ΑρχικήUpdatesΤο νέο low-cost Nissan Micra EV αναμένεται φέτος

Το νέο low-cost Nissan Micra EV αναμένεται φέτος

Η Nissan προγραμματίζει φέτος την παρουσίαση ενός νέου, προσιτού ηλεκτρικού αυτοκινήτου (EV), το Micra EV.

nissan micra ev

Το νέο Micra EV, το οποίο θα αποκαλυφθεί ως το επόμενο low-cost ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας, αναμένεται να κερδίσει την προσοχή της αγοράς.

Η Nissan εδώ και χρόνια ανακοινώνει την ανάπτυξη ενός ηλεκτρικού διαδόχου για το Micra. Το νέο ηλεκτρικό όχημα παρουσιάστηκε επίσημα στο πλαίσιο της συνεργασίας των Renault-Nissan-Mitsubishi.

Διαβάστε επίσης: Gogoro: Πώς δημιουργεί ένα πιο βιώσιμο περιβάλλον με το δίκτυο φόρτισης EV οχημάτων;

Περισσότερο από δύο χρόνια πριν, η εταιρεία δήλωσε: «Αυτό το νέο μοντέλο θα σχεδιαστεί από τη Nissan και θα κατασκευαστεί από τη Renault, χρησιμοποιώντας την καινούρια μας κοινή πλατφόρμα».

Το αρχικό ηλεκτρικό όχημα (EV) αποτελούσε κεντρικό στοιχείο των σχεδίων για επένδυση 23 δισεκατομμυρίων ευρώ σε διάστημα πέντε ετών με στόχο την επιτάχυνση της κυκλοφορίας EV. Η Nissan παρουσίασε τη δική της ενημερωμένη επιχειρηματική στρατηγική τον προηγούμενο μήνα, επιδιώκοντας τη μείωση των κόστων και την προσφορά προσιτών EV στην αγορά.

Το νέο επιχειρηματικό μοντέλο «Arc» της Nissan έχει ως στόχο την «αξιοσημείωτη μείωση του κόστους των ηλεκτρικών οχημάτων νέας γενιάς», επιδιώκοντας τον στόχο αυτό μέσα από συνεργασίες και καινοτόμες τεχνολογίες.

Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται στην τελική ευθεία για την παρουσίαση πέντε νέων ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Τον Νοέμβριο, η Nissan ανακοίνωσε μια εντυπωσιακή επένδυση ύψους 3 δισεκατομμυρίων λιρών (περίπου 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια) για την ανάπτυξη τριών νέων ηλεκτρικών μοντέλων στο εργοστάσιο της στο Σάντερλαντ. Αυτά περιλαμβάνουν μια ηλεκτρική έκδοση του Juke, του Qashqai και του διαδόχου του LEAF, υποσχόμενα να φέρουν μια νέα εποχή στην ηλεκτροκίνηση.

Παρ’ όλα αυτά, η Nissan ετοιμάζεται να κάνει μια εντυπωσιακή κίνηση με την κυκλοφορία του Micra EV αργότερα μέσα στο έτος. Αυτό το μοντέλο αναμένεται να είναι το τελευταίο ηλεκτρικό όχημα της Nissan σε προσιτή τιμή, απαντώντας έτσι στην αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς.

Παρά το γεγονός ότι η Nissan δεν έχει ακόμα ανακοινώσει επίσημα όλες τις λεπτομέρειες, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί η ίδια εξελιγμένη μικρή πλατφόρμα AmpR που βρίσκεται και στο Renault 5, το οποίο υπόσχεται εμβέλεια εώς και 249 μίλια με μια μπαταρία 52 kWh, και προβλέπεται ότι το Nissan Micra EV θα προσφέρει παρόμοιες επιδόσεις.

Εναλλακτικά, θα μπορούσε να διαθέτει πιο οικονομικές επιλογές μπαταρίας, όπως η 40 kWh, ικανή για αυτονομία 186 μιλίων, προσφέροντας την σε πιο προσιτή τιμή.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Auto Express, το Micra EV θα σηματοδοτήσει την έναρξη της νέας γενιάς ηλεκτρικών οχημάτων της Nissan. Τα νέα ηλεκτρικά low-cost μοντέλα θα διαθέτουν σχεδιασμό που θα παραπέμπουν στο Ariya, καθώς και στο ανανεωμένο LEAF, όπως αναφέρεται από ενημερωμένες πηγές.

Η Nissan ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μειώσει το κόστος των επερχόμενων ηλεκτρικών της οχημάτων κατά 30%, εστιάζοντας στην ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων που θα στοχεύουν στις οικογένειες. Σχεδιάζει να πετύχει αυτό τον στόχο μέσω της ένταξης συστημάτων προώθησης, της εκμετάλλευσης τεχνολογιών κατασκευής νέας γενιάς, της διευθέτησης ομαδικών προμηθειών, καθώς και μέσω της καινοτομίας στις μπαταρίες.

Η αυτοκινητοβιομηχανία προβλέπει ότι, εστιάζοντας σε κρίσιμους τομείς, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητά της θα καταφέρουν να ταιριάξουν σε τιμή με τα οχήματα που λειτουργούν με φυσικό αέριο έως το 2030, αν όχι νωρίτερα.

nissan micra ev

Δείτε ακόμη: Νέες δυνατότητες φόρτισης EV έρχονται στο Google Maps

Η Nissan ανακοίνωσε τα σχέδιά της να προωθήσει τον ανταγωνιστικό της χαρακτήρα μέσω της εισαγωγής επαναστατικών μπαταριών EV. Η εταιρεία ξεκίνησε την κατασκευή μιας νέας πιλοτικής σειράς για αυτές τις μπαταρίες αυτή την εβδομάδα, σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα προς την καινοτομία.

Πηγή: electrek

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS