ΑρχικήUpdatesMeta: Πλέον συνοψίζει απευθείας τα άρθρα ειδήσεων αντί να παραπέμπει σε εξωτερικούς...

Meta: Πλέον συνοψίζει απευθείας τα άρθρα ειδήσεων αντί να παραπέμπει σε εξωτερικούς ιστότοπους

Η Meta σκοπεύει τώρα να συνοψίζει τις ειδήσεις αντί να παρέχει συνδέσμους προς τους ιστότοπους που τις παράγουν, όπως κάνει η Google.

Meta

Δυστυχώς, αυτό την τοποθετεί σε ισχυρή θέση να υπονομεύσει τις πλατφόρμες ειδήσεων. Πρόσφατα, ο γίγαντας των social media σταμάτησε να εμφανίζει συνδέσμους ειδήσεων.

Το χαρακτηριστικό αυτό είναι παρόμοιο με το AI Overviews της Google. Οι πλατφόρμες της Meta αποτελούν σημαντική πηγή ειδήσεων και χρησιμοποιούνται από πλήθος δημοσιεύσεων. Παρόλο που η Meta δεν ισχυρίζεται ότι είναι η κύρια πηγή ειδήσεων, μέχρι στιγμής έχει προβάλλει συνδέσμους προς αυτές. Πλέον όμως, αυτό δεν ισχύει.

Διαβάστε επίσης: Το «AI Overviews» της Google δίνει ψευδείς και επικίνδυνες απαντήσεις

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μόνο ζήτημα. Η Washington Post δοκίμασε το εργαλείο και διαπίστωσε ότι συχνά δημιουργεί προτάσεις που μοιάζουν με αυτές στα άρθρα, και σε ορισμένες περιπτώσεις τις αντιγράφει κατά λέξη.

Η Meta εμφανίζει τους ιστότοπους, αλλά τους τοποθετεί σε μια ενότητα κάτω από τα αποτελέσματα που ονομάζεται “Προβολή πηγών”. Αυτό ισχύει τουλάχιστον για τις ειδησεογραφικές δημοσιεύσεις.

Αν και αυτό θα είναι χρήσιμο για τους πιο τακτικούς χρήστες, αποτελεί άμεσο πλήγμα για τις ειδησεογραφικές δημοσιεύσεις και τους ιστότοπους που βασίζονται στην επισκεψιμότητα από πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Δυστυχώς, η βιομηχανία των ειδήσεων θα πρέπει να προσαρμοστεί στον νέο τρόπο λειτουργίας και την τεχνητή νοημοσύνη.

Δείτε ακόμα: Συνέντευξη – Ανδρέας Κωνσταντινίδης/ Giveaway – Cybersecurity 101: Fundamentals for Junior Engineers and Job Seekers

Είναι σημαντικό η Meta και η Google να αναγνωρίσουν την επίδρασή τους (αν και αυτό είναι απίθανο) και να διασφαλίσουν ότι δεν κάνουν λογοκλοπή περιεχομένου από ιστότοπους με τα AI bots τους.

Πηγή: phonearena

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS