ΑρχικήHow ToΣυμβουλές για να αποφύγετε υπερθέρμανση του κινητού σας

Συμβουλές για να αποφύγετε υπερθέρμανση του κινητού σας

Είτε έχετε ένα νέο μοντέλο Samsung είτε iPhone ή ένα παλιότερο κινητό, η υπερθέρμανση μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα, ειδικά αν συμβαίνει συχνά. Ακόμη και τα πιο πρόσφατα μοντέλα μπορεί να υπερθερμανθούν.

Δείτε επίσης: Πώς να κάνετε τον αριθμό σας ιδιωτικό στο Android

υπερθέρμανση κινητού

Γι’ αυτό θέλετε να λάβετε όλα τα μέτρα που μπορείτε για να αποτρέψετε την υπερθέρμανση του κινητού σας. Δεν μπορείτε να σταματήσετε όλες τις περιπτώσεις υπερθέρμανσης, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε. Δείτε παρακάτω όσα πρέπει να ξέρετε.

Γιατί το ένα κινητό υπερθερμαίνεται;

Το κινητό σας μπορεί να υπερθερμανθεί για πολλούς λόγους, αλλά αυτοί είναι μερικοί από τους πιο συνηθισμένους:

  • Αφήνετε το τηλέφωνό σας στον ήλιο
  • Έχετε το τηλέφωνό σας σε ζεστό περιβάλλον
  • Κάνετε υπερβολική χρήση του τηλεφώνου σας όταν φορτίζει
  • Υπάρχει ελαττωματική μπαταρία ή φορτιστής
  • Υπάρχουν σφάλματα στο λογισμικό
  • Υπάρχουν ψεύτικες εφαρμογές ή κακόβουλο λογισμικό

Το τηλέφωνό σας μπορεί να υπερθερμανθεί από άλλες αιτίες, όπως μια δυσλειτουργική εφαρμογή ή ακόμα και μια ασφυκτική θήκη τηλεφώνου, αλλά οι παραπάνω λόγοι είναι οι πιο πιθανές αιτίες υπερθέρμανσης του κινητού σας.

Τι κάνει η υπερθέρμανση στο κινητό σας;

Εάν η εσωτερική θερμοκρασία του τηλεφώνου σας υπερβαίνει την κανονική και η συσκευή υπερθερμανθεί, μπορεί να προκλειθούν μερικά προβλήματα:

  • Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας
  • Το τηλέφωνό σας επιβραδύνει
  • Η φόρτιση επιβραδύνεται ή σταματά εντελώς
  • Το σήμα σας είναι εξασθενημένο
  • Το φλας της κάμεράς σας είναι προσωρινά απενεργοποιημένο

Υπάρχουν επίσης πιθανές μόνιμες βλάβες, καθώς η υπερθέρμανση μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στην μπαταρία, την κάρτα SIM και άλλα σημαντικά μέρη του τηλεφώνου σας.

υπερθέρμανση

Δείτε ακόμα: Ενισχύστε το σήμα σας: Συμβουλές για iPhone και Android

Πώς μπορείτε λοιπόν να αποτρέψετε την υπερθέρμανση του κινητού σας;

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κρατάτε το τηλέφωνό σας μακριά από το άμεσο ηλιακό φως όταν είναι δυνατόν. Το τηλέφωνό σας μπορεί να υπερθερμανθεί σε λίγα μόνο λεπτά στον ήλιο. Αντίθετα, βγάλτε το τηλέφωνό σας από το άμεσο φως, είτε είναι στην τσέπη σας, είτε μέσα σε ένα σακίδιο είτε κάτω από μια πετσέτα. Οποιοδήποτε μέρος θα το κρατήσει μακριά από το φως του ήλιου θα λειτουργήσει.

Είναι αρκετά εύκολο να προστατεύσετε το τηλέφωνό σας από τον ήλιο, αλλά οι υψηλές θερμοκρασίες από μόνες τους μπορούν επίσης να προκαλέσουν υπερθέρμανση του τηλεφώνου σας. Μετά από μόλις μία ώρα, το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου μπορεί να φτάσει σε υψηλότερη θερμοκρασία από το εξωτερικό περιβάλλον. Έτσι ένα κινητό που έχει μείνει μέσα μπορεί γρήγορα να καταστραφεί λόγω της υπερθέρμανσης. Μην αφήνετε το τηλέφωνό σας σε ζεστό περιβάλλον για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμα κι αν δεν βρίσκεται στο άμεσο ηλιακό φως. Αυτό περιλαμβάνει το αυτοκίνητό σας, μια σάουνα, την κουζίνα ή οπουδήποτε κοντά σε φωτιά.

Η βέλτιστη εσωτερική θερμοκρασία του τηλεφώνου σας θα πρέπει να είναι κάπου μεταξύ 0º και 35º C. Για την αποφυγή υπερθέρμανσης, η Apple συνιστά να διατηρείτε τη συσκευή σε μέρος όπου η θερμοκρασία είναι μεταξύ -20º και 45º C.

Δείτε επίσης: Πώς να αλλάξετε τα χρώματα θέματος στα Google Slides

Θα πρέπει επίσης να ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές για να αποτρέψετε την υπερθέρμανση του τηλεφώνου σας:

  • Μην χρησιμοποιείτε εφαρμογές με ένταση γραφικών ή επεξεργαστή όταν το τηλέφωνό σας φορτίζεται. Αυτό περιλαμβάνει βιντεοπαιχνίδια για κινητά όπως το PUBG Mobile ή εφαρμογές ροής όπως το Netflix και το Hulu.
  • Ενημερώστε το λογισμικό και τις εφαρμογές του συστήματος του τηλεφώνου σας με το πιο πρόσφατο διαθέσιμο λογισμικό. Ένα σφάλμα στο λογισμικό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υπερθέρμανσης, επομένως να είστε πάντα ενημερωμένοι με το λογισμικό σας.
  • Απομακρυνθείτε από φορτιστές τρίτων. Τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά ένας φθηνός φορτιστής μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση του κινητού σας.

Πηγή: cnet

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS