ΑρχικήSecurityΗΠΑ: Καταδικάζεται άνδρας για ξέπλυμα εσόδων από απάτες με email

ΗΠΑ: Καταδικάζεται άνδρας για ξέπλυμα εσόδων από απάτες με email

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DoJ) καταδίκασε έναν 31χρονο άνδρα σε 10 χρόνια φυλάκιση για ξέπλυμα παράνομων εσόδων, τα οποία προέρχονταν από απάτες με email και romance scams.

ξέπλυμα εσόδων απάτες με email

Ο κατηγορούμενος Malachi Mullings, από το Sandy Springs της Τζόρτζια, ομολόγησε την ενοχή του για αδικήματα ξεπλύματος χρήματος τον Ιανουάριο του 2023. Λέγεται ότι ξέπλυνε πάνω από 4.5 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, ο Mullings είχε ανοίξει 20 τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομα μιας ανύπαρκτης εταιρείας με την επωνυμία The Mullings Group LLC. Αυτή η εταιρεία χρησιμοποιούνταν για το ξέπλυμα των παράνομων εσόδων από το 2019 έως τον Ιούλιο του 2021.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Συλλήψεις δύο ατόμων για ξέπλυμα εσόδων από pig butchering απάτες

Τα χρήματα αποκτήθηκαν από επιθέσεις email (BEC) που στόχευαν παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, ιδιωτικές εταιρείες και άλλες οντότητες, καθώς και από ρομαντικές απάτες που στόχευαν ηλικιωμένους.

Η απάτη BEC είναι μια μορφή στοχευμένης κυβερνοεπίθεσης στην οποία οι επιτιθέμενοι ξεγελούν ανυποψίαστα στελέχη και υπαλλήλους εταιρειών για να στείλουν χρήματα ή ευαίσθητα δεδομένα.

Τέτοιες επιθέσεις αποσκοπούν στην εξαπάτηση των εταιρειών αξιοποιώντας συχνά παραβιασμένους λογαριασμούς email, για να στείλουν μηνύματα σε προμηθευτές, παροτρύνοντάς τους να κάνουν τραπεζικό έμβασμα ή να αλλάξουν τραπεζικά στοιχεία για μελλοντικές πληρωμές.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Κατηγορίες εναντίον των ιδρυτών της υπηρεσίας Samourai για ξέπλυμα χρήματος

Μαζί με τους συνεργάτες του, ο Mullings συμμετείχε σε οικονομικές συναλλαγές που αποσκοπούσαν στην απόκρυψη των εσόδων από απάτη και χρησιμοποίησε μερικά από τα έσοδα για να αγοράσει αντικείμενα πολυτελείας, όπως ακριβά αυτοκίνητα και κοσμήματα“, ανέφερε το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Αυτό περιελάμβανε μια Ferrari που αγοράστηκε αφού έλαβε 260.000 $ από ένα romance scam.

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Η πρόληψη αυτής της κακόβουλης δραστηριότητας απαιτεί μια πολυεπίπεδη προσέγγιση. Καταρχάς, είναι σημαντικό να υπάρχει ένα σταθερό και αποτελεσματικό νομικό πλαίσιο που θα αντιμετωπίζει το ζήτημα. Αυτό περιλαμβάνει την καθιέρωση νόμων και κανονισμών που απαγορεύουν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και προβλέπουν αυστηρές ποινές για τους παραβάτες.

Δείτε επίσης: Ο χειριστής του Bitcoin Fog καταδικάστηκε για ξέπλυμα χρήματος

romance scams
ΗΠΑ: Καταδικάζεται άνδρας για ξέπλυμα εσόδων από απάτες email

Επιπλέον, οι τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πρέπει να έχουν συστήματα ελέγχου και παρακολούθησης για να αναγνωρίζουν και να αναφέρουν ύποπτες συναλλαγές. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την εκπαίδευση του προσωπικού και την εφαρμογή τεχνολογιών που μπορούν να βοηθήσουν στην ανίχνευση ύποπτων δραστηριοτήτων.

Η διεθνής συνεργασία είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την πρόληψη του ξεπλύματος. Οι χώρες πρέπει να συνεργάζονται για την ανταλλαγή πληροφοριών και την επιβολή των νόμων τους σε διεθνές επίπεδο. Επίσης, οι διεθνείς οργανισμοί μπορούν να παίξουν σημαντικό ρόλο στην προώθηση των βέλτιστων πρακτικών και την παροχή τεχνικής βοήθειας.

Τέλος, η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν τις τεχνικές ξεπλύματος χρήματος και τις επιπτώσεις τους στην κοινωνία, ώστε να μπορούν να αναγνωρίσουν και να αναφέρουν τυχόν ύποπτες συμπεριφορές.

Πηγή: thehackernews.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS