ΑρχικήinetΟ Donald Trump θέλει να σταματήσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ο Donald Trump θέλει να σταματήσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Ο πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Donald Trump, στρέφεται ενάντια στην ολοένα και πιο δημοφιλή βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Ο Trump έχει εκφράσει την αρνητική του άποψη για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στο παρελθόν. Μάλιστα, έχει καλέσει τα στελέχη της βιομηχανίας πετρελαίου και αερίου να δωρίσουν σημαντικά κεφάλαια στην προεκλογική του εκστρατεία και, ως αντάλλαγμα, δεσμεύεται να ανατρέψει τις πολιτικές της κυβέρνησης Biden πάνω σε αυτό το θέμα. Εάν εκλεγεί τον Νοέμβριο, ο Donald Trump θα αλλάξει τους στόχους περί εκπομπών καυσαερίων και θα μειώσει δραματικά τις πιστώσεις φόρου για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Ωστόσο, αυτές οι αλλαγές μπορεί να μην είναι καλοδεχούμενες, ακόμη και μεταξύ των Ρεπουμπλικανών ψηφοφόρων, καθώς η παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων έχει ωθήσει την ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας και τις επενδύσεις στις νότιες πολιτείες.

Δείτε επίσης: Έρχεται cargo ηλεκτρικό ποδήλατο που φορτίζει με ηλιακή ενέργεια

Donald Trump ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Το τοπίο της αυτοκινητοβιομηχανίας είναι πολύ διαφορετικό από ό,τι ήταν το 2016 όταν ο Trump ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ. Η αγορά EV έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Το 2016 στις ΗΠΑ, είχαν πουληθεί μόλις 159.139 ηλεκτρικά οχήματα, ενώ το 2024, αναμένεται ότι θα πουληθούν πάνω από 1,5 εκατομμύριο (ή το 10% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ).

Ακόμα κι αν επανεκλεγεί ο Donald Trump, είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα κάνει βήματα προς τα πίσω. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η ευρεία υιοθέτηση EV θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ανεξάρτητα από ενέργειες, όπως οι μειώσεις των φοροελαφρύνσεων. Αν ο Trump προχωρήσει σε τέτοιες μεθόδους, ενδεχομένως να παρατηρηθεί μια μικρή μείωση στο ρυθμό αγοράς, αλλά οι πωλήσεις δεν θα σταματήσουν.

Ο William Clay Ford Jr, εκτελεστικός πρόεδρος της Ford Motor, δήλωσε στους New York Times: “Το χρονοδιάγραμμά μας ως εταιρεία, το χρονικό πλαίσιο προγραμματισμού μας είναι πολύ μεγαλύτερο από τους κύκλους εκλογώνΌταν πηγαίνουν μπρος-πίσω οι πολιτικοί, τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα για εμάς“.

Δείτε επίσης: Ηλεκτρικά οχήματα: Η Xiaomi ετοιμάζει ήδη το δεύτερο EV της

Αναμένεται ότι οι επενδύσεις στις εγχώριες κατασκευές ηλεκτρικών αυτοκινήτων και σχετικών εξαρτημάτων, που ωθήθηκαν από την κυβέρνηση Biden, θα συνεχιστούν ακόμη και αν επανεκλεγεί ο Donald Trump. Η Hyundai, για παράδειγμα, επενδύει 13 δισεκατομμύρια δολάρια στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων στη Τζόρτζια. Απειλώντας τα προς το ζην των Αμερικανών εργαζομένων, ο Trump μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό, αν προσπαθήσει να απαγορεύσει την παραγωγή και πώληση EV.

Με δισεκατομμύρια επενδύσεις από αυτοκινητοβιομηχανίες, εταιρείες χρέωσης, δίκτυα αντιπροσώπων και διαφημίσεις, θα είναι δύσκολο για τον Trump να “χτυπήσει” την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Τα προπύργια των Ρεπουμπλικανών, Τέξας και Φλόριντα, υιοθετούν ολοένα και περισσότερο τα ηλεκτρικά οχήματα ως τρόπο μεταφοράς. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φαίνεται να είναι εξίσου δημοφιλή μεταξύ των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών καταναλωτών.

Ταυτόχρονα, οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν δεσμευτεί να παράγουν περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα και να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα. Με χώρες σε όλο τον κόσμο να θέτουν φιλόδοξους στόχους για τη μείωση των εκπομπών, είναι ζωτικής σημασίας για τις ΗΠΑ να συνεχίσουν να προωθούν και να δίνουν κίνητρα για την υιοθέτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Δείτε επίσης: Το Ηλεκτρικό όχημα LAC 2 σε 1 διαθέτει 2θέσιο αεροσκάφος

Η αντίθεση του Donald Trump στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει πυροδοτήσει συζητήσεις και έχει εγείρει ανησυχίες για το μέλλον των καθαρών μεταφορών στις ΗΠΑ. Οι κυβερνήσεις πρέπει να λαμβάνουν μέτρα για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Η ανάπτυξη και η υιοθέτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη ενός βιώσιμου μέλλοντος και εναπόκειται σε εμάς να συνεχίσουμε να πιέζουμε για την ανάπτυξη και την πρόοδό τους. Επομένως, αντί να σταματήσουν οι πωλήσεις, θα πρέπει να ενισχυθεί η παραγωγή τους και να βελτιωθεί η τεχνολογία τους ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ευρύτερα.

Πηγή: gizmodo.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS