ΑρχικήUpdatesBYD: Παρουσιάζει υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με τεράστια αυτονομία

BYD: Παρουσιάζει υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με τεράστια αυτονομία

Η BYD παρουσίασε ένα νέο υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης που μπορεί να διανύσει πάνω από 2.000 χιλιόμετρα χωρίς επαναφόρτιση, εντείνοντας τον ανταγωνισμό στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων ενάντια στην Toyota και τη Volkswagen.

BYD

Η αναβαθμισμένη αυτή τεχνολογία, η οποία στοχεύει να αυξήσει την απόσταση μεταξύ της BYD και των παραδοσιακών αντιπάλων της, θα ενσωματωθεί άμεσα σε δύο σεντάν που θα κοστίζουν κάτω από 100.000 γιουάν (13.800 δολάρια), όπως ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία σε εκδήλωση που μεταδόθηκε ζωντανά από την Κίνα το βράδυ της Τρίτης.

Δείτε επίσης: BYD: Μειώνει ακόμη περισσότερο τις τιμές στα EV

Η μεγαλύτερη αυτονομία των νέων υβριδικών οχημάτων σημαίνει ότι ορισμένα από τα plug-in ηλεκτρικά υβριδικά αυτοκίνητα διπλής λειτουργίας της BYD μπορούν να καλύψουν αποστάσεις όπως από τη Σιγκαπούρη έως την Μπανγκόκ, από τη Νέα Υόρκη έως το Μαϊάμι ή από το Μόναχο έως τη Μαδρίτη, με μία μόνο φόρτιση και ένα γεμάτο ρεζερβουάρ βενζίνης. Αυτό το επίτευγμα αποτελεί το πιο πρόσφατο βήμα της BYD στη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου από την πρώτη εμφάνιση των υβριδικών της το 2008.

Η BYD, με έδρα το Shenzhen, έχει ανατρέψει την κινέζικη αγορά αυτοκινήτων με εκτεταμένες μειώσεις τιμών, εις βάρος της κερδοφορίας, και η τιμολόγηση των υπερμακριών υβριδικών μπορεί να εντείνει περαιτέρω τον πόλεμο τιμών. Η εταιρεία πούλησε 3 εκατομμύρια αυτοκίνητα πέρυσι και έχει παραδώσει σχεδόν 1 εκατομμύριο φέτος μέχρι τον Απρίλιο. Από κάθε δύο υβριδικά που πωλούνται στην Κίνα, το ένα είναι BYD, υπογραμμίζοντας τη σημασία αυτών των οχημάτων για τα έσοδα και τα κέρδη της εταιρείας. Οι μετοχές της BYD στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν άνοδο έως και 4% την Τετάρτη.

Οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες καταβάλλουν προσπάθειες να αντιμετωπίσουν το άγχος των καταναλωτών για την αυτονομία και να κατασκευάσουν οχήματα πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Την Τρίτη, η Toyota παρουσίασε πρωτότυπα μιας νέας γενιάς κινητήρων εσωτερικής καύσης που μπορούν να λειτουργούν με υδρογόνο, βενζίνη ή άλλα καύσιμα, συνδυασμένα με μπαταρίες.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η BYD υποστήριξε ότι το plug-in υβριδικό της κατάφερε να επιτύχει εμβέλεια έως και 2.500 χιλιομέτρων στις δοκιμές. Προς το παρόν, οι αναβαθμίσεις προορίζονται για αυτοκίνητα κατασκευασμένα στην Κίνα, αλλά είναι πιθανό να εξαχθούν σύντομα.

Διαβάστε περισσότερα: BYD: Ανταγωνίζεται οχήματα φυσικού αερίου λανσάροντας το EV Qin Plus Honor Edition

Τόσο τα ηλεκτρικά όσο και τα υβριδικά οχήματα σπρώχνουν τα όρια της αυτονομίας για να αντιμετωπίσουν την ανησυχία ορισμένων καταναλωτών που εξακολουθούν να θεωρούν αρνητική τη μετάβαση από τα ορυκτά καύσιμα. Η BYD σταμάτησε να παράγει αποκλειστικά οχήματα που κινούνται με ορυκτά καύσιμα στις αρχές του 2022 και εντείνει τις εξαγωγές υβριδικών οχημάτων σε αναδυόμενες αγορές με ανεπάρκεια υποδομών φόρτισης μπαταριών.

BYD

Τα δύο πρώτα οχήματα με δυνατότητες μεγάλης εμβέλειας που κυκλοφορούν είναι τα μεσαίου μεγέθους σεντάν Qin L και Seal 06, τα οποία παρουσιάστηκαν στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Πεκίνου τον Απρίλιο. Αυτά τα μοντέλα ανήκουν στις σειρές Dynasty και Ocean αντίστοιχα.

Πηγή: bnnbloomberg

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS