ΑρχικήinetΤο AppleTV+ θέλει να πληρώνει ηθοποιούς βάση των θεατών τους

Το AppleTV+ θέλει να πληρώνει ηθοποιούς βάση των θεατών τους

Η Apple και άλλες εταιρείες ροής ενδιαφέρονται να ανατρέψουν το μοντέλο πληρωμών της βιομηχανίας ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με το πρόσφατα προτεινόμενο σύστημα, οι ηθοποιοί και άλλο προσωπικό της παραγωγής, θα πληρώνονταν με βάση, τουλάχιστον εν μέρει, το πόσο καλά αποδίδει η ταινία στην πλατφόρμα AppleTV+. Αν πολλοί άνθρωποι παρακολουθήσουν μια ταινία, οι δημιουργοί θα παίρνουν μεγάλα μπόνους. Αν όχι, η πληρωμή δεν θα ήταν τόσο καλή.

Δείτε επίσης: Το πακέτο Apple TV+, Netflix και Peacock με μειωμένη τιμή

Το Bloomberg αναφέρει σε ένα εσωτερικό σημείωμα και σε συνομιλίες με ανθρώπους της βιομηχανίας ψυχαγωγίας, ότι η Apple συναντά εκπροσώπους ηθοποιών για να τους παρουσιάσει το νέο μοντέλο πληρωμών. Αυτό το νέο μοντέλο θα περιλαμβάνει μπόνους διαφόρων μεγεθών, με βάση ένα «σύστημα πόντων».

AppleTV+ ηθοποιοί

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ιδέα πίσω από το μοντέλο είναι να συνδυάσει πιο στενά την απόδοση με την πληρωμή και ιδανικά, να δώσει κίνητρα για καλύτερο περιεχόμενο. Αυτήν τη στιγμή, οι δημιουργοί μπορούν να αμείβονται με μεγάλα χρηματικά ποσά πριν καν δημιουργηθεί μια ταινία ή μια εκπομπή – μια τάση που λέει το Bloomberg σε μεγάλο βαθμό ξεκίνησε με το Netflix. Αυτό το μοντέλο συνδέθηκε με την αρχική ανάπτυξη της βιομηχανίας ροής, όταν οι πλατφόρμες προσπαθούσαν να κερδίσουν μεγάλα ονόματα και ήταν πρόθυμες να διαθέσουν μεγάλα χρηματικά ποσά μόνο για να φέρουν ορισμένους ηθοποιούς, σκηνοθέτες ή παραγωγούς στους ιστότοπούς τους. Τώρα, καθώς οι εταιρείες επιδιώκουν να μειώσουν το κόστος, προσπαθούν να κάνουν περισσότερα με λιγότερα χρήματα.

Δείτε ακόμα: Η Apple διορθώνει ελάττωμα zero-day του Safari WebKit

Άλλες υπηρεσίες εκτός από το AppleTV+, συμπεριλαμβανομένων των Amazon και Netflix, εξετάζουν επίσης παρόμοια συστήματα πληρωμών για τους ηθοποιούς στους.

Η αποζημίωση από τις υπηρεσίες συνεχούς ροής ήταν στο επίκεντρο των πρόσφατων διαπληκτισμών της βιομηχανίας ψυχαγωγίας. Η απεργία των σεναριογράφων του Χόλιγουντ, η οποία δημιούργησε προσωρινά αταξία πέρυσι, περιστράφηκε γύρω από τις αμφιλεγόμενες συμφωνίες αποζημίωσης που είναι εγγενείς στη βιομηχανία ροής. Αυτές οι ρυθμίσεις, τις οποίες οι συγγραφείς θεώρησαν ότι τους είχαν αφήσει σε μια ολοένα και πιο επισφαλή οικονομική κατάσταση, μπορεί να είχαν επαναδιαπραγματευτεί κατά τη διάρκεια της απεργίας, αλλά οι συγγραφείς λέγεται ότι εξακολουθούν να αγωνίζονται.

Δείτε επίσης: Apple iPad Air review — Είναι αυτό που «πρέπει» να αποκτήσετε;

Αν και η αλλαγή μπορεί να είναι ευπρόσδεκτη, δεν είναι καθόλου σαφές εάν οι εταιρείες ροής μπορούν να είναι αξιόπιστες όταν πρόκειται για τα νέα μοντέλα αμοιβής που προτείνουν. Αυτές οι υπηρεσίες είναι γνωστές για την έλλειψη διαφάνειας και οι καλλιτέχνες συχνά δεν μαθαίνουν την αλήθεια, όταν μια φαινομενικά δημοφιλής παράσταση ακυρώνεται ξαφνικά από ιδιοτροπία.

Πηγή: gizmodo

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS