ΑρχικήinetΤο Facebook θέλει να χρησιμοποιήσει τα post σας για εκπαίδευση του AI

Το Facebook θέλει να χρησιμοποιήσει τα post σας για εκπαίδευση του AI

Στις 26 Ιουνίου 2024 το Facebook θα αλλάξει την πολιτική απορρήτου του όσον αφορά τις δυνατότητες δημιουργίας τεχνητής νοημοσύνης όπως το Meta AI. Από εκείνο το σημείο και μετά, τα post και οι φωτογραφίες όλων των χρηστών του Facebook θα διαβάζονται από το AI για εκπαίδευση και βελτίωση των υπηρεσιών όπως το AI Creative Tool. Η Meta παρέχει προς το παρόν πληροφορίες σχετικά με αυτό στο Facebook.

Δείτε επίσης: Το Facebook αρνήθηκε να καταργήσει fake λογαριασμό σύμφωνα με σταρ των social media

Facebook post AI

Δεν θα επηρεαστούν προσωπικά μηνύματα, μόνο δημόσια κείμενα και εικόνες. Ωστόσο, πολλοί χρήστες μπορεί να είναι δύσπιστοι σχετικά με αυτόν τον νέο κανονισμό λόγω ανησυχιών για την προστασία δεδομένων ή για προσωπικούς λόγους.

Η Meta τονίζει ότι κάθε χρήστης έχει το «δικαίωμα αντίρρησης». Εξηγούμε παρακάτω πώς μπορείτε να αντιταχθείτε στη χρήση των δεδομένων σας.

Τι σημαίνουν οι νέες οδηγίες του Facebook;

Αρχικά, πρέπει να γνωρίζετε ότι όποιος δεν υποβάλει ένσταση συναινεί αυτόματα στη χρήση των δεδομένων του από τη Meta. Αυτό σημαίνει ότι η Meta μπορεί να χρησιμοποιήσει όλες τις πληροφορίες που μοιράζονται με το κοινό για να τροφοδοτήσει και να εκπαιδεύσει τα μοντέλα AI της με τα δεδομένα. Αυτό έχει σκοπό να διδάξει τα AI να δημιουργούν καλύτερα κείμενα και εικόνες.

Δείτε ακόμα: Ε.Ε: Έρευνα στη Meta για αρνητικές συνέπειες των Instagram, Facebook σε παιδιά

Στη συνέχεια επηρεάζεται το ακόλουθο περιεχόμενο:

  • Δημόσιες αναρτήσεις στο Facebook
  • Δημοσιευμένες φωτογραφίες και λεζάντες
  • Μηνύματα σε chatbots AI από το Facebook

Η Meta αναφέρει το «νόμιμο συμφέρον» ως νομική βάση για τον νέο κανονισμό και επομένως υποθέτει ότι η χρήση των δεδομένων θα βοηθήσει τόσο την εταιρεία όσο και τον χρήστη. Για παράδειγμα, επιτρέποντας στο Facebook να κάνει καλύτερες προτάσεις ή να βελτιώνει υπηρεσίες όπως το AI Creative Tool. Το AI μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την εποπτεία post στο Facebook.

Το αν βλέπετε επίσης αυτές τις βελτιώσεις ως πλεονέκτημα και θέλετε να βοηθήσετε στην εκπαίδευση των υπηρεσιών AI της Meta, εξαρτάται από εσάς.

Πώς μπορώ να αντιταχθώ στη νέα πολιτική;

Για να αποτρέψετε τη χρήση των δεδομένων σας από τη Meta, πρέπει να αντιταχθείτε ρητά. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας μια συγκεκριμένη φόρμα που μπορείτε να βρείτε σε αυτήν τη σελίδα βοήθειας στο Facebook.

Εισάγετε τον τόπο διαμονής σας, τη διεύθυνση email σας και έναν λόγο για την ένσταση. Πιθανοί λόγοι θα μπορούσαν να είναι ανησυχίες σχετικά με την προστασία δεδομένων, μια γενική ανησυχία για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ή η πεποίθηση ότι η χρήση των δεδομένων σας δεν θα είναι χρήσιμη ούτε για τη Meta ούτε για εσάς ως χρήστη.

Η Meta υποχρεούται να εξετάσει την ένσταση και να την αξιολογήσει σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας δεδομένων. Αλλά προσέξτε: Ακόμα κι αν η ένσταση γίνει δεκτή, το Facebook μπορεί να εξακολουθεί να χρησιμοποιεί ένα μικρό μέρος των δεδομένων σας για εκπαίδευση τεχνητής νοημοσύνης, για παράδειγμα όταν άλλα άτομα μοιράζονται περιεχόμενο από εσάς ή σας αναφέρουν σε αναρτήσεις.

Δείτε επίσης: Facebook Memories: Πως να σταματήσουν να εμφανίζονται

Η χρήση δεδομένων χρηστών για εκπαίδευση τεχνητής νοημοσύνης ήταν ήδη προβλέψιμη προς τα τέλη του περασμένου έτους. Ωστόσο, οι νέοι κανονισμοί τίθενται πλέον σε ισχύ για πρώτη φορά. Έχετε ακόμη μέχρι τέλος Ιουνίου για να υποβάλετε ένσταση προκειμένου να εξαιρεθείτε.

Πηγή: pcworld

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS