν λίγο με τα ενσωματωμένα γραφικά Xe LPG της Intel στη μηχανή.

Και για να είμαστε σίγουροι ότι δεν κοιτάμε μόνο την απόδοση της Meteor Lake σε έναν μοναδικό σχεδιασμό, σε αυτήν την αναθεώρηση δοκιμάζουμε επίσης το MSI Prestige 13 AI Evo A1MG, το οποίο διαθέτει τον ίδιο επεξεργαστή Core Ultra 7 155H. Σε αντίθεση με το Zenbook 14 OLED, το notebook της MSI έχει ένα μικρότερο συνολικό αποτύπωμα, με μια οθόνη OLED 13 ιντσών 2880 x 1800, με ρυθμό ανανέωσης 60 Hz, χρόνο απόκρισης 5 ms, αλλά διαθέτει 32 GB μνήμης LPDDR5x και έναν μεγαλύτερο δίσκο αποθήκευσης NVMe 1 TB. Εκτός από τις εντυπωσιακές ομοιότητες στην πλατφόρμα και τα εσωτερικά χαρακτηριστικά και των δύο αυτών Intel ‘ultrabooks’, είναι πολύ παρόμοια στις προδιαγραφές, δίνοντάς μας ένα επιπλέον σημείο δεδομένων για σύγκριση. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το μικρότερο προφίλ σημαίνει ότι η ψύξη θα μπορούσε να είναι λίγο πιο περιορισμένη από το ASUS. Με τον ίδιο MSRP του στα $1299 για και τα δύο μοντέλα, προσφέρει μια άμεση σύγκριση για τα χρήματα με τα δύο μοντέλα να διαθέτουν παρόμοιες προδιαγραφές και τον ίδιο επεξεργαστή Intel Core Ultra 7 155H Meteor Lake στην καρδιά τους.

Δείτε ακόμα: Η Lenovo παρουσιάζει τα καινοτόμα ThinkPad & ThinkBook Laptop

Επιστρέφοντας στο Zenbook, έχει ένα λεπτό και ωραίο φινίρισμα αλουμινίου, το οποίο φαίνεται καλό με το χρώμα Ponder Blue που χρησιμοποιείται. Κοιτώντας μερικά από τα χαρακτηριστικά, η ASUS περιλαμβάνει διπλές θύρες USB Type-C καλωδίων Thunderbolt 4, οι οποίες υποστηρίζουν και εξωτερική οθόνη και παροχή ενέργειας, καθώς το Zenbook 14 OLED βασίζεται στη φόρτιση Type-C. Η ASUS περιλαμβάνει έναν προσαρμογέα AC Type-C 65 W στο κουτί και ένα στυλό ASUS σχεδιασμένο για χρήση με την οθόνη OLED αφής 14″ 2880 x 1800.

Για αποθήκευση, η ASUS περιλαμβάνει έναν δίσκο SSD PCIe 4.0 x2 1 TB, ο οποίος είναι ο Western Digitial WD560 στο δείγμα Zenbook 14 OLED μας, ενώ η μνήμη είναι ένα θέμα πιο δύσκολο να αποκρυπτογραφηθεί. Η ASUS περιλαμβάνει 2 x 16 GB μνήμης LPDDR5X, αλλά ούτε καν η τελευταία έκδοση του CPU-Z δεν μπορεί να διαβάσει τη συχνότητα DRAM από αυτό το μοντέλο. Γνωρίζουμε επίσης από την ASUS ότι η DRAM είναι κολλημένη στην πλακέτα, έτσι οι χρήστες δεν μπορούν να αναβαθμίσουν αυτήν, και το μόνο πράγμα που μπορούν να αναβαθμίσουν εσωτερικά (αν καταφέρουν να μπουν στο πλαίσιο) είναι ο δίσκος αποθήκευσης.

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια ιστοσελίδα 1080p με πλήρη HD με κουρτίνα απορρήτου και υποστήριξη Windows Hello (IR). Παράλληλα, τα premium ηχεία Harmon Kardon παρέχουν ήχο με ενσωματωμένο σετ μικροφώνου πίνακα. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη θύρα συνδυασμού ήχου 3,5 mm που περιλαμβάνεται εάν επιθυμούν να συνδέσουν ένα ακουστικό που δεν είναι USB Type-A.

Το ASUS Zenbook 14 OLED UM3405MA αντιπροσωπεύει έναν τυπικό λεπτό και ελαφρύ laptop που συμμορφώνεται με τις προδιαγραφές της Intel EVO. Με τον Intel Core Ultra 7 155H σε συνδυασμό με τους ενσωματωμένους πυρήνες γραφικών Arc Xe LPG, φαίνεται να παρέχει αρκετή και σταθερή απόδοση στην αγορά. Είναι ένα ελαφρύ, ασυναγώνιστα λεπτό notebook που ζυγίζει μόλις 1,28 κιλά και είναι μόλις 14,9 χιλιοστά παχύ.

Πηγή: anandtech

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS