ΑρχικήSecurityΤα αυξανόμενα scams απαιτούν πιο αυστηρούς διαδικτυακούς κανόνες

Τα αυξανόμενα scams απαιτούν πιο αυστηρούς διαδικτυακούς κανόνες

Η Ιαπωνία θα πρέπει να υιοθετήσει νέο νομοσχέδιο για την πιο αυστηρούς διαδικτυακούς κανόνες σε εταιρείες όπως η Meta, για να είναι σε θέση να καταπολεμούν τις απάτες (scams) στα κοινωνικά δίκτυα.

scam

Οι νομοθέτες της χώρας απαιτούν από την τοπική μονάδα της Meta να αντιδράσει πιο άμεσα, καθώς αντιμετωπίζουν μια αυξανόμενη πληθώρα διαδικτυακών διαφημίσεων που χρησιμοποιούν εικόνες διασημοτήτων για να εξαπατήσουν τους ανθρώπους. Ο πρώην υπουργός Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Takuya Hirai, σε πρόσφατη συνέντευξή του, ανέφερε ότι εξετάζεται η πρόταση κλήσης του Διευθύνοντος Συμβούλου της Meta, Mark Zuckerberg, για να καταθέσει ενώπιον του Diet.

Ο Hirai κατήγγειλε ότι το Facebook κατακλύζεται από πληθώρα ψευδών διαφημίσεων στην Ιαπωνία, χαρακτηρίζοντας τις προσπάθειες της εταιρείας για την αντιμετώπιση του προβλήματος ως ανεπαρκείς και χαρακτήρισε όλη την κατάσταση “απαράδεκτη”.

Δείτε ακόμα: Το TimbreStealer malware εξαπλώνεται μέσω απάτης phishing

Ο 66χρονος βουλευτής δήλωσε πως η ομάδα του θα αναλάβει πρωτοβουλίες για στενή συνεργασία με το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, αποσκοπώντας στην αυστηρότερη εποπτεία των δραστηριοτήτων των μεγάλων αμερικανικών τεχνολογικών εταιρειών στην Ιαπωνία. Το σχέδιο περιλαμβάνει τον καθορισμό λεπτομερών πολιτικών επιλογών μέχρι το τέλος της τρέχουσας κοινοβουλευτικής συνόδου τον Ιούνιο. Επιπλέον, o Hirai πρότεινε την προσωρινή διακοπή όλων των διαφημίσεων στο Facebook έως όταν η εταιρεία βρει αποτελεσματικότερους τρόπους καταπολέμησης των scams.

Η αυξανόμενη εμφάνιση απατών έχει πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις στην οικονομία μιας χώρας με εντυπωσιακό ποσοστό αποταμίευσης που φθάνει σχεδόν το 30%. Εξέχουσες προσωπικότητες του επιχειρηματικού κόσμου, όπως οι Yusaku Maezawa και Takafumi Horie, οι οποίοι έχουν πέσει θύματα από απατεώνες, έχουν δημόσια καταγγείλει την Meta για την αμέλειά της, απαιτώντας την επιβολή πιο αυστηρών κανονισμών.

Αυτή την εβδομάδα, τέσσερις αγωγές κατατέθηκαν εναντίον της Meta Japan, ζητώντας αποζημίωση συνολικής αξίας 23 εκατομμυρίων γιεν (150.000 δολάρια).

Η εταιρεία με έδρα το Menlo Park, Καλιφόρνια, ανακοίνωσε ότι έχει επενδύσει σημαντικά τόσο σε προσωπικό όσο και σε προηγμένο λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης με στόχο τον εντοπισμό και την αφαίρεση ακατάλληλων διαφημίσεων από την πλατφόρμα της. Παρά το αίτημα για σχόλιο, δεν έδωσε απάντηση κάποιος εκπρόσωπος της Meta Japan.

Ρυθμιστικές αρχές σε παγκόσμιο επίπεδο επιχειρούν να επιβάλλουν περιορισμούς σε μεγάλες εταιρείες που κατέχουν τον έλεγχο ενός αυξανόμενου αριθμού κρίσιμων τεχνολογιών. Η Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου της Ιαπωνίας ανέλαβε πρωτοβουλία με την πρώτη της κίνηση κατά της αντιμονοπωλιακής πολιτικής, στοχεύοντας τη μητρική εταιρεία της Google, την Alphabet Inc., για περιορισμούς που εμπόδισαν την ανταγωνιστική ικανότητα.

scams κανόνες

Δείτε επίσης: Ποια είναι τα πιο συνηθισμένα Facebook scams;

Ταυτόχρονα, ο πρωθυπουργός Fumio Kishida ενέκρινε ένα νομοσχέδιο την Παρασκευή, το οποίο προβλέπει την επιβολή προστίμων σε μεγαλύτερες τεχνολογικές εταιρείες που κάνουν κατάχρηση της επιρροής τους για να εμποδίσουν την ανταγωνιστική παρουσία εφαρμογών για smartphones από ανταγωνιστικές επιχειρήσεις.

Πηγή: bnnbloomberg

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS