ΑρχικήSecurityHacker στοχεύει λογαριασμούς crypto influencer στο X

Hacker στοχεύει λογαριασμούς crypto influencer στο X

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, μια σειρά από hacks παραβίασαν αρκετούς λογαριασμούς X από crypto influencer και διασημότητες, για να προωθήσουν έναν αριθμό νομισμάτων, με αποτέλεσμα βραχύβιες αυξήσεις τιμών.

Δείτε επίσης: Ποινή φυλάκισης στον προγραμματιστή του Tornado Cash cryptomixer

crypto influencer

Ένας από τους πιο εξέχοντες στόχους ήταν το GCR, του οποίου ο λογαριασμός παραβιάστηκε στις 26 Μαΐου. Μετά την αρχική εισβολή, ο hacker μπόρεσε να δημοσιεύσει διαφημιστικό περιεχόμενο στο ORDI και το Luna2.0, προκαλώντας στιγμιαίες αυξήσεις τιμών κατά 6% και 274% για τα tokens. Οι παρατηρητές είδαν ότι ο hacker θα μπορούσε να είχε επιλέξει να προωθήσει ένα νόμισμα microcap για πιο σημαντικά κέρδη, αντί του σχετικά καθιερωμένου ORDI, το οποίο έχει ήδη κεφαλαιοποίηση 856 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Udi Wertheimer, υποστηρικτής του Bitcoin και του Ordinals, προειδοποίησε ότι το περιστατικό στο λογαριασμό crypto influencer GCR μπορεί να μην είναι μια μεμονωμένη περίπτωση. Φαίνεται ότι αυτό ήταν μέρος μιας ευρύτερης επιχείρησης που στόχευε λογαριασμούς διασημοτήτων X, όπως ο ράπερ Rich the Kid και η προσωπικότητα των μέσων ενημέρωσης Caitlyn Jenner.

Στον πρώτο λογαριασμό, εμφανίστηκε ένα νέο token που ονομάζεται $RICH στην πλατφόρμα δημιουργίας meme coin Solana pump.fun. Δεν έχει δημοσιευτεί επίσημη επιβεβαίωση από την ομάδα διαχείρισης του Rich the Kid, αν και η ανάρτηση έχει ήδη διαγραφεί. Το τρέχον ανώτατο όριο αγοράς για αυτό το νόμισμα έχει παραμείνει στάσιμο στα 144.000 $, σύμφωνα με στοιχεία από το dexscreener.

Όσον αφορά τον λογαριασμό της Jenner, προωθήθηκε επίσης ένα meme coin με το όνομα $JENNER, μεταφέροντας την κεφαλαιοποίηση του νομίσματος στα 25 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με συγκεντρωτικά δεδομένα από τις Raydium και GeckoTerminal.

Δείτε ακόμα: Αδέλφια κατηγορούνται για κλοπή crypto αξίας 25 εκατ. δολαρίων

Σύμφωνα με ανάλυση από την υπηρεσία ασφαλείας Deepfake IdentifAI, το περιεχόμενο που δημοσιεύεται από τον λογαριασμό X της crypto influencer έχει δημιουργηθεί από τεχνητή νοημοσύνη, υποδηλώνοντας πιθανή εισβολή. Η μελέτη διεξήχθη μέσω σύγκρισης ήχου, με ευρήματα που δείχνουν υψηλό βαθμό ομοιότητας μεταξύ των δημοσιεύσεων.

Hacker

Εκτός από τις συνθετικές ομοιότητες στη φωνή, η ανάλυση βρήκε επίσης «μη φυσικές κινήσεις φρυδιών» από το αρχικό βίντεο [καταργήθηκε ή επισημάνθηκε από το X], οι οποίες διαφέρουν από το δεύτερο βίντεο. Αυτές οι ομοιότητες και παραλλαγές υποστηρίζουν τον ισχυρισμό της IdentifAI ότι τα βίντεο $JENNER shill δημιουργούνται από AI.

Παρά τα βίντεο όπου η Jenner διαβεβαιώνει τους ακολούθους ότι οι αναρτήσεις είναι αυθεντικές, οι ειδικοί του κλάδου πιστεύουν ότι ο λογαριασμός έχει παραβιαστεί. Είναι ενδιαφέρον ότι η διεύθυνση κρυπτογραφικού πορτοφολιού που δημοσιεύτηκε από την Jenner ταιριάζει με αυτήν που χρησιμοποιούσε ο δημιουργός περιεχομένου για ενήλικες Kazumi, ο λογαριασμός του οποίου παραβιάστηκε στις 20 Μαΐου για την προώθηση του νομίσματος “ZUMI“.

Δεν έχουν αποκαλυφθεί δεδομένα σχετικά με την ταυτότητα του δράστη μέχρι στιγμής, ενώ καμία συγκεκριμένη οντότητα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις εισβολές και δεν έχει αποδειχθεί εάν συνδέονται ή σχετίζονται με έναν hacker ή ομάδα.

Δείτε επίσης: Οι Kimsuky hackers στοχεύουν crypto εταιρείες με το Durian malware

Οι crypto influencer έχουν σημαντική επιρροή στις αγορές κρυπτονομισμάτων λόγω της μεγάλης τους βάσης ακολούθων και της εμπιστοσύνης που τους δείχνουν οι επενδυτές. Όταν ένας influencer προτείνει ή αποθαρρύνει την αγορά ενός συγκεκριμένου κρυπτονομίσματος, οι ακολούθοι του συχνά ακολουθούν τις συμβουλές του, επηρεάζοντας έτσι τη ζήτηση και την προσφορά του νομίσματος. Η επιρροή των crypto influencer μπορεί να οδηγήσει σε απότομες αυξήσεις ή μειώσεις στις τιμές των κρυπτονομισμάτων. Για παράδειγμα, αν ένας γνωστός influencer ανακοινώσει την υποστήριξή του σε ένα νέο κρυπτονόμισμα, οι τιμές του μπορεί να αυξηθούν δραματικά λόγω της αυξημένης ζήτησης από τους ακολούθους του. Οι influencer συχνά παρέχουν ανάλυση και προβλέψεις για τις τάσεις της αγοράς, βοηθώντας τους επενδυτές να λάβουν αποφάσεις. Η ανάλυσή τους μπορεί να βασίζεται σε τεχνική ανάλυση, ειδήσεις της αγοράς, ή ακόμα και σε εσωτερικές πληροφορίες, προσφέροντας έτσι μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της αγοράς.

Πηγή: cryptobriefing

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS