ΑρχικήReviewsΠρώτη ματιά στα νέα AMD Ryzen PRO 8840 & PRO 8000G Series

Πρώτη ματιά στα νέα AMD Ryzen PRO 8840 & PRO 8000G Series

Μετά την κυκλοφορία των επεξεργαστών σειράς Ryzen 8000G νωρίτερα φέτος καθώς και των επεξεργαστών για smartphone Ryzen 8840 series, η AMD ανακοίνωσε τώρα τα αντίστοιχα μέρη “PRO” για τους business πελάτες της.

Δείτε επίσης: Μια ματιά στον Intel Core Ultra 7 155H και το Asus Zenbook OLED

Τα νέα μέρη είναι πολύ παρόμοια με τα σχετικά μη-PRO μέρη εκτός από το ότι τώρα διαθέτουν τεχνολογίες AMD PRO, παρόμοιες με τους προηγούμενους επεξεργαστές PRO.

AMD Ryzen PRO 
8840
8000G

Η έμφαση της AMD ήταν στην τεχνητή νοημοσύνη, με τους Ryzen PRO 8000G να είναι οι πρώτοι επεξεργαστές επιχειρήσεων με NPU για επιτραπέζιους υπολογιστές desktops και οι επεξεργαστές Ryzen PRO 8840 να διαθέτουν βελτιωμένες δυνατότητες Ryzen AI (NPU) σε σύγκριση με τη σειρά Ryzen PRO 7840.

AMD Ryzen PRO 
8840
8000G

Η προετοιμασία τύπου για τον τύπο ήταν επίκεντρο στα Windows της Microsoft. Έτσι, μεγάλο μέρος της συζήτησης για το λογισμικό δεν είναι 1:1 για τους πελάτες Linux, αλλά τουλάχιστον νωρίτερα φέτος η AMD δημοσίευσε έναν οδηγό Linux XDNA για υποστήριξη Ryzen AI. Δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ακόμη εάν η AMD θα επιδιώξει να ενσωματώσει αυτόν τον οδηγό στον πυρήνα Linux και δεν έχει ακουστεί κάτι περισσότερο σχετικά με τα σχέδια υποστήριξης λογισμικού χρήστη για Linux. Έτσι αυτή τη στιγμή πολλά από τη πλευρά του Linux για την Ryzen AI είναι αβέβαια. Περιμένουμε να ακούσουμε περισσότερα από την AMD.

Δείτε ακόμα: Intel: 40 TOPS NPU η Ελάχιστη Απαίτηση για τα Copilot & AI PC

AMD Ryzen PRO 
8840
8000G

Για να γίνει σαφές σαφές σε ορισμένους χρήστες που δεν παρακολουθούν στενά τον χώρο των επεξεργαστών, η νέα σειρά Ryzen PRO 8040 όπως και η σειρά Ryzen 8040 συνεχίζουν να χρησιμοποιούν πυρήνες Zen 4 CPU και ενσωματωμένα γραφικά RDNA3 καθώς και Ryzen AI (NPUs).

AMD Ryzen PRO 
8840
8000G

Όσον αφορά την απόδοση στα Windows, η AMD Δίνει τους ίδιους ισχυρισμούς και επισημαίνει ισχυρές νίκες για τον Ryzen PRO 8040U έναντι του Intel Core Ultra “Meteor Lake”. Μέσω διάφορων δοκιμών απόδοσης ορθά διασταυρώνονται τα αποτελέσματα με τους ισχυρισμούς. Το ίδιο ισχύει και για τα Linux στις 300+ δοκιμές απόδοσης (benchmarking) μεταξύ AMD μη-PRO εναντίον Meteor Lake (π.χ. Intel Core Ultra 7 155H Meteor Lake CPU έναντι AMD Ryzen 7 7840U CPU) και μεταξύ των ενσωματωμένων γραφικών τους (Intel Meteor Lake Arc εναντίον AMD RDNA3), αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει πρόσβαση ακόμα σε κανένα από τα AMD PRO μέρη για να παράσχουν δοκιμές απόδοσης.

Δείτε επίσης: Intel Core i9-14900KS: Ο Επεξεργαστής με Clock στα 6.2GHz

Η νέα σειρά Ryzen PRO 8000 προσφέρει ενδιαφέρουσες επιλογές business desktop με Zen 4 και πολύ πιο αποδοτικά ενσωματωμένα γραφικά, παρόμοια με τις δοκιμές απόδοσης Linux για τα Ryzen 8700G / 8600G / 8500G.

Οι επεξεργαστές Ryzen PRO της AMD συνεχίζουν να έχουν οφέλη στην ασφάλεια και τη δυνατότητα διαχείρισης για τις επιχειρήσεις.

Ναι, ενεργοποιείται η ασφάλεια της Microsoft Pluton.

Οι νέοι επεξεργαστές PRO της AMD αναφέρονται σε νέες δυνατότητες διαχείρισης από απόσταση μέσω νέων cloud-based λειτουργιών, αλλά δεν είναι σαφές αν η ακόμη και ποιές λειτουργίες υποστηρίζονται στο Linux.

Δείτε ακόμα: Πρώτη ματιά στην βιντεοκάμερα Blackmagic Design PYXIS 6K

Αυτή είναι η γρήγορη επισκόπηση για τους νέους επεξεργαστές Ryzen PRO της AMD. Δυστυχώς, χωρίς κανένα υλικό στη διάθεσή μου αυτήν τη στιγμή, αυτή είναι η σύντομη υψηλού επιπέδου ματιά στις σημερινές ανακοινώσεις της AMD χωρίς να μπορώ να επικεντρωθώ στην αξία του Phoronix γύρω από τις δοκιμές απόδοσης και τη δοκιμή στο Linux.

Πηγή: phoronix

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS