ΑρχικήSecurityFirst American: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 44.000 άτομα

First American: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 44.000 άτομα

Η First American Financial Corporation αποκάλυψε ότι μια κυβερνοεπίθεση που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2023, οδήγησε σε παραβίαση δεδομένων που επηρέασε 44.000 άτομα.

First American Παραβίαση δεδομένων κυβερνοεπίθεση

Η First American ιδρύθηκε το 1889 και παρέχει χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διακανονισμού σε επαγγελματίες στον κλάδο του real estate, αγοραστές κατοικιών και πωλητές που συμμετέχουν σε συναλλαγές κατοικιών και εμπορικών ακινήτων.

Στις 21 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναγκάστηκε να θέσει ορισμένα από τα συστήματά της εκτός σύνδεσης, για να περιορίσει τον αντίκτυπο μιας κυβερνοεπίθεσης. Ωστόσο, δεν είχε δώσει λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση του περιστατικού.

Δείτε επίσης: Sav-Rx: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 2,8 εκατ. ανθρώπους

Πέντε μήνες αργότερα, στις 28 Μαΐου 2024, η First American αποκάλυψε σε μια κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) ότι αυτή η επίθεση οδήγησε σε παραβίαση δεδομένων, αφού επέτρεψε στους εισβολείς να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες.

Μέχρι την ημερομηνία αυτής της κατάθεσης, η έρευνα της Εταιρείας για το συμβάν έχει ολοκληρωθεί. Με βάση την έρευνα και τα ευρήματά μας, η Εταιρεία διαπίστωσε ότι τα προσωπικά στοιχεία που αφορούν περίπου 44.000 άτομα ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί, ως αποτέλεσμα του συμβάντος“, είπε η First American.

Η εταιρεία είπε ότι θα ειδοποιήσει όλα τα άτομα που επηρεάζονται και θα προσφέρει υπηρεσίες παρακολούθησης πιστώσεων και προστασίας ταυτότητας.

Δείτε επίσης: Cencora: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 11 εταιρείες φαρμάκων

Ωστόσο, αυτό το περιστατικό εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ασφάλεια των προσωπικών πληροφοριών και τις πιθανές συνέπειες για τα άτομα που επηρεάζονται.

Στη σημερινή ψηφιακή εποχή, όπου τα δεδομένα ανταλλάσσονται και αποθηκεύονται συνεχώς στο διαδίκτυο, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Οι εταιρείες πρέπει να επενδύσουν σε ισχυρά πρωτόκολλα ασφαλείας και να ελέγχουν τακτικά τα συστήματά τους για να αποτρέψουν τέτοιου είδους επιθέσεις.

Επιπλέον, τα άτομα θα πρέπει επίσης να λαμβάνουν μέτρα για την προστασία των προσωπικών τους στοιχείων παρακολουθώντας τακτικά τις πιστωτικές τους αναφορές και προσέχοντας τις απάτες ηλεκτρονικού ψαρέματος και άλλες μορφές απάτης στον κυβερνοχώρο. Εκπαιδεύοντας τους εαυτούς μας σχετικά με την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο να πέσουμε θύματα αυτών των επιθέσεων.

Δείτε επίσης: Western Sydney University: Παραβίαση δεδομένων χιλιάδων φοιτητών

Αυτό το περιστατικό υπογραμμίζει επίσης την ανάγκη για αυστηρότερους νόμους και κανονισμούς περί απορρήτου δεδομένων. Οι εταιρείες πρέπει να θεωρούνται υπεύθυνες για τη σωστή προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών και θα πρέπει να υπάρχουν συνέπειες για όσους δεν το πράξουν.

Συμπερασματικά, οι επιθέσεις στον κυβερνοχώρο αποτελούν συνεχή απειλή στον σημερινό ψηφιακό κόσμο και είναι ευθύνη τόσο των εταιρειών όσο και των ατόμων να λάβουν μέτρα για την προστασία των ευαίσθητων πληροφοριών.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS