ΑρχικήSecurity2023: Πάνω από 10 εκατ. συσκευές μολύνθηκαν με info-stealer malware

2023: Πάνω από 10 εκατ. συσκευές μολύνθηκαν με info-stealer malware

Μία από τις μεγαλύτερες απειλές για τις έξυπνες συσκευές είναι τα info-stealer malware, κοινώς τα κακόβουλα λογισμικά που κλέβουν δεδομένα. Παρά τις συμβουλές των ειδικών σχετικά με την κυβερνοασφάλεια, πολλές συσκευές παραμένουν ευάλωτες σε επιθέσεις. Ταυτόχρονα, οι hackers χρησιμοποιούν όλο και πιο εξελιγμένα εργαλεία. Σύμφωνα με την Kaspersky, πάνω από 10 εκατομμύρια συσκευές μολύνθηκαν με info-stealer malware το 2023.

info-stealer malware 2023

Υπάρχουν διάφοροι τύποι κακόβουλου λογισμικού κλοπής. Άλλα malware κλέβουν τραπεζικά στοιχεία και στοιχεία σύνδεσης. Άλλα κλέβουν μηνύματα, λίστες επαφών, προσωπικά δεδομένα, στοιχεία συστήματος, cookies, δεδομένα από browsers και στοιχεία σύνδεσης για εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης. Οι hackers συνήθως πωλούν τα κλεμμένα δεδομένα, οπότε αυτό που αναζητούν εξαρτάται από το τι απαιτεί ο πελάτης τους. Τα δεδομένα μπορούν επίσης να κλαπούν και να δημοσιευτούν για να χαλάσουν τη φήμη μιας επιχείρησης ή εταιρείας.

Δείτε επίσης: Fake game cheat διαδίδει info-stealer malware (σε gamers και τους φίλους τους)

2023: Πάνω από 10 εκατομμύρια συσκευές μολύνθηκαν με info-stealer

H Kaspersky παρατήρησε ότι πάνω από 10.000.000 συσκευές μολύνθηκαν με κακόβουλο λογισμικό το 2023. Κατά μέσο όρο, οι hackers κλέβουν 50,9 credentials σύνδεσης ανά μολυσμένη συσκευή. Τα κλεμμένα credentials μπορούν στη συνέχεια να πωληθούν ή να χρησιμοποιηθούν από τον ίδιο τον hacker για τη σύνδεση σε συστήματα και την πραγματοποίηση περαιτέρω επιθέσεων.

Αναμένεται ότι ο αριθμός των μολύνσεων από info-stealer malware θα αυξηθεί κι άλλο, γι’ αυτό είναι σημαντικό να ληφθούν μέτρα για την προστασία των δεδομένων και των συσκευών.

Προστασία από info-stealer malware

Οι μέθοδοι στατικής ανίχνευσης για ασφάλεια δεν είναι αρκετές για την αποφυγή malware. Μια πιο ισχυρή προσέγγιση θα πρέπει να ενσωματώνει λογισμικό προστασίας από ιούς, εξοπλισμένο με προηγμένες δυνατότητες ανάλυσης.

Δείτε επίσης: Byakugan info-stealer malware: Πώς λειτουργεί;

Επίσης, είναι σημαντικό να διατηρείτε το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές σας ενημερωμένες. Οι ενημερώσεις αυτές συχνά περιλαμβάνουν διορθώσεις ασφαλείας που μπορούν να προστατεύσουν τον υπολογιστή σας από τις πιο πρόσφατες απειλές.

2023: Πάνω από 10 εκατ. συσκευές μολύνθηκαν με info-stealer

Η εκπαίδευση στην ασφάλεια των πληροφοριών είναι επίσης ζωτικής σημασίας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γνωρίζετε πώς να αναγνωρίζετε και να αποφεύγετε τις επιθέσεις phishing, τις οποίες οι επιτιθέμενοι συχνά χρησιμοποιούν για να εγκαταστήσουν info-stealer.

Επίσης, μην ξεχνάτε τη χρήση firewalls και την παρακολούθηση του network traffic που θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε άμεσα ύποπτη δραστηριότητα. Συνιστάται, ακόμα, στους χρήστες να αποφεύγουν εκτελέσιμα αρχεία που λαμβάνονται από περίεργους ιστότοπους.

Δείτε επίσης: Snake info-stealer malware: Διανέμεται μέσω μηνυμάτων Facebook

Τέλος, η χρήση δυνατών κωδικών πρόσβασης και η ενεργοποίηση της διαδικασίας επαλήθευσης δύο παραγόντων μπορεί να προσφέρει επιπλέον επίπεδο προστασίας. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει τους επιτιθέμενους να αποκτήσουν πρόσβαση στον λογαριασμό σας, ακόμη και αν καταφέρουν να κλέψουν τον κωδικό πρόσβασής σας.

Πηγή: www.androidheadlines.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS