ΑρχικήYoutubeΔισεκατομμυριούχος σχεδιάζει να επισκεφτεί τον Τιτανικό με υποβρύχιο 20 εκατομμυρίων

Δισεκατομμυριούχος σχεδιάζει να επισκεφτεί τον Τιτανικό με υποβρύχιο 20 εκατομμυρίων

Ένας δισεκατομμυριούχος από το Οχάιο σχεδιάζει να κατέβει με ένα υποβρύχιο στα βάθη του Τιτανικού, για να αποδείξει ότι η βιομηχανία είναι πιο ασφαλής, μετά την τραγωδία του OceanGate πέρυσι.

Δείτε επίσης: Τιτανικός: Πώς ανακαλύφθηκε το ναυάγιο; (η αληθινή ιστορία)

Ο επενδυτής ακινήτων Larry Connor, από το Dayton, είπε ότι μαζί με τον συνιδρυτή της Triton Submarines, Patrick Lahey, θα βουτήξουν πάνω από 3.700 μέτρα στο σημείο του ναυαγίου, με ένα υποβρύχιο δύο ατόμων.

Τιτανικός υποβρύχιο

«Θέλω να δείξω στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ότι ενώ ο ωκεανός είναι εξαιρετικά ισχυρός, μπορεί να είναι υπέροχος και ευχάριστος και πραγματικά να αλλάξει τη ζωή σου, αν το κάνεις με τον σωστό τρόπο», είπε ο Connor στη Wall Street Journal.

Ο Lahey έχει σχεδιάσει ένα σκάφος 20 εκατομμυρίων δολαρίων με το όνομα Triton 4000/2 Abyssal Explorer, το οποίο ο Connor είπε ότι μπορεί να πραγματοποιήσει το ταξίδι πολλές φορές.

«Ο Patrick το σκέφτεται και το σχεδιάζει για πάνω από μια δεκαετία. Αλλά δεν είχαμε τα υλικά και την τεχνολογία», είπε ο Connor. «Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε φτιάξει αυτό το υποβρύχιο πριν από πέντε χρόνια».

Δείτε ακόμα: Τιτανικός – υποβρύχιο Titan έκρηξη: Το χρονικό της μοιραίας αποστολής

Το δίδυμο είπε ότι θέλει να αποδείξει ότι το ταξίδι μπορεί να γίνει χωρίς καταστροφή — παρά την κατάρρευση του υποβρυχίου Titan τον Ιούνιο, που σκότωσε και τους πέντε επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένου του CEO της OceanGate, Stockton Rush.

Το υποβρύχιο Titan κατευθυνόταν προς την τοποθεσία του Τιτανικού, όταν ξαφνικά υπέστη μια «καταστροφική έκρηξη» στις 18 Ιουνίου. Λίγες μέρες μετά την τραγωδία, ο Connor τηλεφώνησε στον Lahey και τον παρότρυνε να φτιάξει ένα καλύτερο υποβρύχιο.

Ο Connor δεν είπε πότε θα γίνει το ταξίδι. Ο Lahey ήταν μεταξύ των επικριτών που κατηγόρησαν την OceanGate για αμφισβητήσιμα πρότυπα ασφαλείας, αποκαλώντας την προσέγγιση του Rush «αρκετά ληστρική».

Δείτε επίσης: Υποβρύχιο Titan: Περισσότερα ευρήματα ανακτήθηκαν από τα ερείπια

Εμπειρογνώμονες του κλάδου και ένας υπάλληλος είχαν εκφράσει φόβους για την ασφάλεια του σκάφους – εν μέρει επειδή η OceanGate επέλεξε να μην το πιστοποιήσει μέσω αξιόπιστων ομάδων ασφαλείας, όπως οι American Bureau of Shipping και Det Norske Veritas στην Ευρώπη.

Πηγή: nypost

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS