ΑρχικήinetΗ Google εργάζεται σε δύο πολύ χρήσιμες λειτουργίες Find My Device

Η Google εργάζεται σε δύο πολύ χρήσιμες λειτουργίες Find My Device

Η εφαρμογή Find My Device της Google είναι μια νέα προσθήκη στο λειτουργικό σύστημα Android, η οποία σας επιτρέπει να βρείτε τις χαμένες ή κλεμμένες συσκευές σας από το τηλέφωνό σας. Και τώρα η Google φαίνεται να έχει σχεδιάσει μερικές χρήσιμες λειτουργίες για το Find My Device, για να κάνει τη ζωή σας ακόμα πιο εύκολη.

Δείτε επίσης: Windows 11: Πώς να ενεργοποιήσετε το Find My Device;

λειτουργίες Find My Device

Αρχικά, η Google φέρεται να σχεδιάζει να προσθέσει υποστήριξη βιομετρικού ξεκλειδώματος στην εφαρμογή. Επί του παρόντος, συνδέεστε με έναν κωδικό πρόσβασης, ο οποίος είναι κάπως άβολος και επιβραδύνει τα πράγματα. Τώρα έχετε την επιλογή “Να μην ερωτηθώ ξανά“, η οποία θα κάνει την εφαρμογή να μην σας ζητά κωδικό πρόσβασης… αλλά αυτό δεν είναι τόσο ασφαλές και εάν ενεργοποιηθεί, οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στο τηλέφωνό σας μπορεί να εντοπίσει τις συσκευές που έχετε συνδέσει.

Έτσι, μια νέα επιλογή «Να επιτρέπεται η βιομετρική σύνδεση» είναι στα σκαριά. Θα πρέπει να λειτουργεί αρκετά απλά, επιτρέποντάς σας να ξεκλειδώσετε την εφαρμογή με βιομετρική επαλήθευση. Ο Reverse Engineer και συνεργάτης του Android Authority AssembleDebug μπόρεσε να ενεργοποιήσει την επιλογή, πράγμα που σημαίνει ότι είναι σχεδόν έτοιμη για επίσημη κυκλοφορία.

Δείτε ακόμα: Το Apple-friendly “Find My Devices” της Google αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Απρίλιο

Και υπάρχει επίσης ένα δεύτερο χαρακτηριστικό στα σκαριά – το Remote Lock. Αυτή η λειτουργία Find My Device, θα σας επιτρέψει να κλειδώσετε το τηλέφωνό σας από απόσταση εάν το χάσετε. Αυτήν τη στιγμή, μπορείτε να το κάνετε από το τηλέφωνο Android κάποιου άλλου, εάν γνωρίζετε τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας Google. Ωστόσο, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα πρόβλημα εάν χρησιμοποιείτε διαχειριστή κωδικών πρόσβασης ή εάν χρησιμοποιείτε passkey για τον λογαριασμό σας Google.

google find my

Με το Remote Lock, θα μπορείτε να κλειδώσετε την οθόνη του χαμένου τηλεφώνου σας εισάγοντας τον αριθμό τηλεφώνου σας. Αυτή η λειτουργία Find My Device φέρεται να κυκλοφορήσει ως ενημέρωση Υπηρεσιών Google Play αργότερα φέτος και θα πρέπει να είναι διαθέσιμη για συσκευές Android 10 ή νεότερη έκδοση.

Δείτε επίσης: Το Find My Device network εμφανίστηκε σε κάποιους χρήστες Android

Ποιες είναι οι βασικές λειτουργίες του Find My Device

Οι εφαρμογές ‘Find My Device’ επιτρέπουν στον χρήστη να εντοπίσει τη γεωγραφική θέση της συσκευής του σε πραγματικό χρόνο. Αυτό γίνεται μέσω της χρήσης GPS, Wi-Fi και δεδομένων κινητής τηλεφωνίας, προσφέροντας ακριβή τοποθεσία στον χάρτη. Μια άλλη βασική λειτουργία είναι η δυνατότητα απομακρυσμένου κλειδώματος της συσκευής. Αυτό προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη, εμποδίζοντας την πρόσβαση σε αυτά από μη εξουσιοδοτημένα άτομα. Οι εφαρμογές αυτές επιτρέπουν επίσης την απομακρυσμένη διαγραφή όλων των δεδομένων της συσκευής. Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περιπτώσεις που η συσκευή έχει χαθεί ή κλαπεί και δεν υπάρχει ελπίδα ανάκτησής της. Μια επιπλέον λειτουργία είναι η δυνατότητα αναπαραγωγής ήχου στη συσκευή, ακόμα και αν αυτή βρίσκεται σε αθόρυβη λειτουργία. Αυτό βοηθά τον χρήστη να εντοπίσει τη συσκευή του αν βρίσκεται κοντά.

Πηγή: phonearena

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS