ΑρχικήSecurityFrontier Communications: Έκλεισε συστήματα λόγω κυβερνοεπίθεσης

Frontier Communications: Έκλεισε συστήματα λόγω κυβερνοεπίθεσης

Ο αμερικανικός πάροχος τηλεπικοινωνιών Frontier Communications προσπαθεί να ανακάμψει από μια πρόσφατη κυβερνοεπίθεση και να επαναφέρει τα συστήματά του. Η εταιρεία παρέχει υπηρεσίες σε εκατομμύρια καταναλωτές και επιχειρήσεις σε 25 πολιτείες των ΗΠΑ.

Frontier Communications κυβερνοεπίθεση

Αφού ανακάλυψε το περιστατικό, η Frontier Communications αναγκάστηκε να κλείσει μέρος των συστημάτων της για να αποτρέψει την εξάπλωση των επιτιθέμενων στο δίκτυο. Αυτό οδήγησε επίσης σε ορισμένες διακοπές λειτουργίας. Ωστόσο, παρά το κλείσιμο των συστημάτων, οι εισβολείς μπορεί να είχαν πρόσβαση σε ορισμένα δεδομένα PII. Η Frontier δεν αποκάλυψε αν αυτά τα δεδομένα ανήκαν σε πελάτες, υπαλλήλους ή και στις δύο κατηγορίες.

Η Frontier ανακάλυψε την κυβρνοεπίθεση στις 14 Απριλίου 2024.

Δείτε επίσης: Ρώσικη hacking συμμορία είναι ύποπτη για κυβερνοεπίθεση σε υδάτινη εγκατάσταση του Τέξας

Με βάση την έρευνα της Εταιρείας, διαπιστώθηκε ότι το τρίτο μέρος (που απέκτησε πρόσβαση στα συστήματα) ήταν πιθανόν μια ομάδα εγκλήματος στον κυβερνοχώρο, η οποία απέκτησε πρόσβαση, μεταξύ άλλων, σε πληροφορίες προσωπικής ταυτοποίησης“, αναφέρει η εταιρεία σε κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ.

Η Frontier Communications πιστεύει ότι περιόρισε την παραβίαση, και έκτοτε έχει αποκαταστήσει τα βασικά της IT συστήματα που επηρεάστηκαν κατά τη διάρκεια της κυβερνοεπίθεσης. Τώρα, συνεχίζει να εργάζεται για την αποκατάσταση της κανονικής επιχειρηματικής λειτουργίας.

Το site της εταιρείας προειδοποιεί τους χρήστες για τεχνικά ζητήματα εσωτερικής υποστήριξης και ότι “τα δίκτυα κατοικιών και επιχειρήσεων δεν επηρεάζονται“. Οι εφαρμογές για κινητά έχουν, επίσης, επηρεαστεί και εμφανίζουν το ίδιο προειδοποιητικό μήνυμα.

Σύμφωνα με ένα εσωτερικό σημείωμα, μια διακοπή δικτύου επηρέασε τους ιστότοπους χονδρικής της Frontier το πρωί της Τρίτης, καθώς και τις ακόλουθες εφαρμογές και πλατφόρμες:

  • Virtual Front Office (VFO) Local (LSR/ISP) Module
  • Virtual Front Office (VFO) Access (ASR) Module
  • Virtual Front Office (VFO) Trouble Administration (TA) Module
  • E-Bonded Applications – EDI, UOM, TML
  • Customer Wholesale Portal (CWP)
  • Wholesale Operations Website (https://wholesale.frontier.com)
  • Wholesale Billing Online tools (CTS, CABS Portal, COBRA)

Δείτε επίσης: The Heritage Foundation: Το thnik tank θύμα κυβερνοεπίθεσης

Παρά τις διαβεβαιώσεις της εταιρείας, πολλοί πελάτες αναφέρουν ότι η σύνδεσή τους στο Διαδίκτυο έχει διακοπεί και ότι τα τηλέφωνα υποστήριξης της εταιρείας παίζουν προηχογραφημένα μηνύματα αντί να ανακατευθύνουν σε έναν υπάλληλο.

Η Εταιρεία συνεχίζει να διερευνά το περιστατικό, έχει προσλάβει ειδικούς στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και έχει ενημερώσει τις αρχές επιβολής του νόμου”, πρόσθεσε η Frontier Communications στην κατάθεση της SEC.

Πιθανές επιπτώσεις κυβερνοεπίθεσης στην Frontier

Η κυβερνοεπίθεση στην Frontier Communications προκάλεσε σημαντικές διαταραχές στη λειτουργία της εταιρείας. Αναγκάστηκε να κλείσει εν μέρει κάποια συστήματα για να αποτρέψει τους επιτιθέμενους από το να κινηθούν μέσα στο δίκτυο.

Όλο αυτό μπορεί να έχει επηρεάσει την εμπιστοσύνη των πελατών και των εργαζομένων στην εταιρεία. Η πιθανή παραβίαση των δεδομένων PII υπονομεύει την εμπιστοσύνη και μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια πελατών ή ατόμων που θα ήθελαν να δουλέψουν στον πάροχο τηλεπικοινωνιών.

Δείτε επίσης: Ολυμπιακοί Αγώνες στην Γαλλία: Προετοιμάζεται για κυβερνοεπιθέσεις

Η επίθεση μπορεί επίσης να έχει οικονομικές επιπτώσεις. Οι δαπάνες για την αποκατάσταση των συστημάτων, την αντιμετώπιση των συνεπειών της παραβίασης των δεδομένων και την αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας μπορεί να είναι σημαντικές.

Τέλος, η κυβερνοεπίθεση στην Frontier Communications μπορεί να φέρει νομικές συνέπειες, αν αποδειχθεί ότι δεν τήρησε τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας ή αν οι πελάτες ή οι εργαζόμενοι αποφασίσουν να ασκήσουν νομικές διώξεις για την πιθανή παραβίαση των δεδομένων τους.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS