ΑρχικήYoutubeΤο Astribot S1 μαθαίνει, σκέφτεται και λειτουργεί σαν άνθρωπος

Το Astribot S1 μαθαίνει, σκέφτεται και λειτουργεί σαν άνθρωπος

Φανταστείτε ένα ρομπότ που μπορεί να κινείται με ρυθμό περίπου 10 μέτρα ανά δευτερόλεπτο και να χειρίζεται ένα ωφέλιμο φορτίο περίπου 10 κιλών ανά βραχίονα. Πρόκειται για το ρομπότ S1 της Astribot! Είναι σαν να παρακολουθείς έναν υπερήρωα εν δράσει. Μόνο που αυτό είναι κατασκευασμένο από σύρματα και μέταλλο.

Δείτε επίσης: OpenAI: Κυκλοφορεί το νέο AI μοντέλο GPT-4o σε όλους τους χρήστες

Οι δυνατότητες του Astribot S1 δεν είναι απλώς εντυπωσιακές. Σημειώνουν ρεκόρ. Η επιδεξιότητα του ρομπότ παρουσιάζεται σε ένα βίντεο όπου εκτελεί εργασίες με τέτοια λεπτομέρεια, ώστε μπορεί ακόμα και να ξεφλουδίσει με ακρίβεια ένα αγγούρι!

Astribot S1

Μπορεί ακόμη να ασχοληθεί με την τέχνη της καλλιγραφίας. Και δεν είναι μόνο αυτό. Το ρομπότ μπορεί επίσης να ανοίξει και να σερβίρει κρασί και να μαγειρέψει απλά γεύματα. Και για όσους μισούν το σιδέρωμα και το δίπλωμα των ρούχων, το ρομπότ S1 τα κάνει επίσης.

Η ικανότητα του Astribot S1 να μιμείται τις ανθρώπινες κινήσεις το ξεχωρίζει από άλλα ρομπότ. Αυτό το ρομπότ είναι μαθητής, μιμητής και πιθανός πρωτοπόρος στη ρομποτική. Τα ερωτήματα που θέτει είναι τόσο ενδιαφέροντα όσο και οι ικανότητές του. Έχει κάτω μέρος; Μπορεί να περπατήσει ή προορίζεται να παραμείνει ακίνητο; Αυτά είναι τα μυστήρια που δεν έχουν ακόμη απαντηθεί.

Δείτε ακόμα: Το ρομπότ Phoenix της Sanctuary AI κάνει ότι κι ένας άνθρωπος

Η κατασκευάστρια εταιρεία Astribot Stardust Intelligence, που ιδρύθηκε το 2022 στο Shenzhen, έχει τις ρίζες του στο Tencent Robotics Laboratory, στο Baidu και στο Πολυτεχνείο του Χονγκ Κονγκ, με τον ιδρυτή του, Lai Jie.

Το Astribot S1 χρειάστηκε ένα χρόνο για να εξελιχθεί και αναμένεται να βγει στην αγορά αργότερα το 2024. Το όνομα του ρομπότ, εμπνευσμένο από τη λατινική παροιμία “Ad astra per aspera“, αντανακλά το ταξίδι και τη δέσμευσή του στην τεχνολογία των AI ρομπότ.

Δείτε επίσης: Thermonator: Σκύλος-ρομπότ εκτοξεύει φλόγα

Καθώς η Astribot ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το ρομπότ S1, ο κόσμος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα. Θα φέρει όντως επανάσταση στον τρόπο που σκεφτόμαστε τα ανθρωποειδή ρομπότ;

Πηγή: foxnews

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS