ΑρχικήUpdatesiOS 18: Οι πρώτες AI λειτουργίες δεν θα χρησιμοποιούν cloud servers

iOS 18: Οι πρώτες AI λειτουργίες δεν θα χρησιμοποιούν cloud servers

Το πρώτο σετ χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης (AI) της Apple, που αναμένεται με την ενημέρωση για το iOS 18, δεν θα εξαρτάται από cloud servers, όπως αναφέρει ο Mark Gurman του Bloomberg.

apple ios 18 ai

«Καθώς πλησιάζει η 10η Ιουνίου, ημερομηνία της πολυαναμενόμενης αποκάλυψης της νέας τεχνητής νοημοσύνης της Apple, ο Gurman αποκάλυψε στην ενότητα Q&A του ενημερωτικού δελτίου Power On ότι το πρώτο κύμα λειτουργιών θα είναι πλήρως ενσωματωμένο στη συσκευή. Αυτό υποδηλώνει ότι η νέα μεγάλη γλώσσα της εταιρείας, το λογισμικό πίσω από τις καινοτόμες δυνατότητες, δεν θα εξαρτάται από επεξεργασία στο cloud».

Δείτε ακόμη: Apple: Νέες AI λειτουργίες στο iOS 18

Σύμφωνα με τον Gurman, είναι πιθανό ότι η Apple θα συνεχίσει να παρέχει ορισμένες δυνατότητες βασισμένες στην τεχνητή νοημοσύνη μέσω cloud, υποστηριζόμενες από το Gemini της Google ή άλλους παρόχους. Φαίνεται ότι η Apple έχει εξετάσει τη δυνατότητα συνεργασίας με εταιρείες όπως η Google, η OpenAI και η Baidu για την ανάπτυξη τεχνητής νοημοσύνης. Αν και δεν αναμένεται ότι το iOS 18 θα περιλαμβάνει το chatbot της Apple στο στυλ του ChatGPT, δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, εάν το Gemini ή κάποιο άλλο chatbot θα ενσωματωθεί άμεσα στο iOS 18.

Ενδέχεται η Apple να σχεδιάζει την παροχή μερικών από τις πρωτοποριακές δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης της, οι οποίες λειτουργούν μέσω cloud, στο εγγύς μέλλον. Αυτό υποστηρίζεται από δηλώσεις αναλυτών στην αλυσίδα εφοδιασμού της Apple, όπως ο Ming-Chi Kuo και ο Jeff Pu, οι οποίοι ανέφεραν ότι η εταιρεία επενδύει ενεργά στην αγορά διακομιστών AI.

Οι φήμες λένε ότι το iOS 18 θα περιλαμβάνει επαναστατικές δυνατότητες AI σε εφαρμογές όπως το iPhone Spotlight, Siri, Safari, Συντομεύσεις, Apple Music, Μηνύματα, Υγεία, Αριθμούς, Σελίδες και Keynote. Ο Gurman έχει αναφέρει πως η προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη θα καταστήσει το Siri ικανό να χειρίζεται πιο πολύπλοκες ερωτήσεις και θα ενισχύσει την εφαρμογή Μηνυμάτων με τη δυνατότητα αυτόματης συμπλήρωσης προτάσεων.

ios 18 apple

Διαβάστε επίσης: iOS 18: Θα είναι τελικά το πιο σημαντικό software update στην ιστορία του iPhone;

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει το νέο λειτουργικό σύστημα iOS 18, μαζί με άλλες σημαντικές ενημερώσεις λογισμικού, κατά τη διάρκεια του ετήσιου Συνεδρίου Προγραμματιστών WWDC. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 14 Ιουνίου.

Πηγή: macrumors

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS