ΑρχικήReviewsΗ Morgan και η Pininfarina επανερμηνεύουν τη Morgan Barchetta

Η Morgan και η Pininfarina επανερμηνεύουν τη Morgan Barchetta

Morgan Barchetta
Midsummer
Pininfarina

Η Morgan Motor Company και η Pininfarina S.p.A. συνεργάστηκαν στο Barchetta, για να επανερμηνεύσουν τη διαχρονική σιλουέτα της Morgan. Το αποτέλεσμα είναι το Midsummer, μια περιορισμένη έκδοση 50 μονάδων που δημιουργήθηκε για να γιορτάσει την τέχνη της κατασκευής αμαξωμάτων από δύο από τους παλαιότερους κατασκευαστές αμαξωμάτων στον κόσμο.

Δείτε επίσης: 2025 Aston Martin Vantage: Τολμηρό Νέο Look & Αύξηση Ισχύος

Μια συνεργασία μεταξύ της 115χρονης φιλοσοφίας κατασκευής αμαξωμάτων της Morgan και της 95χρονης παράδοσης της Pininfarina στην κατασκευή εξατομικευμένων οχημάτων μας έδωσε μια περιορισμένη έκδοση Morgan μοντέλου 50 μονάδων, γνωστή ως Midsummer. Όλα έχουν ήδη πουληθεί.

Morgan Barchetta
Midsummer
Pininfarina

Το όνομα Midsummer επιλέχθηκε γιατί είναι το αποκορύφωμα του καλοκαιριού, μια εποχή που παρέχει ιδανικές καιρικές συνθήκες για να απολαύσετε μια ανοιχτή barchetta όπως αυτή της συνεργασίας Morgan και Pininfarina.

Δείτε ακόμα: Το νέο Audi S3 είναι το ισχυρότερο που κατασκευάστηκε ποτέ

Η συνεργασία προέκυψε από την επιθυμία της Morgan να δημιουργήσει ειδικές εκδόσεις περιορισμένης παραγωγής, βασισμένες στην πλατφόρμα CX-Generation Bonded Aluminium, και κανείς δεν έχει αναφέρει πόσο κόστισε, αλλά η τιμή βάσης του Plus Six είναι $115,800 (£91,488.40), αν και περιμένουμε ότι οι 50 πελάτες που είδαν το όχημα πίσω από κλειστές πόρτες και πλήρωσαν την προκαταβολή τους έχουν δεσμευτεί σε πολύ υψηλότερη τιμή.

Morgan Barchetta
Midsummer
Pininfarina

Ενώ οι κλασικές γραμμές του Plus Six υποδηλώνουν ότι είναι επίσης κάπως κλασικό κάτω από το μέταλλο, τίποτα δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Δείτε επίσης: Το νέο Mercedes-AMG GT 43 ανταλλάσσει τον V8 για 4 κυλίνδρους

Το χαμηλό βάρος του συγκολλημένου αλουμινένιου πλαισίου σημαίνει ότι το Plus Six ζυγίζει μόλις 1.145 κιλά (χωρίς φορτίο), ενώ το Midsummer έχει στόχο να φτάσει τα 1.000 κιλά όταν τεθεί σε παραγωγή.

Η δημόσια εμφάνιση του Midsummer θα γίνει στο Φεστιβάλ Ταχύτητας Goodwood του 2024, από τις 11 έως τις 14 Ιουλίου 2024.

Κατά συνέπεια, μπορεί να εκτιμηθεί η απόδοση του Midsummer με σύγκριση με τη BMW M340i του 2024, η οποία διαθέτει μια έκδοση 369 ίππων του ίδιου TwinPower Turbo σε σειρά έξακύλινδρου κινητήρα που χρησιμοποιείται από τα Midsummer και τα Plus Six Morgans.

Δείτε επίσης: Aston Martin DBX707: “Ρίχνει σαγόνια” το ανανεωμένο σαλόνι του

Ο κινητήρας του Midsummer παράγει 335 ίππους, αλλά η BMW M340i ζυγίζει 1.792 κιλά. Κάντε τους υπολογισμούς και αυτό το υπέροχο αυτοκίνητο αποκτά μια ελαφρώς διαφορετική αύρα, καθώς έχει ουσιαστικά τον ίδιο κινητήρα M-Power που ωθεί ένα αυτοκίνητο που ζυγίζει μόλις το 56% της BMW M340i.

Morgan Barchetta
Midsummer
Pininfarina

Η παραγωγή του Midsummer θα ξεκινήσει το 2024 και θα ολοκληρωθεί το 2025.

Χωρίς αμφιβολία, όλοι κλίκαραν σε αυτό το άρθρο για να δουν το σχήμα του αυτοκινήτου που παρήγαγε η συνεργασία, και οι 50 μονάδες έχουν ήδη πουληθεί, αλλά το μεγαλύτερο μήνυμα από αυτήν την άσκηση είναι ξεκάθαρο. Η Morgan σκοπεύει να παράγει μια σειρά περιορισμένων εκδόσεων αυτοκινήτων τα επόμενα χρόνια και θα υπάρξουν περισσότερα.

Αν κάτι τέτοιο σας ενδιαφέρει, μπορείτε να εγγραφείτε στον ιστότοπο της Morgan για να προσκληθείτε σε μία από τις μελλοντικές προβολές συλλεκτικών αυτοκινήτων πίσω από κλειστές πόρτες.

Πηγή: newatlas

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS