ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαBellwether Alphabet X: Αξιοποιεί το AI για την πρόβλεψη φυσικών καταστροφών

Bellwether Alphabet X: Αξιοποιεί το AI για την πρόβλεψη φυσικών καταστροφών

Ο πλανήτης μας βρίσκεται αντιμέτωπος με αυξανόμενα προβλήματα. Συχνά, βιώνουμε καταστροφές, όπως πυρκαγιές. Η ικανότητα να προβλέπουμε τέτοια γεγονότα πριν καταστούν ανεξέλεγκτα —ή ακόμα καλύτερα, πριν συμβούν— κρίνεται καθοριστική για τη διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς ποιότητας ζωής για τον επόμενο αιώνα. Αυτό αποτελεί ένα τεράστιο, παγκόσμιο ζήτημα, αλλά και μια πρόκληση που η Alphabet πιστεύει ότι μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπισή της με το Bellwether.

bellwether

Αυτή την εβδομάδα, το Moonshot Factory X της Google παρουσίασε επισήμως το Project Bellwether, μια καινοτόμο πρωτοβουλία για την εφαρμογή τεχνολογίας στην αντιμετώπιση μερικών από τα πιο δύσκολα παγκόσμια προβλήματα.

Δείτε επίσης: Τεχνητή νοημοσύνη στην εργασία και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο

Το project επικεντρώνεται στη χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης (AI) για τον ταχύ εντοπισμό φυσικών καταστροφών, όπως πυρκαγιές και πλημμύρες, με στόχο την άμεση καταπολέμησή τους. Αν έχει αποτέλεσμα, το Project Bellwether θα έχει τη δυνατότητα να αλλάξει το παιχνίδι για τους πρώτους ανταποκριτές, ενισχύοντας σημαντικά την απόδοση και την ταχύτητα ανταπόκρισής τους σε κρίσιμες περιστάσεις.

“Το Bellwether αποτελεί το φωτεινό σημείο του X για την κατανόηση και την πρόβλεψη παγκόσμιων αλλαγών, επιτρέποντας σε οργανισμούς, κοινότητες και επιχειρήσεις να θέτουν πιο έγκαιρες και εξυπνότερες ερωτήσεις σχετικά με το φυσικό και κατασκευασμένο περιβάλλον,” δηλώνει η επικεφαλής του έργου, Sarah Russell, σε ανακοίνωση μέσω κοινωνικών δικτύων. “Μέχρι πρότινος, η εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης σε γεωχωρικά δεδομένα ήταν απίστευτα δύσκολη και κοστοβόρα. Ωστόσο, η ομάδα μας έχει καταφέρει να εκμεταλλευτεί τις τελευταίες προόδους της μηχανικής μάθησης – συμπεριλαμβανομένης και της εξειδικευμένης μηχανικής – για να αναθεωρήσει την προσέγγιση σε συνολικές προκλήσεις.”

Το πάρτι του Project Bellwether συνέπεσε με την ανακοίνωση ότι η Μονάδα Αμυντικής Καινοτομίας της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ (DIU) θα ενσωματώσει στις λειτουργίες της την προηγμένη «μηχανή πρόβλεψης» του οργανισμού. Οι ομάδες ανέφεραν ότι η υπάρχουσα τεχνολογία μπορεί να επιταχύνει τους χρόνους απόκρισης κατά ώρες ή ακόμη και ημέρες, αποτρέποντας έτσι σημαντικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

«Αυτή τη στιγμή, οι αναλυτές μας αναλαμβάνουν το καθήκον της ταξινόμησης εικόνων για να εντοπίσουν εκείνες που απεικονίζουν τις περιοχές που έχουν υποστεί τη μεγαλύτερη ζημιά από φυσικές καταστροφές», εξηγεί ο συνταγματάρχης της Φρουράς Brian McGarry. «Εν συνεχεία, πρέπει να συνδυάσουν αυτές τις εικόνες με τις υποδομές, να καταγράψουν όλα τα σημαντικά χαρακτηριστικά και μετά μπορούν να καταδείξουν τις σοβαρές ζημιές και να παρέχουν τις πληροφορίες στις ομάδες άμεσης δράσης».

Διαβάστε ακόμη: Βιετνάμ: Εκδίδει οδηγίες για κυβερνοασφάλεια

Η ομάδα Bellwether μέχρι τώρα έχει αναπτύξει δύο πρωτοποριακά εργαλεία. Το πρώτο είναι σχεδιασμένο για να προβλέπει τον κίνδυνο πυρκαγιάς έως και πέντε χρόνια στο μέλλον, ενώ το δεύτερο αποτελεί ένα εργαλείο απόκρισης που επιτρέπει στους πρώτους ανταποκριτές να προσδιορίζουν κρίσιμες υποδομές σε περίπτωση φυσικής καταστροφής ή ακραίων καιρικών συνθηκών.

bellwether alphabet

Η Google διερευνά τη χρήση μοντέλων μηχανικής μάθησης και τεχνητής νοημοσύνης για την πρόβλεψη φυσικών καταστροφών εδώ και αρκετό καιρό. Η συνεργασία του Project Bellwether με την Εθνική Φρουρά θα μπορούσε κάλλιστα να αποδείξει μια σημαντική επικύρωση αυτού του έργου.

Πηγή: techcrunch.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS