ΑρχικήSecurityΤα σχολεία Center Line θύμα επίθεσης ransomware

Τα σχολεία Center Line θύμα επίθεσης ransomware

Τα δημόσια σχολεία Center Line στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν το τελευταίο θύμα επίθεσης ransomware αυτή την εβδομάδα.

Δείτε επίσης: Επίθεση ransomware στη Δημόσια Βιβλιοθήκη του Σιάτλ

σχολεία Center Line ransomware

Η σχολική περιφέρεια ενημέρωσε τους γονείς ότι ακύρωσε τα μαθήματα την Τρίτη για να δοθεί χρόνος για να επαναλειτουργήσουν τα συστήματά της μετά την παραβίαση του δικτύου και του διακομιστή της. Τα δημόσια σχολεία Center Line πρόκειται να ανοίξουν ξανά την Τετάρτη.

Τα συστήματα που επηρεάστηκαν από την επίθεση ransomware περιλαμβάνουν όλες τις μορφές επικοινωνίας – τηλέφωνα, κάμερες ασφαλείας, εφαρμογές υπηρεσίας τροφίμων, Wi-Fi και όλο το εκπαιδευτικό λογισμικό, σύμφωνα με την σχολική περιφέρεια.

«Το Ransomware ουσιαστικά κλειδώνει τα συστήματα και τα δεδομένα, καθιστώντας τα μη προσβάσιμα σε όσους το χρειάζονται», δήλωσε ο David Derigiotis, ο οποίος ειδικεύεται στην ασφάλεια Διαδικτύου στην Flow Specialty.

Αυτό είναι μέρος μιας ανησυχητικής τάσης, πρόσθεσε.

Δείτε ακόμα: Οι ηγέτες ασφαλείας απαντούν στην επίθεση ransomware στην πόλη της Wichita

Ο βοηθός επιθεωρητής των Δημόσιων Σχολείων Center Line είπε ότι η περιφέρεια κατάφερε να ανταπεξέλθει στην επίθεση ransomware και αναμένει ότι τα περισσότερα συστήματα θα τεθούν σε λειτουργία σύντομα. Ωστόσο, οι γονείς εξακολουθούν να ανησυχούν.

επίθεση ransomware

Οι διαδικτυακοί εγκληματίες που χάκαραν το σύστημα των Δημόσιων Σχολείων Centre Line διατηρούν πληροφορίες για να ζητήσουν λύτρα.

Υπάρχουν τυπικά δύο μέρη του εκβιασμού που βλέπουμε. Θα πάρουν τα δεδομένα, θα τα εξαλείψουν από το σύστημα και μετά θα πρέπει να πληρώσετε εάν θέλετε αυτά τα δεδομένα να παραμείνουν ασφαλή, για να μην ξέρουν οι άνθρωποι ότι έχουν κλαπεί“, είπε ο Derigiotis. “Και το δεύτερο, αν θέλετε να αποκτήσετε ξανά πρόσβαση στα συστήματά σας, πρέπει να είστε σε θέση να πληρώσετε για να αποκτήσετε αυτή τη χρηστικότητα.

Στο email τους προς τους γονείς, τα σχολεία Center Line ανέφεραν ότι συνεργάζονται με την αστυνομία και ειδικούς στον κυβερνοχώρο για να καταλάβουν ποιος είναι υπεύθυνος για την επίθεση ransomware.

Δείτε επίσης: Επίθεση ransomware πλήττει τον κατασκευαστή ιατρικών συσκευών LivaNova

Ποιες είναι οι τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στην τεχνολογία προστασίας από ransomware;

Μία από τις τελευταίες τάσεις στην τεχνολογία προστασίας από επθέσεις ransomware, όπως αυτή στα δημόσια σχολεία Center Line, είναι η χρήση τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής εκμάθησης. Αυτές οι τεχνολογίες επιτρέπουν την ανίχνευση και την ανάλυση ύποπτης δραστηριότητας σε πραγματικό χρόνο, προσφέροντας πιο γρήγορη και ακριβή απόκριση σε πιθανές επιθέσεις. Η ανάπτυξη και η ενσωμάτωση λύσεων Zero Trust είναι επίσης μια σημαντική εξέλιξη. Αυτή η προσέγγιση βασίζεται στην αρχή ότι κανένας χρήστης ή συσκευή δεν πρέπει να εμπιστεύεται αυτόματα, ανεξάρτητα από το αν βρίσκεται μέσα ή έξω από το δίκτυο της επιχείρησης. Η χρήση της τεχνολογίας blockchain για την ασφαλή αποθήκευση δεδομένων και την επαλήθευση ταυτότητας είναι μια άλλη καινοτομία που κερδίζει έδαφος. Οι λύσεις Backup and Disaster Recovery (BDR) έχουν εξελιχθεί σημαντικά, προσφέροντας πλέον πιο γρήγορες και αξιόπιστες μεθόδους για την ανάκτηση δεδομένων μετά από μια επίθεση ransomware.

Πηγή: fox2detroit

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS