ΑρχικήSecurityΗ Russian Cyber Army ισχυρίζεται κυβερνοεπίθεση κατά της εταιρείας υποδομής λιμένων της...

Η Russian Cyber Army ισχυρίζεται κυβερνοεπίθεση κατά της εταιρείας υποδομής λιμένων της Βουλγαρίας

Η διαβόητη ομάδα hacker Russian Cyber Army φέρεται να έχει αναλάβει την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση στη Βουλγαρική Εταιρεία Υποδομής Λιμένων. Η ομάδα ισχυρίζεται μια στοχευμένη επίθεση στον ιστότοπο του οργανισμού. Ενώ η ομάδα hacking υποστηρίζει το χρόνο διακοπής λειτουργίας του ιστότοπου, οι αρχικές παρατηρήσεις αντικρούουν αυτόν τον ισχυρισμό, υποδεικνύοντας ότι ο ιστότοπος παραμένει λειτουργικός χωρίς ορατά σημάδια κυβερνοεπίθεσης.

Δείτε επίσης: Η ομάδα RansomHub πίσω από την κυβερνοεπίθεση στον οίκο δημοπρασιών Christie’s;

Russian Cyber Army κυβερνοεπίθεση

Η Cyber ​​Express απευθύνθηκε στη Βουλγαρική Εταιρεία Υποδομής Λιμένων για να επαληθεύσει τους ισχυρισμούς του περιστατικού κυβερνοεπίθεσης. Ωστόσο, μέχρι αυτή τη στιγμή, καμία επίσημη δήλωση ή απάντηση δεν έχει υπάρξει, αφήνοντας ανεπιβεβαίωτους τους ισχυρισμούς γύρω από την κυβερνοεπίθεση στη Βουλγαρική Εταιρεία Υποδομής Λιμένων.

Σε αντίθεση με τις τυπικές επιθέσεις στον κυβερνοχώρο που οδηγούν σε παραμόρφωση ιστοτόπων ή διανεμημένη άρνησης υπηρεσίας (DDoS), η υποτιθέμενη κυβερνοεπίθεση από την Russian Cyber Army φαίνεται να είχε ελάχιστο αντίκτυπο, εάν πραγματικά έγινε, στις λειτουργίες του στοχευόμενου ιστότοπου. Αυτό υποδηλώνει μια δυνητικά σύντομη και αναποτελεσματική επίθεση, που αποκλίνει από τις πιο ανατρεπτικές τακτικές που συνήθως συνδέονται με τον πόλεμο στον κυβερνοχώρο

Δείτε ακόμα: Η κυβερνοεπίθεση στην ARRL θέτει το Logbook of the World εκτός σύνδεσης

Μιλώντας για την κυβερνοεπίθεση στην Εταιρεία Υποδομή Λιμένων της Βουλγαρίας, η ομάδα Russian Cyber Army αναφέρει ότι επιτίθεται στην «Κρατική Επιχείρηση Λιμενικής Υποδομής» (IF)», που είναι η εδαφική αρχή των βουλγαρικών λιμανιών, για τις δημόσιες συγκοινωνίες, παρέχοντας υπηρεσίες κυκλοφορίας, πληροφοριών διαχείρισης και παράδοσης.

Οι πρόσφατες δραστηριότητες της Russian Cyber Army, έχουν συγκεντρώσει την προσοχή, συμπεριλαμβανομένης μιας περίεργης συνέντευξης που πραγματοποιήθηκε από το WIRED με έναν υποτιθέμενο εκπρόσωπο γνωστό ως «Julia». Η συνέντευξη ρίχνει φως στα κίνητρα της ομάδας, τα οποία φαινομενικά περιστρέφονται γύρω από την υπεράσπιση των ρωσικών συμφερόντων ενόψει της εξωτερικής πίεσης από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ουκρανία.

Δείτε επίσης: British Columbia: Διερευνά κυβερνοεπιθέσεις σε κυβερνητικά δίκτυα

Πώς μπορούν να προστατευθούν τα προσωπικά δεδομένα από κυβερνοεπιθέσεις;

Η χρήση ισχυρών και μοναδικών κωδικών πρόσβασης είναι κρίσιμη για την προστασία των προσωπικών δεδομένων από κυβερνοεπιθέσεις όπως αυτές της ομάδας Russian Cyber Army. Η ενεργοποίηση της πολυπαραγοντικής ταυτοποίησης (MFA) προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας. Η τακτική ενημέρωση του λογισμικού και των εφαρμογών είναι απαραίτητη για την αποφυγή εκμετάλλευσης γνωστών ευπαθειών. Η χρήση αξιόπιστου λογισμικού προστασίας από ιούς και κακόβουλο λογισμικό μπορεί να αποτρέψει την εγκατάσταση και εξάπλωση κακόβουλων προγραμμάτων στον υπολογιστή σας. Η εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση σχετικά με τις απειλές του κυβερνοχώρου είναι επίσης σημαντική. Τέλος, η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων σας σε τακτική βάση μπορεί να σας προστατεύσει από την απώλεια δεδομένων σε περίπτωση κυβερνοεπίθεσης.

Πηγή: thecyberexpress

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS