ΑρχικήYoutubeΑστεροειδής πέρασε πιο κοντά στη Γη από ορισμένους δορυφόρους

Αστεροειδής πέρασε πιο κοντά στη Γη από ορισμένους δορυφόρους

Ένας αστεροειδής που ανακαλύφθηκε την Τρίτη (9 Απριλίου), έκανε ένα εξαιρετικά κοντινό, αλλά ακίνδυνο, πέρασμα από τον πλανήτη Γη στις 11 Απριλίου.

Δείτε επίσης: NASA: Ένας αστεροειδής θα περάσει κοντά στη Γη την Τρίτη

Ο αστεροειδής 2024 GJ2 έχει περίπου το μέγεθος ενός αυτοκινήτου και, από την ανακάλυψή του αυτή την εβδομάδα, οι αστρονόμοι υπολόγισαν ότι ο διαστημικός βράχος θα περάσει δίπλα από τη Γη σε απόσταση μόλις 19,3 χιλιάδων χιλιομέτρων – αυτό είναι μόλις 3 τοις εκατό της απόστασης μεταξύ της Γης και της Σελήνης. Ο αστεροειδής έχει ύψος μεταξύ 2,5 και 5 μέτρων, σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ESA). Αυτό σημαίνει ότι είναι ένας αστεροειδής με κατηγορία βάρους που θα είχε καεί στην ατμόσφαιρα της Γης, εάν η τροχιά του τύχαινε να τέμνει τη δική μας πιο άμεσα.

αστεροειδής Γη

Δείτε ακόμα: Τελικά, θα πέσει ο αστεροειδής 2007 FT3 στη Γη το 2024; Τι λέει η NASA;

Οι αστρονόμοι ανακάλυψαν ότι η κοντινότερη απόσταση προσέγγισης του αστεροειδούς, θα ήταν στις 2:28:42 μ.μ. EDT την Πέμπτη, σε απόσταση 18.700 χιλιομέτρων. Αυτό είναι πιο κοντά από ορισμένους γεωστατικούς δορυφόρους σε τροχιές λίγο μεγαλύτερες από 35.785 km πάνω από τη Γη.

Η επόμενη πλησιέστερη πτήση του αστεροειδούς 2024 GJ2 δεν θα συμβεί μέχρι το 2093, σύμφωνα με το κέντρο συντονισμού αντικειμένων κοντά στη Γη, της ESA. Όταν συμβεί αυτό, ο αστεροειδής δεν θα περάσει τόσο κοντά όσο αυτή τη φορά. Η προσέγγιση του 2093 του αστεροειδούς, εκτιμάται ότι θα φτάσει μέχρι τα 205.947 χιλιόμετρα από εμάς — 10 φορές πιο μακριά από την πρόσφατη πτήση του και λίγο περισσότερο από τη μισή απόσταση μεταξύ Γης και Σελήνης.

Δείτε επίσης: Αστεροειδής Bennu: Υπάρχει περίπτωση να χτυπήσει τελικά τη Γη;

Η NASA έχει καταγράψει σχεδόν 35.000 αστεροειδείς κοντά στη Γη μέχρι σήμερα, αν και πολύ λίγοι από αυτούς αποτελούν απειλή για τον πλανήτη.

Πηγή: space.com

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS