ΑρχικήSecurityΤο FBI κατάσχεσε το hacking φόρουμ BreachForums

Το FBI κατάσχεσε το hacking φόρουμ BreachForums

Το FBI κατέσχεσε το περιβόητο hacking φόρουμ BreachForums, που διέρρευσε και πούλησε κλεμμένα εταιρικά δεδομένα σε άλλους εγκληματίες του κυβερνοχώρου.

Δείτε επίσης: Το hack στην Post Millennial διέρρευσε 26 εκατομμύρια δεδομένα

FBI BreachForums

Η κατάσχεση σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης, αμέσως μετά τη χρήση του ιστότοπου την περασμένη εβδομάδα για τη διαρροή δεδομένων, που είχαν κλαπεί από μια πύλη επιβολής του νόμου της Europol. Ο ιστότοπος εμφανίζει τώρα ένα μήνυμα που δηλώνει ότι το FBI έχει αναλάβει τον έλεγχο αυτού και των δεδομένων υποστήριξης, υποδεικνύοντας ότι οι αρχές επιβολής του νόμου κατέσχεσαν τόσο τους διακομιστές όσο και τους τομείς του ιστότοπου.

«Αυτός ο ιστότοπος καταργήθηκε από το FBI και το DOJ με ​​τη βοήθεια διεθνών εταίρων», αναφέρει το μήνυμα κατάσχεσης.

Το μήνυμα κατάσχεσης δείχνει επίσης τις δύο φωτογραφίες προφίλ των διαχειριστών του ιστότοπου, Baphomet και ShinyHunters, πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Εάν το FBI και οι αρχές επιβολής του νόμου απέκτησαν πρόσβαση στα δεδομένα υποστήριξης του BreachForums, όπως ισχυρίζονται, έχουν στην κατοχή τους διευθύνσεις email, διευθύνσεις IP και ιδιωτικά μηνύματα, που θα μπορούσαν να εκθέσουν τα μέλη και να χρησιμοποιηθούν σε έρευνες επιβολής του νόμου.

Δείτε ακόμα: Dell παραβίαση δεδομένων: Επηρεάζονται εκατομμύρια πελάτες

Το FBI κατέλαβε επίσης το κανάλι Telegram του ιστότοπου και άλλα κανάλια που ανήκουν στον Baphomet, με τις αρχές επιβολής του νόμου να στέλνουν μηνύματα δηλώνοντας ότι είναι υπό τον έλεγχό τους.

Μερικά από τα μηνύματα που δημοσιεύτηκαν στα κατασχεθέντα κανάλια Telegram από τις αρχές επιβολής του νόμου προέρχονταν απευθείας από τον λογαριασμό του Baphomet, υποδεικνύοντας πιθανώς ότι ο κακόβουλος παράγοντας συνελήφθη και οι συσκευές του βρίσκονται τώρα στα χέρια των αρχών επιβολής του νόμου.

Σε ένα μήνυμα Telegram που κοινοποιήθηκε στο BleepingComputer, ο hacker γνωστός ως IntelBroker ισχυρίζεται επίσης ότι ο Baphomet συνελήφθη. Το FBI ζητά από τα θύματα και τα άτομα να επικοινωνήσουν μαζί τους με πληροφορίες σχετικά με το BreachForums και τα μέλη του για να βοηθήσουν στην έρευνά του.

Τα μηνύματα κατάσχεσης περιλαμβάνουν τρόπους επικοινωνίας με το FBI σχετικά με την κατάσχεση, συμπεριλαμβανομένου ενός email, ενός λογαριασμού Telegram, ενός λογαριασμού TOX και μιας ειδικής σελίδας που φιλοξενείται στο Internet Crime Complaint Center (IC3) του FBI.

Αυτός ο υποτομέας IC3 φιλοξενεί μια φόρμα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα θύματα και άλλα άτομα για να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με το BreachForums και τα μέλη του.

Δείτε επίσης: Παραβίαση δεδομένων στην Central Bank of Argentina

Ποιες δραστηριότητες λαμβάνουν χώρα στις hacking forums;

Στα hacking φόρουμ, όπως το BreachForums που κατασχέθηκε από το FBI, οι χρήστες συχνά ανταλλάσσουν πληροφορίες και τεχνικές σχετικά με την παραβίαση συστημάτων ασφαλείας. Αυτές οι πληροφορίες μπορεί να περιλαμβάνουν οδηγίες για την εκμετάλλευση ευπαθειών σε λογισμικό ή υλικό. Μια άλλη κοινή δραστηριότητα είναι η πώληση και αγορά κλεμμένων δεδομένων, όπως αριθμοί πιστωτικών καρτών, προσωπικά στοιχεία και διαπιστευτήρια σύνδεσης. Οι χρήστες των hacking forums συχνά μοιράζονται και αναπτύσσουν κακόβουλο λογισμικό, όπως ιούς, trojans και ransomware. Εκτός από την ανταλλαγή τεχνικών πληροφοριών, οι χρήστες συζητούν επίσης για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, όπως νέες ευπάθειες και επιθέσεις.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS