ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαArm: Αναβάθμιση των Smartphones με Τεχνολογία AI

Arm: Αναβάθμιση των Smartphones με Τεχνολογία AI

Arm AI

Η Arm Holdings, ανακοίνωσε την Τετάρτη νέα σχέδια τσιπ και εργαλεία λογισμικού για να βοηθήσει τα smartphones να χειρίζονται εργασίες τεχνητής νοημοσύνης (AI), μαζί με αλλαγές στον τρόπο παροχής αυτών των σχεδίων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επιτάχυνση της υιοθέτησής τους.

Η τεχνολογία της Arm τροφοδότησε την άνοδο των smartphones με επαναστατικές σχεδιαστικές λύσεις για AI στα smartphones και όλο και περισσότερο σε υπολογιστές (PC) και κέντρα δεδομένων (Data Center), όπου οι σχεδιαστές τσιπ έχουν προσανατολιστεί προς την ενεργειακή απόδοση της.

Δείτε επίσης: AI: Είναι ικανό να αντικαταστήσει και τον CEO της εργασίας σας;

Τα smartphones παραμένουν η μεγαλύτερη μεμονωμένη αγορά της Arm, όπου η εταιρεία παρέχει πνευματική ιδιοκτησία σε αντιπάλους όπως η Apple, και προμηθευτές τσιπ Android όπως η Qualcomm και η MediaTek.

Την Τετάρτη, η Arm παρουσίασε νέα σχέδια για κεντρικές μονάδες επεξεργασίας (CPU) που δήλωσε ότι είναι καλύτερα προσαρμοσμένα για AI εργασίες και νέες μονάδες επεξεργασίας γραφικών (GPU). Θα παρέχει επίσης εργαλεία λογισμικού για να διευκολύνει τους προγραμματιστές να εκτελούν chatbots και άλλο κώδικα AI σε τσιπ Arm.

Arm AI

Αλλά η μεγαλύτερη αλλαγή είναι στον τρόπο πώλησης αυτών των προϊόντων. Στο παρελθόν, η Arm παρείχε κυρίως την τεχνολογία της ως προδιαγραφές ή αφηρημένα σχέδια που οι εταιρείες τσιπ έπρεπε να μετατρέψουν σε φυσικό σχέδιο για ένα τσιπ – κάτι που δεν είναι μικρό έργο όταν πρέπει να αποφασιστεί πώς θα τοποθετηθούν δισεκατομμύρια τρανζίστορ, οι μικροσκοπικοί διακόπτες που αποτελούν τα τσιπ.

Για τα νέα προϊόντα, η Arm συνεργάστηκε με την Samsung Electronics Co Ltd και την Taiwan Semiconductor Manufacturing Co για να παραδώσει σχέδια φυσικών σχεδίων που είναι έτοιμα για κατασκευή.

Δείτε ακόμα: Πώς το VR gaming μπορεί να βοηθήσει παιδιά με βαθιά κώφωση;

Ο Chris Bergey, ανώτερος αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της γραμμής επιχειρήσεων πελατών της Arm, δήλωσε ότι η Arm δεν προσπαθεί να ανταγωνιστεί τους πελάτες της. Αντίθετα, προσπαθεί να τους βοηθήσει να βγουν στην αγορά πιο γρήγορα, εστιάζοντας σε άλλα όλο και πιο σημαντικά μέρη τόσο των PC όσο και των τσιπ τηλεφώνων, όπως τις μονάδες νευρωνικής επεξεργασίας (NPU) που παρέχουν την καλύτερη απόδοση AI.

Αυτό το μέρος ενός τσιπ έχει γίνει τόσο σημαντικό που η Microsoft δήλωσε ότι οι πιο πρόσφατες λειτουργίες AI δεν θα λειτουργήσουν χωρίς αυτό. Η Arm δεν παρέχει αυτή τη στιγμή τεχνολογία NPU για τηλέφωνα και PC, και ο Bergey δήλωσε ότι η εταιρεία στοχεύει να παρέχει πιο «τελειωμένα και έτοιμα» σχέδια που οι εταιρείες τσιπ μπορούν να συνδέσουν τις NPU τους.

«Συνδυάζουμε μια πλατφόρμα όπου αυτοί οι επιταχυντές μπορούν να είναι πολύ στενά συνδεδεμένοι», είπε ο Bergey.

Πηγή: reuters

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS