ΑρχικήinetΑγωγή κατά της Grindr: Παράβαση Νόμων Προστασίας Δεδομένων

Αγωγή κατά της Grindr: Παράβαση Νόμων Προστασίας Δεδομένων

Grindr

Αγωγή στο Λονδίνο θα καταγγείλει ότι η Grindr, η εφαρμογή γνωριμιών μοιράστηκε το HIV status των χρηστών με εταιρείες διαφήμισης.

Αγωγή στο ανώτατο δικαστήριο θα ισχυριστεί ότι η αμερικανική ιδιοκτήτρια επέτρεψε την πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες των χρηστών της εφαρμογής, παραβιάζοντας το βρετανικό νόμο.

Δείτε επίσης: Οι singles προτιμούν το LinkedIn για γνωριμίες αντί του Tinder

Η Grindr αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο νομικής δράσης από εκατοντάδες χρήστες που θα ισχυριστούν ότι η εφαρμογή γνωριμιών μοιράστηκε εξαιρετικά ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένου σε ορισμένες περιπτώσεις της κατάστασης του HIV τους, με εταιρείες διαφήμισης.

Η νομική εταιρεία Austen Hays θα καταθέσει αγωγή τη Δευτέρα στο ανώτατο δικαστήριο του Λονδίνου, ισχυριζόμενη ότι η αμερικανική ιδιοκτήτρια της εφαρμογής παραβίασε τους βρετανικούς νόμους περί προστασίας δεδομένων.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι χιλιάδες χρήστες της Grindr στο Ηνωμένο Βασίλειο είχαν τις πληροφορίες τους καταχρηστεί. Μέχρι στιγμής, 670 άτομα έχουν εγγραφεί στην αγωγή, και η εταιρεία δήλωσε ότι “χιλιάδες” ακόμα άτομα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετάσχουν.

Η Grindr είπε ότι θα αντιδράσει ενεργά στην αγωγή, η οποία, όπως είπε, βασίζεται σε μια παραπλανητική αναπαράσταση παλαιότερων πολιτικών.

Δείτε ακόμα: Οι συνδρομητές του Netflix ξεπέρασαν τα 270 εκατομμύρια

Η Grindr ιδρύθηκε το 2009 για να διευκολύνει τις συναντήσεις για γκέι άνδρες. Τώρα υποστηρίζει ότι είναι η μεγαλύτερη εφαρμογή γνωριμιών για γκέι, αμφιφυλόφιλους, τρανς και queer ανθρώπους στον κόσμο, με εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο.

Η αγωγή κατά της Grindr θα επικεντρωθεί στην υποτιθέμενη κοινοποίηση προσωπικών πληροφοριών της εταιρείας με δύο εταιρείες διαφήμισης. Θα υποστηρίξει επίσης ότι αυτές οι εταιρείες ενδέχεται να έχουν πουλήσει τα δεδομένα σε άλλες επιχειρήσεις.

Η νομική εταιρεία δήλωσε ότι η αγωγή κατά της Grindr θα επικεντρωθεί στα χρονικά διαστήματα πριν από τις 3 Απριλίου 2018 και μεταξύ 25 Μαΐου 2018 και 7 Απριλίου 2020, πράγμα που σημαίνει ότι οι νεότεροι χρήστες είναι απίθανο να μπορέσουν να συμμετάσχουν. Η Grindr άλλαξε τους μηχανισμούς συναίνεσης της τον Απρίλιο του 2020.

Η Grindr, με έδρα το Λος Άντζελες, ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τον διαμοιρασμό του HIV status των χρηστών με εταιρείες τρίτων στον Απρίλιο του 2018 μετά από έκθεση από Νορβηγούς ερευνητές που αποκάλυψαν την κοινοποίηση δεδομένων με δύο εταιρείες. Το 2021 η αρχή προστασίας δεδομένων της Νορβηγίας επέβαλε πρόστιμο 65 εκατομμυρίων νορβηγικών κορωνών (£4,8 εκατομμύρια λίρες) στην Grindr – το 10% των παγκόσμιων εσόδων της – για παραβίαση του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, και το περυσινό διοικητικό συμβούλιο απορρίφθηκε την απόφαση.

Η Grindr προσέφυγε κατά αυτής της απόφασης.

Grindr

Η απόφαση της Νορβηγίας δεν επικεντρώθηκε στην υποτιθέμενη κοινοποίηση του HIV status των χρηστών, αλλά βρήκε ότι η κοινοποίηση του γεγονότος ότι κάποιος είναι εγγεγραμμένος στη Grindr καθαυτή ήταν ευαίσθητη πληροφορία, καθώς οι χρήστες είχαν πολύ μεγάλη πιθανότητα να ανήκουν στην γκέι ή αμφιφυλόφιλη κοινότητα.

Δείτε επίσης: 14χρονος έκαψε αυτοοδηγούμενο αυτοκίνητο της Waymo

Η Chaya Hanoomanjee, διευθύντρια της Austen Hays, που ηγείται της αγωγής, δήλωσε: “Οι πελάτες μας έχουν βιώσει σημαντική αγωνία για τις εξαιρετικά ευαίσθητες και ιδιωτικές πληροφορίες τους που μοιράστηκαν χωρίς τη συγκατάθεσή τους, και πολλοί έχουν υποφέρει από αισθήματα φόβου, ντροπής και αγωνίας ως αποτέλεσμα.

Η Grindr οφείλει στην LGBTQ+ κοινότητα που εξυπηρετεί να αποζημιώσει αυτούς που έχουν πληγεί λόγω της παραβίασης των δεδομένων τους και έχουν υποστεί δυσφορία ως αποτέλεσμα, και να εξασφαλίσει ότι όλοι οι χρήστες της είναι ασφαλείς κατά τη χρήση της εφαρμογής, χωρίς φόβο ότι τα δεδομένα τους θα μοιραστούν με τρίτους. “

Η νομική εταιρεία δήλωσε ότι πιστεύει ότι ορισμένοι χρήστες ενδέχεται να έχουν δικαίωμα σε χιλιάδες λίρες αποζημίωσης, χωρίς να δίνει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ένας εκπρόσωπος της Grindr δήλωσε: “Είμαστε αφοσιωμένοι στην προστασία των δεδομένων των χρηστών μας και στη συμμόρφωση με όλους τους ισχύοντες κανονισμούς περί προστασίας δεδομένων, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου. “

Είμαστε περήφανοι για το παγκόσμιο πρόγραμμα απορρήτου μας και προσεγγίζουμε το απόρρητο με μεγάλη σοβαρότητα. Σκοπεύουμε να ανταποκριθούμε ενεργά σε αυτήν την αξίωση, η οποία φαίνεται να βασίζεται σε μια παραπλανητική αναπαράσταση πρακτικών από πριν από περισσότερο από τέσσερα χρόνια, πριν τον αρχές του 2020.”

Πηγή: theguardian

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS