ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαT-Mobile λογαριασμοί με Android 15 Beta 2 θα λαμβάνουν πλέον μηνύματα από...

T-Mobile λογαριασμοί με Android 15 Beta 2 θα λαμβάνουν πλέον μηνύματα από δορυφόρο

Τα iPhone 14 και 15 της Apple προσφέρουν την καινοτόμο δυνατότητα λήψης μηνυμάτων με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφόρου, γεγονός που τα καθιστά ιδανική επιλογή σε συνθήκες όπου η πρόσβαση σε κινητή τηλεφωνία και Wi-Fi είναι αδύνατη.

δορυφόρος t-mobile android 15

Από την άλλη πλευρά, η Google προγραμματίζει να ενσωματώσει τη δυνατότητα δορυφορικών μηνυμάτων σε συσκευές Android με το λειτουργικό σύστημα Android 15, με τους χρήστες της T-Mobile να προβλέπεται να είναι οι πρώτοι που θα επωφεληθούν από αυτή την εξέλιξη.

Δείτε επίσης: FCC: Διερευνά κινδύνους που μπορεί να έχουν κινητές συσκευές των ΗΠΑ από την επιρροή ξένων δορυφόρων

Οι πρώτα ενδείξεις, ότι η Google σχεδίαζε να προσφέρει δορυφορική συνδεσιμότητα σε συσκευές Android άρχισαν να γίνονται εμφανείς με την κυκλοφορία του Android 14 QPR3 Beta 2. Εκείνη την περίοδο, ανακαλύφθηκαν αποσπάσματα κώδικα που υποδήλωναν την υποστήριξη του Android στην υπηρεσία Direct to Cell της SpaceX και την T-Mobile. Αυτή η καινοτομία απευθύνεται σε συσκευές με δυνατότητα LTE και έχει σκοπό να προσφέρει συνδεσιμότητα σε περιοχές χωρίς κάλυψη.

Νωρίς μέσα στο έτος, η SpaceX έστειλε μηνύματα μέσω των δορυφόρων Starlink, χρησιμοποιώντας το δίκτυο της T-Mobile, προμηνύοντας έτσι την ευρεία διαθεσιμότητα της υπηρεσίας στο κοινό.

Χρήστες της T-Mobile που εγκατέστησαν τη δεύτερη beta έκδοση του Android 15 ανέφεραν, σύμφωνα με το Android Authority, ότι διαθέτουν πλέον τη δυνατότητα να στέλνουν δορυφορικά μηνύματα μέσω των συσκευών τους. Μέχρι σήμερα, αυτή η λειτουργία ήταν διαθέσιμη αποκλειστικά στους χρήστες των μοντέλων Pixel 7 και Pixel 7 Pro, πράγμα που προκαλεί ερωτηματικά σχετικά με το αν η Google ξεκινά τη διάθεση της εν λόγω λειτουργίας και σε άλλες συσκευές Pixel.

Μπορείτε να ελέγξετε εάν είναι διαθέσιμο στο τηλέφωνό σας μεταβαίνοντας στις Ρυθμίσεις -> Δίκτυο & Internet -> SIM -> T-Mobile.

Επιπλέον, φαίνεται ότι δεν είναι όλα τα προγράμματα της T-Mobile διαθέσιμα, με έναν χρήστη του Reddit να αναφέρει ότι η υπηρεσία δεν περιλαμβάνεται στο στρατιωτικό πρόγραμμα Magenta MAX. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς η T-Mobile ενδεχομένως επιδιώκει να πείσει τους πελάτες της να μεταβούν σε κάποιο από τα πιο πρόσφατα προγράμματά της.

δορυφόρος

Διαβάστε περισσότερα: NASA – αποστολή Dragonfly: Επίσημη έγκριση για την εξερεύνηση του φεγγαριού Τιτάνα

Παρόλο που η T-Mobile και η SpaceX δεν έχουν ακόμα επίσημα εγκαινιάσει την καινούργια τους υπηρεσία, ενδέχεται να απαιτηθεί κάποιος χρόνος πριν οι πελάτες της T-Mobile αποκτήσουν τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων μέσω δορυφόρου. Ένα από τα πιο συναρπαστικά χαρακτηριστικά της υπηρεσίας είναι ότι δεν είναι περιορισμένη μόνο σε επικοινωνία για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά δίνει τη δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων σε οποιονδήποτε, αρκεί να υπάρχει ανεμπόδιστη θέα προς τον ουρανό για την επίτευξη της λειτουργίας της.

Πηγή: phonearena

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS