ΑρχικήSecurityΕπίθεση ransomware στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Σιάτλ

Επίθεση ransomware στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Σιάτλ

Μια επίθεση ransomware στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Σιάτλ έχει σταματήσει τις υπηρεσίες — καταστρέφοντας το ασύρματο δίκτυο, τους υπολογιστές για το προσωπικό και τους πελάτες και ολόκληρο τον διαδικτυακό κατάλογο.

Δείτε επίσης: Βιβλιοθήκη της Καλιφόρνια δεν έχει επανέλθει από το ransomware

Βιβλιοθήκη Σιάτλ ransomware

Το περιστατικό ξεκίνησε το Σάββατο, ανέφερε η οργάνωση σε ανακοίνωσή της το απόγευμα της Δευτέρας. Η βιβλιοθήκη διαθέτει 27 διαφορετικά παραρτήματα που εξυπηρετούν σχεδόν 800.000 κατοίκους.

Η βιβλιοθήκη του Σιάτλ σχεδίαζε να θέσει τα συστήματα εκτός σύνδεσης το Σαββατοκύριακο της Ημέρας Μνήμης, για να πραγματοποιήσει συντήρηση σε έναν διακομιστή, αλλά ανακάλυψε την επίθεση ransomware νωρίς εκείνο το πρωί.

Ενώ διερευνά το περιστατικό, έχει απενεργοποιήσει όλα τα συστήματα και έχει έρθει σε επαφή με τις αρχές επιβολής του νόμου. Δεν υπάρχει εκτιμώμενος χρόνος ανάκαμψης.

Οι βιβλιοθήκες θα παραμείνουν ανοιχτές και θα δανείζουν βιβλία και CD χειροκίνητα.

Δείτε ακόμα: London Public Library – ransomware επίθεση: Τα περισσότερα συστήματα έχουν αποκατασταθεί

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη του Σιάτλ ενώνει πολλά συστήματα βιβλιοθηκών πόλεων και κομητειών σε όλο τον κόσμο, που μπορούν να γίνουν στόχοι συμμοριών ransomware — οι οποίες χρησιμοποιούν τη ζήτηση για ηλεκτρονικά βιβλία και κρίσιμες υπηρεσίες ως κίνητρο για να κάνουν τους οργανισμούς να πληρώσουν.

επίθεση ransomware

Το περασμένο φθινόπωρο, συμμορίες ransomware κατέστρεψαν τα συστήματα της Βρετανικής Βιβλιοθήκης — μιας από τις μεγαλύτερες στον κόσμο και της εθνικής βιβλιοθήκης του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Δημόσια Βιβλιοθήκη του Τορόντο πέρασε μήνες ανκάμπτοντας από μια επίθεση ransomware το περασμένο φθινόπωρο, την οποία αποκαλούσαν «τόπο εγκλήματος».

Οι επιθέσεις σε βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο ώθησαν ακόμη και αξιωματούχους των ΗΠΑ να προτείνουν τη δημιουργία ενός προγράμματος τον Νοέμβριο, ειδικά σχεδιασμένου για τη συλλογή δεδομένων σχετικά με μέτρα κυβερνοασφάλειας και προηγμένες υπηρεσίες τείχους προστασίας που θα βοηθούσαν καλύτερα τις βιβλιοθήκες να αμυνθούν από τους hackers.

Δείτε επίσης: Η βιβλιοθήκη του Τορόντο ανακάμπτει 4 μήνες μετά την κυβερνοεπίθεση

Ποια είναι τα βασικά μέτρα πρόληψης κατά των ransomware επιθέσεων;

Η τακτική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων είναι κρίσιμη για την πρόληψη των ransomware επιθέσεων, όπως στην περίπτωση της Δημόσιας Βιβλιοθήκης του Σιάτλ. Τα αντίγραφα ασφαλείας πρέπει να αποθηκεύονται σε ασφαλείς, απομονωμένες τοποθεσίες. Η εκπαίδευση των εργαζομένων σχετικά με τις απειλές του ransomware και τις μεθόδους social engineering είναι απαραίτητη. Η χρήση λογισμικού ασφάλειας και προγραμμάτων antivirus μπορεί να βοηθήσει στην ανίχνευση και αποτροπή των ransomware επιθέσεων. Η εφαρμογή πολιτικών ασφαλείας, όπως η χρήση ισχυρών και μοναδικών κωδικών πρόσβασης, η ενεργοποίηση της πολυπαραγοντικής ταυτοποίησης και η περιορισμένη πρόσβαση σε κρίσιμα συστήματα και δεδομένα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο επιθέσεων. Τέλος η τακτική ενημέρωση του λογισμικού και των λειτουργικών συστημάτων είναι ζωτικής σημασίας για την πρόληψη των ransomware επιθέσεων.

Πηγή: therecord

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS