ΑρχικήinetΠόσο χρήσιμα είναι τελικά τα smartwatches;

Πόσο χρήσιμα είναι τελικά τα smartwatches;

Έχουν περάσει 25 χρόνια από τότε που το πρώτο smartwatch εμφανίστηκε στους καρπούς μας, ακόμα κι αν παραλείψουμε τα πρωτοπόρα smartwatches Timex Datalink και Seiko Ruputer.

smartwatches

Ένα τέταρτο του αιώνα, και αυτά τα ρολόγια εξακολουθούν να μην μπορούν να κάνουν πολλά. Κάποιοι μπορεί ακόμη και να υποστηρίξουν ότι τα έξυπνα ρολόγια έχουν ξεπεράσει την ακμή τους και τώρα σταδιακά εκφυλίζονται.

Σήμερα, θα μοιραστούμε την άποψή μας για αυτά τα μικρά gadget γνωρίζοντας ότι είναι ριζοσπαστική. Όμως, σας προκαλούμε να αναφέρετε μία, και μόνο μία, λειτουργία smartwatch που πραγματικά αλλάζει τη ζωή σας. Μία που δεν μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς αυτήν, και αν αφαιρέσετε το smartwatch σας, θα νιώσετε ότι σας λείπει κάτι σημαντικό.

Δείτε περισσότερα: Τα smartwatches δεν μπορούν να μετρήσουν τη γλυκόζη στο αίμα

Αλλά ας μην βιαζόμαστε. Ας μιλήσουμε πρώτα για την εμπειρία μας με τα smartwatches.

Τα τελευταία 15 χρόνια δοκιμάζουμε και αξιολογούμε gadget επαγγελματικά. Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το ρολόι MOTOACTIV, το πρώτο Galaxy Gear, και ακόμη και το παράξενο και εξαιρετικά μη λειτουργικό Sony Ericsson LiveView, που δεν ήταν και τόσο “έξυπνο” ρολόι.

Λίγα πράγματα έχουν αλλάξει τα τελευταία 15 χρόνια όσον αφορά τα χαρακτηριστικά — αυτά που είναι πραγματικά χρήσιμα, δηλαδή. Για να είμαστε ακριβείς, κάποια από τα πρώτα smartwatches διέθεταν λειτουργίες που λείπουν από τους σύγχρονους απογόνους τους, όπως κάμερες με δυνατότητα εγγραφής βίντεο, IR blaster, ραδιόφωνο FM, Gmail με Street View, παιχνίδια Android και πολλά άλλα!

Για μένα, το παιχνίδι των smartwatch έχει εξελιχθεί αντιστρόφως από τα μέσα της δεκαετίας του 2010 και μετά.

Ο σχεδιασμός των smartwatch έχει εξελιχθεί σημαντικά. Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας πλέον εστιάζουν στο να τα μετατρέψουν σε αξεσουάρ μόδας, προσπαθώντας να τα κάνουν να μοιάζουν όλο και περισσότερο με κανονικά ρολόγια.

Ίσως, σε κάποιο βαθμό, είμαστε και εμείς υπεύθυνοι. Οι άνθρωποι αντιστέκονται στην αλλαγή και αγαπούν αυτό που έχουν συνηθίσει. Ωστόσο, γενικότερα, οι εταιρείες αφαιρούν χαρακτηριστικά και επικεντρώνονται σε γυαλιστερές οθόνες OLED και φανταχτερά υλικά από τιτάνιο και ζαφείρι, για να μας δελεάσουν να αγοράσουμε αυτές τις πανάκριβες ψηφιακές χειροπέδες.

Ας δώσουμε τα εύσημα όπου αξίζουν. Υπάρχει ένας τομέας όπου τα smartwatches μπορούν πιθανώς να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους: η παρακολούθηση αθλητισμού και υγείας. Σίγουρα, τα έξυπνα ρολόγια μπορούν να παρέχουν επιπλέον πληροφορίες για την άσκηση, τον ύπνο και τη γενική υγεία μας. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αξιοποιούν αυτές τις πληροφορίες και απλώς συνεχίζουν τη ζωή τους όπως πριν.

Οι αφοσιωμένοι αθλητές και οι λάτρεις της φυσικής κατάστασης μπορεί να ωφεληθούν από τα έξυπνα ρολόγια, αλλά αυτοί οι άνθρωποι υπήρχαν πολύ πριν από την έλευσή τους. Αν εξαφανιστεί η τεχνολογία των έξυπνων ρολογιών, δεν θα επηρεαστούν. Θα συνεχίζουν να έχουν την ίδια απίστευτη εμμονή με τις προπονήσεις και τις συνήθειες ύπνου τους.

Διαβάστε επίσης: Google Pixel Watch 2: Μόλις διέρρευσαν οι δύο πρώτες όψεις

Έπειτα, υπάρχει η πιθανότητα να συζητηθούν οι ειδοποιήσεις. Είναι χρήσιμο να ελέγχετε τις ειδοποιήσεις χωρίς να χρειάζεται να βγάλετε το smartphone σας, αλλά ακόμη και αυτή η λειτουργία δεν λειτουργεί σωστά στα περισσότερα smartwatches. Δεν μπορείτε να διαβάσετε πλήρως τα περισσότερα μηνύματα, οι μεγάλες ειδοποιήσεις συχνά περικόπτονται, και τα περισσότερα smartwatches χρησιμοποιούν προκαθορισμένες απαντήσεις.

Επομένως, εάν είναι κάτι σημαντικό ή θέλετε να έχετε μια πλήρη εικόνα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας ούτως ή άλλως.

Είναι υπερεκτιμημένα αξεσουάρ για γυμναστική και ειδοποιήσεις. Προσπαθήσαμε σκληρά να συνηθίσουμε να φοράμε διάφορα είδη smartwatches. Όμως, μετά την πρώτη εβδομάδα ενθουσιασμού, η χρήση μας περιορίστηκε στο να ελέγχουμε τις ειδοποιήσεις (γιατί ο καρπός δονούνταν συνεχώς), να πληρώνουμε με POS και να βλέπουμε την ώρα.

Τα περισσότερα έξυπνα ρολόγια που δοκιμάσαμε δεν μπορούσαμε να τα φορέσουμε στο κρεβάτι, είτε επειδή ήταν άβολα είτε επειδή η μπαταρία τους εξαντλούνταν. Αυτό μας φέρνει στο ζήτημα της διάρκειας της μπαταρίας.

Πριν από 10 χρόνια, τα έξυπνα ρολόγια μπορούσαν να λειτουργούν 2-3 ημέρες με μία μόνο φόρτιση. Ωστόσο, ο νέος κανόνας φαίνεται να είναι 18 ώρες. Γνωρίζω ότι υπάρχουν μερικοί πρωταθλητές αντοχής εκεί έξω, αλλά η Apple και η Samsung στοχεύουν σε μία ημέρα, και οι περισσότεροι συνηθισμένοι άνθρωποι αγοράζουν Apple Watches και Galaxy Watches.

Η συνεχής σκέψη για ένα άλλο gadget και την κατάσταση της μπαταρίας του μας προκαλεί άγχος. Η καθημερινή φόρτιση μπορεί να γίνει ρουτίνα, αλλά αναρωτιόμαστε: γιατί; Εάν χρησιμοποιείτε το έξυπνο ρολόι σας για ειδοποιήσεις, πληρωμές και παθητική παρακολούθηση, γιατί να το χρειάζεστε εξ αρχής;

Ένα Apple Watch 9 Series από ανοξείδωτο ατσάλι κοστίζει 700 δολάρια! Με αυτά τα χρήματα, μπορείτε να αποκτήσετε είτε ένα Pixel 8 είτε ένα Galaxy S24 (σε προσφορά).

Υπάρχει λόγος που τα έξυπνα δαχτυλίδια γίνονται όλο και πιο δημοφιλή. Ορισμένοι άνθρωποι κατάλαβαν επιτέλους ότι το μόνο που χρειάζεστε είναι κάποιοι αισθητήρες για την παρακολούθηση των ζωτικών σας στοιχείων και ένα chip NFC για τις πληρωμές σας. Επιπλέον, μπορείτε να λαμβάνετε βασικές ειδοποιήσεις μέσω διαφορετικών μοτίβων δόνησης.

Αυτές οι συσκευές είναι μικρές, δεν απαιτούν συχνή φόρτιση και είναι πιο προσιτές από ένα τυπικό smartwatch.

smartwatches

Για τους λάτρεις των ρολογιών, υπάρχουν υβριδικά έξυπνα ρολόγια, τα οποία μπορούν να συνδυάζουν ένα κανονικό ρολόι με ορισμένους αισθητήρες και συνδεσιμότητα Bluetooth. Έτσι, απολαμβάνετε την παρακολούθηση, έχετε το πολυτελές ρολόι σας και διαρκεί για εβδομάδες.

Διαβάστε ακόμη: Η Motorola παρουσιάζει το smartphone καρπού και έχουμε απορίες

Λοιπόν, γιατί συνεχίζουμε να αγοράζουμε λαμπερά smartwatches που κοστίζουν εκατοντάδες δολάρια; Το smartphone είναι υπεραρκετό. Είναι πάντα μαζί μας, μπορεί να παρακολουθεί τα βήματά μας και δεν μας πειράζει να το βγάζουμε για να πληρώσουμε. Επιπλέον, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για την πολύ καλύτερη κεραία GPS, τη ροή μουσικής και την μεγαλύτερης διάρκειας μπαταρία του.

Πηγή: phonearena

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS