ΑρχικήinetΒανδαλισμός Apple Store στο Βερολίνο από ακτιβιστές του Κονγκό

Βανδαλισμός Apple Store στο Βερολίνο από ακτιβιστές του Κονγκό

Βανδαλισμό εναντίον του Apple Store Rosenthaler Strasse στο Βερολίνο, πραγματοποίησαν διαμαρτυρόμενοι ακτιβιστές για την εικαζόμενη εκμετάλλευση του Κονγκό από εταιρείες τεχνολογίας συμπεριλαμβανομένης της Apple, βάφοντας με σπρέι το κατάστημα.

Δείτε επίσης: Οι χρήστες της Apple στα ΗΑΕ ειδοποιούνται για απειλές ασφαλείας

Βανδαλισμός Apple Store

Η Apple έχει κατηγορηθεί ότι η αλυσίδα εφοδιασμού της χρησιμοποιεί αυτό που ονομάζεται υλικό συγκρούσεων, που συνδέεται με ομάδες πολιτοφυλακών στο Κονγκό. Η Apple υποστηρίζει ότι έχει σταματήσει να χρησιμοποιεί κασσίτερο, βολφράμιο και ταντάλιο που εξορύσσεται στην περιοχή και έχει απορρίψει προμηθευτές που το έκαναν.

Ωστόσο, ακτιβιστές από το Fridays For Future (FFF) πραγματοποίησαν βανδαλισμό σε ένα από τα δύο καταστήματα Apple Store στο Βερολίνο, ειδικά για να επιστήσουν την προσοχή στις υποτιθέμενες πρακτικές της εταιρείας. Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, το κατάστημα βάφτηκε με κόκκινη μπογιά στο πλαίσιο της Ημέρας Δράσης κατά της Εκμετάλλευσης στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Δείτε ακόμα: Η Apple μπλόκαρε 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε ύποπτες συναλλαγές App Store

Περισσότερο από το 60 τοις εκατό του κοβαλτίου για την τεχνολογία Apple ή Tesla προέρχεται από το Κονγκό και σημαίνει ότι παιδιά ηλικίας επτά ετών πρέπει να αρχίσουν να εργάζονται στα ορυχεία“, είπε (σε μετάφραση) η Dorcas Mugo από το FFF σε μια δήλωση που είδε το εφημερίδα. «Οι κάτοικοι εκδιώκονται και απαλλοτριώνονται από τα εδάφη τους».

«Ενώ η Apple και οι εταίροι της αποκομίζουν κέρδη», συνέχισε η δήλωση, «το 70 τοις εκατό των Κονγκολέζων ζουν σε ακραία φτώχεια και είναι αντιμέτωποι με τη λιμοκτονία».

Αυτή η διαμαρτυρία ακολουθεί την επιστολή της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (ΛΔΚ) στην Apple, ζητώντας της να αποδείξει ότι δεν χρησιμοποιεί το εν λόγω υλικό στις συσκευές της. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Apple πρόσφατα σταμάτησε να συνεργάζεται με 12 προμηθευτές επειδή φέρεται να παραβίασαν τον Κώδικα Δεοντολογίας Προμηθευτών της σχετικά με το ζήτημα.

Δείτε επίσης: Η Apple αφαιρεί εφαρμογές AI εικόνων από το App Store

Μετά τον σημερινό βανδαλισμό του Apple Store στο Βερολίνο, το FFF φέρεται να σχεδιάζει επίσης να κάνει μια ομιλία μπροστά στο Apple Store στις 5 μ.μ. τοπική ώρα. Μέχρι στιγμής, το Apple Kurfurstendamm, το άλλο κατάστημα της εταιρείας στο Βερολίνο δεν φαίνεται να έχει στοχοποιηθεί.

Πηγή: appleinsider

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS