ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαAI: Είναι ικανό να αντικαταστήσει και τον CEO της εργασίας σας;

AI: Είναι ικανό να αντικαταστήσει και τον CEO της εργασίας σας;

Το AI (τεχνητή νοημοσύνη) αλλάζει τις επιχειρήσεις, απειλώντας να καταστήσει παρωχημένες πολλές θέσεις εργασίας, από την ανάλυση αγορών έως τη διοίκηση εταιρειών.

AI CEO

Η αυτοματοποίηση μπορεί να βελτιώσει την απόδοση και να μειώσει το κόστος, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και διευθυντικές θέσεις. Έρευνα της EdX αποκάλυψε ότι το 47% των στελεχών πιστεύει πως μεγάλο μέρος των ρόλων τους μπορεί να αυτοματοποιηθεί. Ταυτόχρονα, η τεχνητή νοημοσύνη υπόσχεται να δημοκρατικοποιήσει και να βελτιώσει τη διοίκηση. Η επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στη διοίκηση επιχειρήσεων αναμένεται να είναι σημαντική, φέρνοντας αλλαγές τόσο στα κατώτερα όσο και στα ανώτερα στρώματα.

Δείτε σχετικά: Elon Musk: Η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα μας αφήσει χωρίς δουλειά

Πολλές ιστορίες επιστημονικής φαντασίας απεικονίζουν τη σχέση ανθρώπου-μηχανής ως ζοφερή. Παρ’ όλα αυτά, οι άνθρωποι φαίνεται να αποδέχονται την τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ). Σύμφωνα με μια έρευνα του 2017, το 42% των Βρετανών εργαζομένων θα ένιωθαν άνετα με το να λαμβάνουν εντολές από υπολογιστή. Ο Jack Ma προέβλεψε ότι σε 30 χρόνια, ένα ρομπότ θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος διευθύνων σύμβουλος (CEO).

Το 2022, η NetDragon Websoft διόρισε τη Tang Yu, μια τεχνητή νοημοσύνη, ως διευθύνουσα σύμβουλο για να ενισχύσει τη διαχείριση της εταιρείας. Στην Πολωνία, η Dictador ανακοίνωσε ότι η ΤΝ Mika θα αναλάβει τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου, προωθώντας αμερόληπτες και στρατηγικές επιλογές. Οι ειδικοί υπογραμμίζουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη διευκολύνει τη μετάβαση, ωστόσο η ανθρώπινη κρίση παραμένει αναγκαία.

Η Air Canada αντιμετώπισε αγωγή εξαιτίας του chatbot της, το οποίο παρείχε λανθασμένες πληροφορίες. Αυτό αναδεικνύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν μπορεί να κρίνει με τον ίδιο τρόπο όπως οι άνθρωποι.

Ο δικαστής αποφάσισε εναντίον της αεροπορικής εταιρείας και υπέρ του επιβάτη, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στη διαχείριση. Η Air Canada αρνήθηκε να σχολιάσει. Η συζήτηση για την Τεχνητή Νοημοσύνη στον χώρο εργασίας έχει επικεντρωθεί στην επίδρασή της στους εργαζόμενους, ενώ τώρα εξετάζεται και η επίδρασή της στους CEO.

AI

Διαβάστε περισσότερα: OpenAI: Δημιουργία Επιτροπής Ασφαλείας και εκπαίδευση νέου AI μοντέλου

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η αυτοματοποίηση μπορεί να ενισχύσει την αυτονομία των εργαζομένων. Η πανδημία προετοίμασε τους ανθρώπους για αυτή την αλλαγή, καθώς η απομακρυσμένη εργασία και η επικοινωνία μέσω μηχανών έγιναν μέρος της καθημερινότητας.

Πηγή: bnnbloomberg

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS