ΑρχικήSecurityΠάνω από 500 εκατομμύρια πελάτες της Ticketmaster έπεσαν θύματα χάκινγκ

Πάνω από 500 εκατομμύρια πελάτες της Ticketmaster έπεσαν θύματα χάκινγκ

Η χάκινγκ συμμορία Dark web Shiny Hunters παραδέχεται, ότι έχει παραβιάσει εκατοντάδες εκατομμύρια στοιχεία πελατών από την Ticketmaster και τη Live Nation.

χάκινγκ ticketmaster

Η χάκινγκ συμμορία προσπαθεί να πουλήσει τις πληροφορίες των πελατών της Ticketmaster για 500.000 δολάρια στο dark web, ισχυριζόμενη ότι περιλαμβάνουν 1,3 terabyte δεδομένων πελατών.

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν η παραβίαση δεδομένων έχει επηρεάσει Αυστραλούς πολίτες, αλλά η συμμορία ισχυρίζεται ότι διαθέτει τα στοιχεία 560 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Η συμμορία δήλωσε ότι είχε κλέψει ονόματα, διευθύνσεις, στοιχεία επικοινωνίας, πληροφορίες πιστωτικών καρτών, παραγγελίες εισιτηρίων και δεδομένα απάτης.

Διαβάστε σχετικά: ΗΠΑ: Μηνύουν τον ιδιοκτήτη του Ticketmaster, κατηγορώντας τον ότι διατηρεί μονοπωλιακή θέση στην αγορά

Εάν παραβιαστούν οι πληροφορίες, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στα θύματα, όπως οικονομική απάτη και κλοπή ταυτότητας.

Η Ticketmaster είναι θυγατρική της Live Nation, η οποία δραστηριοποιείται σε 32 χώρες σε όλο τον κόσμο και έχει περισσότερους από πέντε εκατομμύρια πελάτες μόνο στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η συμμορία Shiny Hunters ευθύνεται για παραβιάσεις δεδομένων υψηλού προφίλ και διαχειρίζεται το Breach Forums, μια πλατφόρμα γνωστή για την εμπλοκή της σε δραστηριότητες κυβερνοεγκλήματος, σύμφωνα με το HackRead.com.

Ticketmaster χάκινγκ

Η πλατφόρμα αυτή χρησιμοποιείται συχνά για την πώληση κλεμμένων δεδομένων και διευκολύνει τη συνεργασία μεταξύ κυβερνοεγκληματιών. Οι αρχές παγκοσμίως προσπαθούν να εντοπίσουν και να εξαρθρώσουν τέτοιες ομάδες για να προστατεύσουν τις πληροφορίες των χρηστών.

Πηγή: news.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS