ΑρχικήSecurityΓαλλικό νοσοκομείο ακύρωσε επεμβάσεις λόγω κυβερνοεπίθεσης

Γαλλικό νοσοκομείο ακύρωσε επεμβάσεις λόγω κυβερνοεπίθεσης

Το γαλλικό νοσοκομείο Hospital Simone Veil στις Κάννες (CHC-SV) ανακοίνωσε ότι έπεσε θύμα κυβερνοεπίθεσης, που επηρέασε σοβαρά τις λειτουργίες του και ανάγκασε το προσωπικό να επιστρέψει στο στυλό και το χαρτί.

Γαλλικό νοσοκομείο κυβερνοεπίθεση

Το Hospital Simone Veil είναι ένα από τα πιο σημαντικά νοσοκομεία στις Κάννες. Προσφέρει διάφορες ιατρικές υπηρεσίες μέσω 2.100 υπαλλήλων, συμπεριλαμβανομένων 230 γιατρών. Με χωρητικότητα 869 κλινών, χειρίζεται 150.000 επισκέψεις εξωτερικών ασθενών και 50.000 επισκέψεις στα επείγοντα, εκτελεί 9.000 χειρουργικές επεμβάσεις και βοηθά σε 1.500 γεννήσεις ετησίως.

Το γαλλικό νοσοκομείο ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να βγάλει όλους τους υπολογιστές εκτός σύνδεσης λόγω της κυβερνοεπίθεσης που έλαβε χώρα την Τρίτη.  Τα τηλεφωνικά συστήματα παρέμειναν διαθέσιμα για επικοινωνία.

Δείτε επίσης: Frontier Communications: Έκλεισε συστήματα λόγω κυβερνοεπίθεσης

Δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες για την κυβερνοεπίθεση, αλλά το νοσοκομείο είπε ότι οι δράστες δεν έχουν ζητήσει λύτρα, όπως συμβαίνει συνήθως στις ransomware επιθέσεις.

Η κυβερνοεπίθεση αυτή τη στιγμή αναλύεται με τη βοήθεια ειδικών συνεργατών (ANSSI, Cert Santé, Orange CyberDefense, GHT06)“, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Hospital Simone Veil. “Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει αίτημα για λύτρα ούτε έχει εντοπιστεί κλοπή δεδομένων. Οι έρευνες συνεχίζονται“.

Οι μονάδες επειγόντων περιστατικών, ιατρικής, χειρουργικής, μαιευτικής, γηριατρικής, παιδιατρικής, ψυχιατρικής, κατ’ οίκον νοσηλείας και αποκατάστασης συνεχίζουν να λειτουργούν. Ωστόσο, όλος ο χειρισμός δεδομένων γίνεται τώρα με “στυλό και χαρτί” και ορισμένοι ασθενείς οδηγούνται σε άλλα κοντινά νοσοκομεία.

Δυστυχώς, περίπου το 30% όλων των μη επειγουσών χειρουργικών επεμβάσεων που είχαν προγραμματιστεί για αυτήν την εβδομάδα έχουν ακυρωθεί λόγω της κυβερνοεπίθεσης. Επιπλέον, κάποια ιατρικά ραντεβού αναβλήθηκαν.

Δείτε επίσης: Ρώσικη hacking συμμορία είναι ύποπτη για κυβερνοεπίθεση σε υδάτινη εγκατάσταση του Τέξας

Το CHC-SV δεν είχε υπάρξει ποτέ ξανά θύμα κυβερνοεπίθεσης αυτού του είδους“, σχολίασε η διοίκηση του νοσοκομείου στην ανακοίνωση. Επίσης, πιστεύεται ότι οι δοκιμές και οι ασκήσεις που είχε κάνει το νοσοκομείο για περιστατικά στον κυβερνοχώρο, τους τελευταίους μήνες, διαδραμάτισαν κρίσιμο ρόλο στη συγκράτηση της ζημίας και τον μετριασμό των επιπτώσεων της συγκεκριμένης κυβερνοεπίθεσης.

Η προτεραιότητα του γαλλικού νοσοκομείου είναι η επανεκκίνηση των συστημάτων φροντίδας ασθενών. Ωστόσο, το Hospital Simone Veil σημείωσε ότι αυτό εξαρτάται από την πρόοδο των τεχνικών ερευνών, οι οποίες μπορεί να διαρκέσουν πολύ.

Hospital Simone Veil κυβερνοεπίθεση

Πώς επηρεάζουν οι κυβερνοεπιθέσεις τη λειτουργία των νοσοκομείων; 

Μια κυνερνοεπίθεση σε νοσοκομείο μποροεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία του. Αρχικά, μπορεί να προκληθεί διακοπή των υπηρεσιών (όπως συνέβη με το γαλλικό νοσοκομείο) το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην παροχή ιατρικής φροντίδας, με σοβαρές συνέπειες για την υγεία των ασθενών. 

Επιπλέον, οι επιθέσεις μπορούν να οδηγήσουν στην κλοπή ή την απώλεια ευαίσθητων δεδομένων, όπως οι ιατρικές πληροφορίες των ασθενών. Αυτό μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες, καθώς τα δεδομένα αυτά μπορεί να χρησιμοποιηθούν για εγκληματικές δραστηριότητες, όπως η κλοπή ταυτότητας ή η απάτη ασφάλισης. 

Δείτε επίσης: Targus: Κυβερνοεπίθεση διατάραξε τις λειτουργίες της επιχείρησης

Τέλος, οι κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να προκαλέσουν σημαντική οικονομική ζημιά στα νοσοκομεία. Η αποκατάσταση των συστημάτων και των δεδομένων μετά από μια επίθεση μπορεί να είναι δαπανηρή, ενώ η ζημιά στην εμπιστοσύνη των ασθενών και του κοινού μπορεί να έχει μακροπρόθεσμες συνέπειες για την υπόληψη και την οικονομική επιβίωση του νοσοκομείου.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS