ΑρχικήUpdatesΗ Huawei "χτυπά" την Apple με τη νέα λειτουργία στο Pura 70...

Η Huawei “χτυπά” την Apple με τη νέα λειτουργία στο Pura 70 Ultra

Η Huawei συνεχίζει να καινοτομεί, προκαλώντας το εξής ερώτημα: Τι θα μπορούσε να επιτύχει αν δεν αντιμετώπιζε τις κυρώσεις των ΗΠΑ;

huawei

Ίσως να μην έχει γίνει ως τώρα γνωστό, στις 7 Σεπτεμβρίου 2022 όμως, η Huawei ήταν πράγματι η πρώτη που προσέφερε δορυφορική συνδεσιμότητα σε smartphones, πριν την Apple και της ανακοίνωσης της σειράς iPhone 14 με την λειτουργία Emergency SOS μέσω δορυφόρου. Με χρήση του δικτύου δορυφόρων BeiDou της Κίνας, τα Mate 50 και Mate 50 Pro προσέφεραν υποστήριξη για σύντομα μηνύματα κειμένου, ξεπερνώντας με εντυπωσιακό τρόπο κάποια από τα τεχνολογικά προβλήματα.

Διαβάστε σχετικά: iPhone 14: Η δυνατότητα Emergency SOS δωρεάν για ένα ακόμα έτος

Η εταιρεία έκανε ένα σημαντικό βήμα με το Mate 60 Pro πέρυσι, παρέχοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να πραγματοποιούν δορυφορικές κλήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι, λόγω των αμερικανικών κανονισμών εξαγωγής που περιορίζουν τη χρήση αμερικανικής τεχνολογίας στην παραγωγή chip, αναγκάζουν τα χυτήρια να μην προμηθεύουν την Huawei με τα πιο πρόσφατα πυρίτια, η σειρά Mate 60 χρησιμοποιεί τον επεξεργαστή Kirin 9000 (AP) 7nm, ο οποίος βρίσκεται δύο γενιές πίσω από τον προηγμένο A17 3nm Pro που βρίσκεται στα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max.

Πρόσφατα, η Huawei αποκάλυψε τη νέα πρωτοποριακή της σειρά για το 2024, την Pura 70. Αυτή η σειρά, προηγουμένως γνωστή ως σειρά P, σηματοδοτεί την ετήσια προσπάθεια της Huawei να πρωταγωνιστεί στον τομέα της φωτογραφίας μέσω των κινητών της. Αν και η νέα ονομασία υποδηλώνει μια ανανέωση, η βασική φιλοσοφία της σειράς παραμένει αμετάβλητη, επικεντρώνοντας στην εξαιρετική φωτογραφική εμπειρία. Σύμφωνα με τη Huawei Central, η νέα προσθήκη στη σειρά Pura 70, και ειδικότερα στο μοντέλο Pura 70 Ultra, είναι μια διακριτική δορυφορική λειτουργία για την κοινοποίηση φωτογραφιών και την πραγματοποίηση κλήσεων, η οποία λειτουργεί ακόμα και όταν δεν υπάρχει σήμα κινητής τηλεφωνίας. Αυτή η μοναδική δυνατότητα, που δεν υπάρχει σε κανένα άλλο κινητό τηλέφωνο, ούτε καν στσ iPhone, προσφέρει μια ασύγκριτη τεχνολογική πρωτοπορία.

Στο Pura 70 Ultra, εκτός από την ανταλλαγή φωτογραφιών μέσω δορυφόρου, οι χρήστες έχουν επίσης τη δυνατότητα να πραγματοποιούν δορυφορικές κλήσεις και να αποστέλλουν SMS. Αυτές οι δορυφορικές λειτουργίες προορίζονται κυρίως για χρήση σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όταν δεν είναι διαθέσιμο το σήμα της κινητής τηλεφωνίας. Για την ανταλλαγή φωτογραφιών μέσω δορυφόρου, τόσο ο αποστολέας όσο και ο παραλήπτης πρέπει να έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή Changlian στις συσκευές τους. Χωρίς αυτή την εφαρμογή, ο παραλήπτης θα λαμβάνει απλώς μήνυμα κειμένου αντί για την εικόνα.

Huawei

Δείτε επίσης: Οι πρώτοι responders επαινούν το Emergency SOS του iPhone μέσω δορυφόρου

Ωστόσο, η διαθεσιμότητα για την αποστολή εικόνων μέσω δορυφόρου είναι εξαιρετικά περιορισμένη. Ως εκ τούτου, οι εικόνες συμπιέζονται αρκετά, πράγμα που συχνά οδηγεί σε παραμορφώσεις ή θολές απεικονίσεις. Για αυτό το λόγο, είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι χρήστες, ότι η λειτουργία αυτή πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Ένα πιθανό σενάριο περιλαμβάνει την χρήση από κάποιον που βρίσκεται σε έκτακτη κατάσταση, όπως σε μια άγνωστη τοποθεσία, και στέλνει μια εικόνα για να δείξει το σημείο όπου απαιτείται να σταλεί η βοήθεια.

Πηγή: phonearena

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS