ΑρχικήinetΟρισμένα Android λαμβάνουν παραμορφωμένα GIF από iPhone

Ορισμένα Android λαμβάνουν παραμορφωμένα GIF από iPhone

Κάτι περίεργο συμβαίνει με τους χρήστες Android συσκευών που χρησιμοποιούν το Google Messages, καθώς λαμβάνουν παραμορφωμένα GIF από χρήστες iPhone που παρουσιάζονται με κουκκίδες και εικονοστοιχεία να λείπουν. Δεδομένου ότι αποστέλλονται σε χρήστες Android από iPhone, τα GIF αποστέλλονται μέσω SMS ή MMS, καθώς το iOS δεν υποστηρίζει την πλατφόρμα Rich Communication Services (RCS), που χρησιμοποιείται με το Google Messages. Κάποια στιγμή αργότερα φέτος, το iOS θα προσθέσει υποστήριξη RCS.

Δείτε επίσης: Η Google επιτρέπει να μοιράζεστε κωδικούς πρόσβασης με μέλη της οικογένειας

Android παραμορφωμένα GIF

Οι χρήστες Android στο Reddit έχουν παραπονεθεί για αυτό το ζήτημα με τα παραμορφωμένα GIF που εντοπίστηκαν σε συσκευές Pixel και Galaxy. Ένας κάτοχος One Pixel 7 Pro απενεργοποίησε τη ρύθμιση “Αποστολή φωτογραφιών πιο γρήγορα” στο Google Messages και το πρόβλημα εξαφανίστηκε. Ένας άλλος χρήστης Android είπε ότι αυτή δεν θα μπορούσε να είναι μια μόνιμη επιδιόρθωση επειδή τα GIF που έλαβε από έναν χρήστη iPhone βγήκαν παραμορφωμένα και είχε ήδη απενεργοποιημένη τη ρύθμιση “Αποστολή φωτογραφιών πιο γρήγορα“.

Μια άλλη πιθανή λύση, αυτή που προτείνεται από την Υποστήριξη Google, απαιτεί επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων που είναι οι δύο πιο τρομακτικές λέξεις που θα μπορούσατε να πείτε σε έναν κάτοχο smartphone, τουλάχιστον σε κάποιον που δεν έχει δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων του. Εάν θέλετε να δοκιμάσετε την άλλη πρόταση που περιλαμβάνει την εναλλαγή “Αποστολή φωτογραφιών πιο γρήγορα”, ανοίξτε την εφαρμογή Google Messages και πατήστε το εικονίδιο προφίλ στην επάνω δεξιά γωνία. Από το μενού που εμφανίζεται στη συνέχεια, πατήστε Ρυθμίσεις Μηνυμάτων και απενεργοποιήστε την Αποστολή φωτογραφιών πιο γρήγορα.

Δείτε ακόμα: Πώς να κάνετε τον αριθμό σας ιδιωτικό στο Android

Λάβετε υπόψη ότι αυτό δεν συμβαίνει σε κάθε GIF που αποστέλλεται από έναν χρήστη iPhone σε τηλέφωνο Android. Τα GIF που τάλθηκαν από ένα iPhone 15 Pro Max σε ένα Pixel 8 και ένα Galaxy S24 Ultra ελήφθησαν σε άριστη κατάσταση.

Ένας χρήστης Android είπε ότι λάμβανε παραμορφωμένα GIF από χρήστες iPhone τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε δύο διαφορετικά τηλέφωνα Pixel. Όπως αναφέραμε, η υποστήριξη iOS του RCS θα έρθει αργότερα φέτος και πιθανώς με την κυκλοφορία του iOS 18. Αυτό σημαίνει ότι όταν κυκλοφορήσει η πρώτη iOS 18 beta τον επόμενο μήνα στο WWDC, θα μπορούσε να περιλαμβάνει υποστήριξη για την πλατφόρμα. Μεταξύ της υποστήριξης RCS και της πρωτοβουλίας AI της Apple, θα μπορούσαμε να δούμε έναν αριθμό ρεκόρ χρηστών iPhone να συμμετέχουν στο πρόγραμμα iOS 18 beta όταν αυτό ξεκινήσει τον Ιούνιο.

Δείτε επίσης: Πώς να κάνετε σύζευξη τα Apple AirPods με μια Android συσκευή;

Η ιστορία των GIFs ξεκινά το 1987, όταν η CompuServe, μια από τις πρώτες μεγάλες διαδικτυακές υπηρεσίες, ανέπτυξε το Graphics Interchange Format (GIF). Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί ένας τρόπος για την αποθήκευση και την ανταλλαγή γραφικών που θα ήταν πιο αποτελεσματικός από τις υπάρχουσες μεθόδους. Το GIF έγινε γρήγορα δημοφιλές λόγω της δυνατότητάς του να υποστηρίζει κινούμενες εικόνες και της συμβατότητάς του με σχεδόν όλες τις πλατφόρμες και τα προγράμματα περιήγησης. Η συμπίεση χωρίς απώλειες που χρησιμοποιεί το GIF επιτρέπει την αποθήκευση εικόνων με υψηλή ποιότητα σε μικρότερα αρχεία. Σήμερα, τα GIFs είναι αναπόσπαστο μέρος της διαδικτυακής κουλτούρας. Πλατφόρμες όπως το Giphy και το Tenor επιτρέπουν στους χρήστες να αναζητούν και να μοιράζονται GIFs εύκολα. Επιπλέον, τα GIFs χρησιμοποιούνται ευρέως σε μάρκετινγκ και διαφήμιση για την αύξηση της αλληλεπίδρασης και της εμπλοκής του κοινού.

Πηγή: phonearena

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS