ΑρχικήinetΓιατί η Generation Z διαγράφει τις εφαρμογές γνωριμιών;

Γιατί η Generation Z διαγράφει τις εφαρμογές γνωριμιών;

Η Generation Z διαγράφει τις εφαρμογές γνωριμιών!

Η Generation Z θέλει να βρει την αγάπη, αλλά είναι δυσαρεστημένη με τις ψηφιακές επιλογές.

Δείτε επίσης: Το «AI Overviews» της Google δίνει ψευδείς και επικίνδυνες απαντήσεις

Είτε το πιστεύετε, είτε όχι, η Gen Ζ έχει κουραστεί από το scrolling ειδικά αν αυτό είναι σε μια εφαρμογή γνωριμιών.

Πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι οι διαδικτυακές γνωριμίες έχουν χάσει την εύνοια των νεαρών ενηλίκων, οι οποίοι λένε ότι προτιμούν να γνωρίζουν πιθανούς ρομαντικούς συντρόφους από κοντά.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για την εξάντληση των χρηστών: ανησυχίες για την ασφάλεια, παραπλανητικά προφίλ, το φαινόμενο του ghosting και άλλα.

Mutual
Generation Z
γνωριμίες

Φαίνεται ότι η Generation Z είναι ιδιαίτερα ανέτοιμη για εφαρμογές γνωριμιών — ή για γνωριμίες γενικά. Η εφαρμογή γνωριμιών Hinge κυκλοφόρησε πρόσφατα μια μελέτη για τους χρήστες της Generation Z, η οποία έδειξε ότι σχεδόν οι μισοί έχουν ελάχιστη ή καθόλου εμπειρία στις γνωριμίες, και είναι 47% πιο πιθανό από τους millennial χρήστες να πουν ότι η πανδημία τους έκανε νευρικούς στο να μιλούν με νέους ανθρώπους.

Δείτε ακόμα: Elon Musk: Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα μας αφήσει χωρίς δουλειά

Αυτό το κοινωνικό άγχος εντείνεται με την δημοφιλή πεποίθηση της Generation Z ότι υπάρχει μόνο μια αληθινή ψυχή για κάθε άτομο. Λάβετε υπόψη αυτά τα στατιστικά στο πλαίσιο μιας αναδυόμενης επιδημίας μοναξιάς, και έχετε ένα σοβαρό πρόβλημα εξάντλησης από τις εφαρμογές γνωριμιών στα χέρια σας.

Mutual
Generation Z
γνωριμίες

Η εφαρμογή γνωριμιών Mutual, με έδρα τη Γιούτα, προσπαθεί να κάνει την διαδικτυακή εμπειρία πιο θετική για τους χρήστες της Generation Z.

«Η εξάντληση είναι κάτι που αντιμετωπίζει κάθε εφαρμογή γνωριμιών — και όχι μόνο οι εφαρμογές γνωριμιών,» είπε ο Πρόεδρος της Mutual, Michael Patterson. «Οι άνθρωποι περνούν πολύ χρόνο στα τηλέφωνά τους

Δείτε επίσης: Πέθανε η διάσημη meme σκυλίτσα Kabosu

Οι άνθρωποι νιώθουν εξάντληση από τα κοινωνικά μέσα, την υπερβολική ποσότητα πληροφοριών που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο και την έλλειψη χρόνου έξω, είπε ο Patterson. Βάλτε μια εφαρμογή γνωριμιών σε αυτό το ψηφιακό μίγμα, και φυσικά θα δείτε εξάντληση χρηστών.

«Η Generation Z χρειάζεται μια λύση που είναι πιο αποδοτική,» είπε ο Patterson. Κατά τη γνώμη του, οι εφαρμογές χάνουν τον δρόμο τους όταν ξεχνούν ότι ο σκοπός τους είναι να είναι ένα εργαλείο, όχι ένα χάσιμο χρόνου.

Το να περνάς προφίλ σε μια εφαρμογή γνωριμιών μπορεί να είναι χρονοβόρο — ειδικά όταν κάθε προφίλ μοιάζει σαν ένα παζλ που πρέπει να αποκωδικοποιήσεις.

Mutual
Generation Z
γνωριμίες

Για να απλοποιήσει το swiping, η Mutual απαιτεί από όλους τους χρήστες να είναι επαληθευμένοι για να μειώσει τις ανησυχίες για την ασφάλεια. Η εταιρεία έχει επίσης προσθέσει λειτουργίες όπως «κοινά χαρακτηριστικά» και έναν επανασχεδιασμό προφίλ που ζητά από τους χρήστες να εισάγουν λίγο περισσότερες προσωπικές πληροφορίες.

Δείτε επίσης: Singapore Airlines: Εφαρμόζει πιο αυστηρούς κανονισμούς μετά το δυστύχημα

Όταν σκέφτεται την εξάντληση, ο Patterson είπε ότι είναι επίσης σημαντικό να θυμόμαστε ότι για τους περισσότερους ανθρώπους, οι γνωριμίες είναι κυκλικές. Είναι κοινό για τους χρήστες να είναι ενεργοί στη Mutual για έναν ή δύο μήνες, μετά να απομακρύνονται για λίγο — είτε επειδή άρχισαν να βγαίνουν με κάποιον, είτε επειδή απλά θέλουν ένα διάλειμμα. Κατά τη διάρκεια αρκετών χρόνων, πολλοί χρήστες θα επιστρέψουν στην εφαρμογή πολλές φορές σε σύντομες εκρήξεις δραστηριότητας.

Αυτή ήταν η περίπτωση για την Chloe Tolson, που κατέβασε την εφαρμογή Mutual για λίγους μήνες κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της στο κολέγιο. Έκανε ένα διάλειμμα για μερικά χρόνια, και μετά κατέβασε ξανά την εφαρμογή το 2023 — αυτή τη φορά, χρειάστηκε μόνο τρεις εβδομάδες swiping για να γνωρίσει τον μελλοντικό της σύζυγο.

«Νομίζω ότι οι (εφαρμογές γνωριμιών) είναι σίγουρα αποτελεσματικές αν έχεις ανοιχτό μυαλό για αυτό», είπε. «Σίγουρα δεν οδηγούν πάντα σε μακροχρόνιες σχέσεις, αλλά νιώθω ότι ήμουν πολύ τυχερή που η δική μου το έκανε

Για άλλους, οι εφαρμογές γνωριμιών μπορεί να είναι μια εξαντλητική ακροβασία. «Χρειάστηκε τόσο πολύ ενέργεια και χρόνος για να το παρακολουθήσω,» είπε η χρήστης της Mutual, Robyn Watson.

Η Watson δεν της άρεσε να κάνει swipe με βάση γρήγορες κρίσεις, οι οποίες ήταν συχνά λανθασμένες — συνήθως κατέληγε να βγαίνει με ανθρώπους που δεν ήταν του τύπου της. Ήταν «πολλά πρώτα ραντεβού,» είπε.

Δείτε ακόμα: Mercedes-AMG PureSpeed: Το concept που ξεδιπλώνει τη Mythos

Σε απάντηση σε χρήστες όπως η Watson, η Mutual κυκλοφορεί μια νέα λειτουργία speed-dating που θα συμπιέσει την «μερικές φορές εξαντλητική εμπειρία» της αναμονής για ένα ταίριασμα ή μια απάντηση, είπε ο Patterson. Οι χρήστες έχουν την επιλογή να συμμετάσχουν σε μια συνεδρία online διάρκειας 15 λεπτών, όπου μπορούν να ανταλλάσσουν μηνύματα με άτομα που τους ενδιαφέρουν για πέντε λεπτά το καθένα.

«Στο τέλος της, μπορείς να αποφασίσεις αν θέλεις να συνεχίσεις να μιλάς με αυτό το άτομο ή να προχωρήσεις παρακάτω,» είπε ο Patterson.

Στο τέλος της ημέρας, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της Mutual είναι πιθανώς το εξειδικευμένο δημογραφικό της, τα μέλη της Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών. Για μερικούς χρήστες, η εφαρμογή είναι το μόνο μέρος που μπορούν να πάνε για να γνωρίσουν άτομα με παρόμοιες αξίες — με ή χωρίς εξάντληση.

Πηγή: ksl.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS