ΑρχικήUpdatesGoogle: Τα έγγραφα αναζήτησης που διέρρευσαν είναι αληθινά

Google: Τα έγγραφα αναζήτησης που διέρρευσαν είναι αληθινά

Μια συλλογή 2.500 εσωτερικών εγγράφων της Google που διέρρευσαν, περιέχοντας λεπτομέρειες για τα δεδομένα που συλλέγει η εταιρεία, επιβεβαιώθηκε σήμερα ότι είναι αληθινά.

έγγραφα google

Τα έγγραφα αυτά περιγράφουν τα δεδομένα που παρακολουθεί η Google, μερικά από τα οποία ενδέχεται να χρησιμοποιούνται στον αυστηρά προστατευμένο αλγόριθμο κατάταξης αναζητήσεών της. Παρέχουν μια πρωτοφανή — αν και ακόμη ασαφή — ματιά στο παρασκήνιο ενός από τα πιο σημαντικά συστήματα που διαμορφώνουν τον ιστό.

Διαβάστε περισσότερα: Η Google κλείνει και την υπηρεσία συνομιλίας του Business Profile

«Συνιστούμε να αποφεύγονται οι ανακριβείς υποθέσεις σχετικά με την αναζήτηση, βασισμένες σε αποσπασματικές, παρωχημένες ή ελλιπείς πληροφορίες», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Google, Davis Thompson, στο The Verge μέσω email. «Έχουμε δώσει λεπτομερείς πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας της αναζήτησης και τους παράγοντες που λαμβάνουν υπόψη τα συστήματά μας, ενώ ταυτόχρονα καταβάλλουμε προσπάθειες να προστατεύσουμε την ακεραιότητα των αποτελεσμάτων μας».

Το υλικό που διέρρευσε αποκαλύφθηκε αρχικά από τους ειδικούς του SEO, Rand Fishkin και Mike King, οι οποίοι δημοσίευσαν τις πρώτες αναλύσεις των εγγράφων και του περιεχομένου τους νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. Η Google δεν απάντησε στα επανειλημμένα αιτήματα του The Verge για σχολιασμό σχετικά με την αυθεντικότητα της διαρροής.

Το υλικό που διέρρευσε υποδηλώνει ότι η Google συλλέγει και πιθανώς χρησιμοποιεί δεδομένα που οι εκπρόσωποί της έχουν δηλώσει ότι δεν επηρεάζουν την κατάταξη των ιστοσελίδων στην Αναζήτηση Google, όπως κλικ, δεδομένα χρηστών του Chrome και άλλα. Οι χιλιάδες σελίδες εγγράφων χρησιμεύουν ως αποθετήριο πληροφοριών για τους υπαλλήλους της Google, αλλά δεν είναι σαφές ποια κομμάτια δεδομένων χρησιμοποιούνται πραγματικά για την κατάταξη του περιεχομένου αναζήτησης. Οι πληροφορίες μπορεί να είναι παρωχημένες, να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για εκπαιδευτικούς σκοπούς ή να συλλέγονται χωρίς να αξιοποιούνται συγκεκριμένα για την Αναζήτηση. Επιπλέον, τα έγγραφα δεν αποκαλύπτουν πώς σταθμίζονται τα διάφορα στοιχεία στην αναζήτηση, αν σταθμίζονται καθόλου.

Παρ’ όλα αυτά, οι πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν ενδέχεται να αναστατώσουν τη βιομηχανία SEO, μάρκετινγκ και εκδόσεων. Η Google συνήθως κρατά καλά κρυμμένα τα μυστικά του αλγορίθμου αναζήτησής της, αλλά αυτά τα έγγραφα—μαζί με τις πρόσφατες μαρτυρίες στη δίκη αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ—έχουν προσφέρει μεγαλύτερη διαφάνεια σχετικά με τα σήματα που η Google λαμβάνει υπόψη όταν κατατάσσει ιστοσελίδες.

Οι επιλογές της Google στην αναζήτηση έχουν σημαντικό αντίκτυπο σε οποιονδήποτε στηρίζεται στον ιστό για επιχειρηματικούς σκοπούς, από μικρούς ανεξάρτητους εκδότες μέχρι εστιατόρια και ηλεκτρονικά καταστήματα.

google

Δείτε επίσης: Το «AI Overviews» της Google δίνει ψευδείς και επικίνδυνες απαντήσεις

Ως αποτέλεσμα, έχει αναπτυχθεί μια βιομηχανία ανθρώπων που προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν ή να παραπλανήσουν τον αλγόριθμο, παρέχοντας συχνά αντιφατικές απαντήσεις. Η ασάφεια και οι υπεκφυγές της Google δεν έχουν βοηθήσει, αλλά η εισροή εσωτερικών εγγράφων παρέχει τουλάχιστον μια ιδέα, για το πώς σκέφτεται η εταιρεία.

Πηγή: theverge

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS